Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
En sortir de la feina o d’estudiar, els italians omplen bars i terrasses per fer “l’aperitivo”. És com fer unes tapes i un còctel. Entre tots, el que demana més gent és l’Spritz. Una combinació d’aigua carbonatada, vi i bíter, que li dona un color vermell brillant. Va adornat amb una generosa rodanxa de taronja. Una bona manera de posar punt final a les obligacions del dia.

Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
Les grans cases de l'automobilística esportiva mundial comparteixen origen. L'Emília Romanya és el bressol de Ferrari, Lamborghini, Masserati, entre altres. Aquesta confluència ha ocasionat que es conegui la regió com la Vall del Motor. Les empreses familiars que van començar a fabricar al voltant del 1900 amb la mecanització de l'agricultura han esdevingut mites i són les culpables de la fama d'elegància i estil de la indústria italiana. Igual que amb els vestits, el disseny és arriscat fins a arribar al límit entre ordinari i estilós. L'elegància italiana és, tant en moda com en vehicles, una cosa molt seva i són capaços de caure amb el barroquisme més kitsch per subratllar l'originalitat i l'estil propi. La creativitat, per l'automobilística italiana, no té límits i aquesta fa que els compradors prefereixin el producte nacional per molt que tingui una fama de qualitat dubtosa.


Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
Les persones amb discapacitat física sovint es troben amb problemes per fer coses tan habituals en el seu entorn com treballar o anar a fer una copa amb els amics. A Bolonya, des del 2012, la inclusió està a l’ordre del dia. Els bars Senza Nome i l’Altro Spazio són dos bons exemples de com la diversitat pot esdevenir un guany. Els dos negocis han demostrat que els valors, idees i sentiments no hi entenen, de físic.Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
Quan es parla de cuina bolonyesa, es parla d’embotits i pasta fresca. Els dos plats per excel·lència de la gastronomia emiliana són els “tortellini in brodo”, una sopa de pasta farcida, i els “tagliatelle al ragú”, erròniament coneguts com “espaguetis a la bolonyesa”. No és estrany, doncs, que un dels malnoms de la capital emiliana sigui “la grassa” ja que aquí es menja en quantitat i substància. La cuina està estretament lligada a la tradició, a la conservació d’antigues receptes revisitades, però sempre conservant el gust original i autèntic de cada plat. Per mantenir els bons costums, un grup d'àvies ensenya com es fa l'autèntica pasta fresca a italians i estrangers.Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
Des de fa 73 anys, el 25 d'abril és un dia molt especial a tot Itàlia. Se celebra l'alliberació del poble italià de l'ocupació nazi i el govern feixista.
L'alliberació representa l'inici d'una nova Itàlia democràtica, lliure i republicana. La Festa della Liberazione té una gran importància per als italians i, encara més, a les regions del nord, que van ser les últimes de deslliurar-se del calvari feixista. Bolonya, ciutat honorada amb la medalla d'or de la resistència, es vesteix de roig i festeja la fita com millor sap fer-ho: amb música i menjar.
       Següent
|