Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

27/05/2016: Valborg. Växjö

Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: Moderador


Si bé l’estiu no arriba fins el mes de juny, els suecs celebren l’arribada del bon temps des del 30 d’abril. El Valborg, una antiga celebració pagana adaptada als nous temps, és l’ocasió en què els habitants del país aprofiten per fer fogueres i barbacoes i, en definitiva, declarar que cada cop queda menys pel desitjat estiu.
Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: blogeuropa


L'hivern nòrdic és llarg i dur, amb temperatures que arriben als vint graus sota zero. Però la població sueca, una de les més actives del món pel que fa a esports, no deixa que res l'aturi durant els mesos de més fred. Les activitats esportives i de lleure a l'àrea de Lapònia assoleixen el seu màxim esplendor amb l'arribada de la neu.
Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Què fa que dues mil persones es reuneixin a la plaça d'una capital europea per fer una batalla de coixins? El dia mundial de Pillow Fight arriba a Copenhaguen com a iniciativa lúdica contra la soledat.
Categories: Laura Deltort , Växjö
Escrit per: blogeuropa
Suècia és un país reconegut, entre altres coses, per ser un dels més restrictius pel que fa a alcohol i drogues. Això, però, no s'aplica a l'snus, un producte de tabac oral il·legal a la resta d'Europa i molt comú al país nòrdic. Tot i que resulta ser molt additiu, els suecs s'estimen més l'snus que el cigarret.

Categories: Laura Deltort , Växjö
Escrit per: blogeuropa
El procés per fer una copa de vidre o una gerra és més llarg i delicat del que ens pensem, es pot arribar a considerar tot un art. A la regió de Småland, a Suècia, en són uns experts ja que segueixen fent cada peça de manera manual a la fàbrica de Kosta.       Següent
|