Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Sabeu que a Holanda et pots menjar un kapsalon mentre et tallen el cabell en un kapsalon? En Yasin i l'Ercan són dos dels 400.000 turcs que viuen als Països Baixos. Treballen en un petit establiment de menjar ràpid i les seves especialitats són la pizza turca i el kapsalon.

Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
La Haia és una ciutat de moltes cares: un important centre de negocis i seu del govern holandès i de les ambaixades. En convivència amb la modernitat, aquesta frenètica jungla de vidre i formigó amaga moltes sorpreses i també és la llar d'unes bèsties vingudes d'un món més rural. La ciutat acull 10 granges urbanes carregades d'animals de tota mena: cabres, ovelles, vaques, porcs, gallines conills i conillets d'indies

Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Es pot crear música electrònica sense ordinadors? En el si del Conservatori de la Haia, hi ha l'Institut de Sonologia, un centre històric que fa 50 anys que treballa en la recerca i la creació artística en el camp de la música electrònica. Es tracta, però, d'una música electrònica totalment diferent de la que sona a les discoteques.Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Entre els més de 50000 brigadistes internacionals que a la tardor del 1936 van arribar a Espanya per combatre el feixisme al costat de l'exèrcit republicà, hi havia uns 800 holandesos. Era el primer cop que sortien dels Països Baixos, no havien tastat mai l'oli d'oliva i no sabien ni mica de llengua castellana. No obstant, estaven disposats a donar la seva vida per ajudar el poble espanyol i lluitar per la seva llibertat. Tenien un comandant que era petit com un tap de bassa però diuen que molt i molt valent. Sabeu com va anar fins a Espanya? En bicicleta!


Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Què vol dir el rei d’Holanda quan afirma que l’estat del benestar ha d’evolucionar cap a una societat participativa? Mentre als Països Baixos es privatitza la sanitat i es suprimeixen les beques per als estudiants universitaris, a Brussel•les la Comissió Europea negocia un tractat de lliure comerç amb els Estats Units. D’ençà de l’esclat de la crisi econòmica s’ha accelerat un procés de transició del model d’estat del benestar europeu cap al paradigma de país liberal i desregularitzat que representa el model nord-americà. Ens trobem davant d’una crisi que no tan sols és econòmica, sinó que és una crisi del model de societat.

       Següent
|