Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Clara Pont , Gant
Escrit per: blogeuropa
La plaça Friday Market de Gant és una de les més importants de la ciutat, entre molts aspectes perquè acull l'únic centre de poesia dels Països Baixos en l'edifici més vell de la plaça: Het Toreken. El Poëziecentrum acumula més de 40.000 llibres de poesia de tot el món, traduïts al neerlandès, i promou diferents actes poètics a Gant, entre altres activitats que descobrirem en el reportatge següent.

Categories: Clara Pont , Gant
Escrit per: blogeuropa
Fa 250 anys que la indústria tèxtil va arribar a Gant a mans de Lieven Bauwens amb molta força. Aquesta època va ser, sense cap mena de dubte, d'esplendor, però actualment el panorama és totalment diferent. En aquest reportatge descobrirem quin va ser el paper de la indústria tèxtil de Gant, com ha canviat amb el pas del temps i on se situa el tèxtil en l'economia gantenca.

Categories: Maria Huguet , Gant
Escrit per: blogeuropa
Ets conscient de la quantitat de plàstics que generes a casa? Quin és el mitjà de transport que més utilitzes? Intentes menjar aliments locals i ecològics? Si mai t'has plantejat cap d'aquestes qüestions vol dir que et preocupa el canvi climàtic. A la ciutat de Gant, aquesta és una preocupació constant i, tot i que s'han pres mesures, la ciutadania les troba insuficients. És per això que milers de persones van manifestar-se a Brussel·les, per reclamar als polítics que actuïn immediatament.

Categories: Maria Huguet , Gant
Escrit per: blogeuropa
Gant es considera una joia flamenca i un dels secrets més ben guardats d'Europa. Però, sens dubte, Gant és també un paradís per als amants de la cervesa: s'hi poden trobar més de cinc-centes varietats i tastar dos-cents tipus diferents de cervesa, en els centenars de pubs i cafès repartits arreu de la ciutat, una ciutat que té la cultura cervesera a l'ADN.

Categories: Maria Huguet , Gant
Escrit per: blogeuropa
Segur que coneixeu algú que ha estat scout, o potser vosaltres mateixos ho heu estat. L'escoltisme és un moviment que es practica arreu del món, però a Bèlgica, hi té un protagonisme indubtable. Descobrirem com s'organitza De Reiger, un grup d'escoltes de Gant, i quin tipus d'activitats duen a terme.
       Següent
|