Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

13/05/2016: Solidaris. Tel Aviv.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa


Quan arriba el cap de setmana a Tel Aviv, hi ha grups de joves que enlloc de descansar decideixen ajudar als altres. Motivats per la solidaritat, aprofiten la flexibilitat horària que ofereixen algunes organitzacions de voluntariat per fer activitats de tot tipus. I, ja que hi són, coneixen altres joves i fan noves amistats.
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa


En arribar a Tel Aviv, res no fa pensar que siguis a l'Orient Mitjà. Platges, cafès, discoteques i un ambient relaxat dissimulen el conflicte polític i religiós que viu la zona. De fet, Tel Aviv s'ha guanyat el sobrenom de bombolla per ser tan diferent a la resta del país. Però també hi podem trobar persones que s'aparten de l'ambient distès de la ciutat per mirar de trobar solucions al conflicte.
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: Moderador


L'Estat d'Israel ha fet grans esforços per recuperar la llengua hebrea de manera que els Ulpan, escoles públiques d'hebreu, han esdevingut un símbol del país. En canvi, l'àrab, tot i ser llengua oficial com l'hebreu, té molta menys presència en l'esfera pública. Fins i tot, de vegades és més senzill trobar rus que àrab. Hi ha discriminació contra l'àrab o poca demanda d'aquesta llengua?
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: Moderador


La comunitat homosexual de Tel Aviv té una activitat tan intensa que és l'única del món que disposa d'un centre cívic gai finançat totalment per l'ajuntament. Però malgrat l'alt nivell de tolerància que hi ha a la ciutat, els matrimonis homosexuals encara són una utopia en un estat religiós com Israel.
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Tel Aviv pot resultar un autèntic calvari. En només 10 anys, s'ha doblat el preu de l'habitatge ja que hi ha moltaa més gent que vol viure a Tel Aviv que no pas la que pot absorbir el parc immobiliari de la ciutat. A més, moltes vegades les males condicions dels habitatges no equivalen als elevats preus que s'ofereixen. I aquest és un problema que s'està estenent a tot el país i que dificulta molt la vida a Israel, on es dedica un 50% dels ingressos a pagar el lloguer. Per això, cada vegada la ciutadania es troba més convençuda que el país necessita un canvi profund.
       Següent
|