Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Un dels esdeveniments més esperats de l’any a la progressista ciutat de Tel Aviv és la famosa marxa per l’orgull de les comunitats de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Enguany, la cita s’ha centrat en reivindicar els drets dels col·lectius bisexuals, i ha reunit unes 200.000 persones, entre elles 30.000 turistes. Els dies previs, Tel Aviv ja acull multitud d’activitats per començar a escalfar motors de cara a la gran cita.Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
El maig de l’any 1948, en un entorn on els tambors de guerra començaven a ressonar amb força, va tenir lloc a Tel Aviv la Declaració d’Independència d’Israel. Immediatament després, va esclatar la primera guerra araboisraeliana, que va acabar amb una victòria decisiva per a Israel. Cada any, quan s’aproximen aquestes dates, els jueus celebren la seva independència i reten homenatge als compatriotes que han perdut la vida en el conflicte. Paral·lelament, els palestins commemoren la catàstrofe humanitària, política i econòmica que per a ells van suposar aquells fets.


Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Els àrabs beduïns, una comunitat d’unes 230.000 persones concentrada al sud d’Israel, són un dels grups més perjudicats del país a nivell social, polític i econòmic. Des que es va fundar l’Estat jueu han patit sistemàticament polítiques discriminatòries que els han obligat a canviar diverses vegades de casa, sense que se’ls arribin a reconèixer mai els seus drets sobre la terra. Ben al contrari, Israel ha apostat per negar la seva existència i per concentrar-los en el menor territori possible, encara que això vagi en detriment de la seva forma de vida tradicional.

Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
L’any 1994, la família Khoury va decidir obrir la primera fàbrica de cervesa de Palestina a la petita localitat cristiana de Taybeh. Des d’aleshores, porten més de dues dècades superant amb èxit tots els problemes amb els quals han de bregar, i que van des dels pals a les rodes que els posa Israel per distribuir i exportar la producció, fins al reduït mercat de què disposen al seu voltant, en la mesura que més del 90% de la població palestina es declara musulmana i, per tant, no veuen alcohol.
Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
La primera edició de l'Exposició de Música Palestina, celebrada durant tres dies a la ciutat de Ramallah, ha brindat una oportunitat a una vintena d'artistes revelació locals per demostrar el seu talent als agents musicals vinguts de diferents parts del món.

       Següent
|