Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 15 març 2019
Categories: Maria Casas , Cassino
Escrit per: blogeuropa
Centrant-nos en la gastronomia italiana, hi trobem la pizza com a element essencial. Al sud d'Itàlia va ser on es va fer la primera pizza. Nàpols és la ciutat que va aconseguir que aquest menjar es convertís en el preferit a tot el món. De pizza, en pots menjar a tot arreu, però una bona pizza només te la pots menjar a Itàlia. A més, la pizza preferida de tothom és la margarida, la pizza per excel·lència, i tothom qui en menja la descriu com la que no falla mai.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Sota el pavelló històric George Brassens, al sud de París, es fa, cada setmana, el mercat de llibres d'ocasió. En aquest indret, únic a Europa, s'hi retroben fins a una cinquantena de llibreters, escriptors i artistes, que ofereixen llibres de tot tipus de gèneres i formats i és, alhora, escenari de tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el món literari.


Categories: Cristina Alonso , Turku
Escrit per: blogeuropa
El gran incendi de Turku va destruir gairebé per complet la ciutat de Turku el 1827. Es tracta de l'incendi més gran que hi ha hagut mai als països escandinaus. D'aquella antiga ciutat, només se'n van conservar intactes el turó de Vartivuori i el museu Luostarinmäki, un conjunt de cases de fusta que actualment acullen un museu de manualitats.

Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Amb la modernització de la ciutat de Praga i l'arribada de les cadenes de supermercats, els mercats d'agricultors locals es van veure en perill. La cooperativa Archetyp va néixer per posar-hi remei. Visitem alguns dels mercats que es poden trobar a la capital txeca i descobrim per què són importants.