Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
En la societat de consum en què vivim, podem veure com als supermercats, per culpa de l'excés de producció de menjar, es malgasten entre el 40 i el 50% dels productes. En un supermercat de Noruega llencen cada dia al contenidor el menjar que arriba a la data de caducitat, però el problema és que bona part és encara totalment comestible. Una bona manera de combatre aquest problema és el Dumpster Diving, una pràctica que consisteix a agafar tot aquest menjar. En aquest reportatge acompanyem una nit un grup de joves per veure de primera mà com és tot el procés i per saber quina és la seva opinió.

Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
A Noruega les begudes alcohòliques són un element important per quedar amb els amics però el problema és que els preus són realment alts. Per exemple, l’ampolla més barata de vi que podem trobar en venda és d’un cost d’11 euros. És per això, que molts joves decideixen fer-se el seu propi alcohol, com per exemple vi casolà. Els productes necessaris per fer-lo els compren a botigues especialitzades i surt molt més a compte. El temps de preparació dura entre dues i tres setmanes i l’elaboració és bastant simple.


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
En la societat de consum en què vivim, podem veure com als supermercats, per culpa de l’excés de producció de menjar, es malgasten entre el 40 i el 50% dels productes. En un supermercat de Noruega llencen cada dia al contenidor el menjar que arriba a la data de caducitat, però el problema és que bona part és encara totalment comestible. Una bona manera de combatre aquest problema és el Dumpster Diving, una pràctica que consisteix a agafar tot aquest menjar. En aquest reportatge acompanyem una nit un grup de joves per veure de primera mà com és tot el procés i per saber quina és la seva opinió.


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
La costa oest de Noruega és coneguda per la bellesa natural dels fiords. Tot i així, la ciutat d’Ålesund destaca d’entre aquest paisatge. La història d’aquesta petita localitat és interessant, ja que al 1904 va patir un incendi en què es van cremar gairebé totes les cases, que aleshores eren de fusta. Després d’això, tota la ciutat va ser reconstruïda a partit de l’estil que marcava tendència en aquell període de la història, l’Art Noveau. El que és curiós de tot això és que segurament, sense aquell incendi, Ålesund no hauria arribat a ser una de les ciutats més característiques de Noruega.


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
A Noruega, podem veure com l’esport femení té molt més suport que en altres països. Fins i tot en algunes disciplines, passa davant del masculí, com per exemple en l’handbol. A Volda, hi ha una gran afició en la categoria femenina. Tant, que de fet, és l’únic primer equip d’handbol al poble. El dissabte a la tarda, unes tres-centes persones omplen les grades del pavelló per animar el seu equip amb la il•lusió que pugi a la màxima divisió noruega aquesta temporada. L’entrenador del Voldahandball i les seves jugadores ens expliquen la relació amb el públic i l’entusiasme amb què ho viuen.

       Següent
|