Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A les 5 del matí, la ciutat es desperta, i amb ella, el Fishmarkt. Situada al centre de la ciutat, la plaça Vismarkt es transforma cada dimarts, divendres i dissabte en un gran mercat anomenat Fishmark, amb tota mena de productes, des de flors i roba fins a menjar. Tot a un preu molt raonable. A més, amb els anys, s’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat. Acabat el dia, el Fishmarkt torna a ser una plaça, però sense deixar de ser el centre neuràlgic de la ciutat.

Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Quan pensem en art a Groningen, el primer que ens ve a la ment és el seu museu o bé la barreja i el contrast arquitectònic dels seus edificis. Uns totalment moderns, trencadors, innovadors, i uns altres tot el contrari: tradicionals, clàssics i històrics.Però l’art a la capital del nord dels Països Baixos també es troba als carrers en formats molt diferents: escultures, fonts, o fins i tot figures compostes per llums LED en un pàrquing de bicicletes. Groningen és la ciutat del contrast arquitectònic, però també la ciutat de l’art urbà, l’art del carrer.

Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A les 5 del matí, la ciutat es desperta, i amb ella, el Fishmarkt. Situat en el centre de la ciutat, a la plaça Vismarkt, es transforma cada dimarts, divendres i dissabte en un gran mercat anomenat Fishmark amb tot tipus de productes, des de flors, roba fins a menjar. Tot a un preu molt raonable. A més, amb els anys, s’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat. Acabat el dia, el Fishmarkt torna a ser una plaça, però sense deixar de ser el centre neuràlgic de la ciutat.


Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Com t’adaptes a viure en un territori al nivell del mar o, fins i tot, per sota? Els holandesos, amb el temps, ho han aconseguit. És més, han fet d’aquest hàndicap un avantatge per al seu dia a dia.
Cases flotants, vaixells transformats en habitatges o ciutats on els canals són carrers, i les petites embarcacions, cotxes.
Una nova manera de viure. Una nova manera d’adaptar-se al fet de ser un país per sota del nivell del mar. Són els Països Baixos.Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
El 27 d’abril és el dia més important de l’any per als holandesos: és el Dia del Rei. Però aquest any pren una nova dimensió. Aquest any, la ciutat escollida pel rei és Groningen. Aquesta festivitat és per celebrar el naixement del rei Guillem Alexandre. Durant tot el dia hi ha una gran varietat d’activitats a la capital del nord dels Països Baixos, on els concerts són la principal atracció per a les més de 80 mil persones que visiten la ciutat amb motiu d’aquesta diada.       Següent
|