Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 19 febrer 2019
Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Som al Cafè Prostoru, a Praga, on un grup feminista que es va formar el 8 de març ha organitzat una festa. Són dones que van venir d'altres països a estudiar o treballar a la República Txeca i van tenir la necessitat d'ajuntar-se per donar suport al feminisme i treballar-hi a favor. Avui ens presenten el seu fanzín sobre l'assetjament sexual, i aprofitaran l'esdeveniment per trobar-se amb altres dones que estan en la mateixa situació.Categories: Andrea López , Limerick
Escrit per: blogeuropa
Un dels llocs més emblemàtics de Limerick és el Milk Market, un dels mercats més antics de la ciutat, que destaca especialment per la seva oferta gastronòmica. Tanmateix, hi tenen també cabuda grans esdeveniments culturals, com l'exposició d'art Outdoor, de la mà d'ArtLimerick, que va tenir lloc el 18 de novembre.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Els patinets elèctrics, coneguts com "trottinettes", a França, són moda. Cada vegada són més els parisencs i els turistes de la ciutat que opten per fer-los servir per moure-s'hi. Tot i que ha resultat que és un sistema molt eficaç, han generat problemes de convivència als nuclis urbans.


Categories: Mar Garro
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Roskilde ha passat a ser un dels epicentres de la cultura del nord de Selandià: seguint la tradició de ser la ciutat que acull el festival més gran d'Escandinàvia, i un dels més importants d'Europa, Roskilde ofereix espais de creació artística i cultural per a joves i adults. El barri Musicon n'és un dels exemples més importants.
Categories: Maria Huguet , Gant
Escrit per: blogeuropa
Gant es considera una joia flamenca i un dels secrets més ben guardats d'Europa. Però, sens dubte, Gant és també un paradís per als amants de la cervesa: s'hi poden trobar més de cinc-centes varietats i tastar dos-cents tipus diferents de cervesa, en els centenars de pubs i cafès repartits arreu de la ciutat, una ciutat que té la cultura cervesera a l'ADN.

Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
La Fontana di Trevi és un dels llocs per excel·lència a Roma. Cada dia, els turistes hi tiren gairebé 4.000 euros, que l'Ajuntament envia a Càritas. Però aquesta relació entre l'Ajuntament i l'organisme pastoral, que es podria acabar aquest mateix any, no sempre ha estat així. Durant més de tres dècades, un lladre es llevava cada matí per robar les monedes que, el dia abans, els turistes havien tirat a la font romana. I per què ho va poder fer durant tant de temps? Perquè gairebé fins al dia que el van detenir, el 2002, no era il·legal fer-ho.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de l'amor i de la llum, la capital francesa, fa un temps que tots els racons s'omplen de rates i ratolins. Les causes: la crescuda del riu, la cultura del lleure en espais públics o la falta de costum de recollir les deixalles. Es pot combatre aquesta proliferació de rates, però, és lícit? I, realment, la ciutat ho necessita?

Categories: Cristina Alonso , Turku
Escrit per: blogeuropa
L'arxipèlag de Turku és a la part sud-oest de Finlàndia. Molta gent no ho sap, però és un dels més grans del món, amb més de 20.000 illes i esculls. En una d'aquestes illes, a Seili, hi ha l'Institut de Recerca de l'Arxipèlag de la Universitat de Turku. La Katja, una de les seves investigadores, ens explica l'impacte que hi té el canvi climàtic.