Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2019
Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Als afores de Roskilde, a prop de l'espai on es fa el famós festival de Roskilde, hi ha el museu Ragnarock. Aquest museu explora, a través de deu exposicions permanents, la música pop, rock i la cultura jove, tant danesa com internacional. En aquest reportatge explorarem el museu i com funcionen els museus a Dinamarca.

Categories: Mar Sardà , Lió
Escrit per: blogeuropa
Les traboules són una xarxa de passadissos i túnels secrets que teixeixen la ciutat de Lió. Al llarg de la història s'han utilitzat amb moltes finalitats diferents, i avui en dia són un autèntic tresor del patrimoni lionès.

Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca es troba molt sovint entre els països més feliços del món, i molts es pregunten quin és el secret d'aquest país per arribar tan amunt en els rànquings internacionals que mesuren la felicitat. A banda de l'estat del benestar, la separació entre feina i vida privada o la llibertat, els experts apunten un ingredient que diferencia Dinamarca dels seus veïns nòrdics: el "hygge".

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
El barri llatí, a la part dreta del riu Sena, va ser fa quaranta anys l'escenari d'una autèntica revolució. El moviment del Maig del 68 va començar a partir d'una revolta estudiantil i en poc temps es va convertir en un gran moviment social que paralitza tot el país.

Categories: Maria Casas , Cassino
Escrit per: blogeuropa
Centrant-nos en la gastronomia italiana, hi trobem la pizza com a element essencial. Al sud d'Itàlia va ser on es va fer la primera pizza. Nàpols és la ciutat que va aconseguir que aquest menjar es convertís en el preferit a tot el món. De pizza, en pots menjar a tot arreu, però una bona pizza només te la pots menjar a Itàlia. A més, la pizza preferida de tothom és la margarida, la pizza per excel·lència, i tothom qui en menja la descriu com la que no falla mai.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Sota el pavelló històric George Brassens, al sud de París, es fa, cada setmana, el mercat de llibres d'ocasió. En aquest indret, únic a Europa, s'hi retroben fins a una cinquantena de llibreters, escriptors i artistes, que ofereixen llibres de tot tipus de gèneres i formats i és, alhora, escenari de tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el món literari.


Categories: Cristina Alonso , Turku
Escrit per: blogeuropa
El gran incendi de Turku va destruir gairebé per complet la ciutat de Turku el 1827. Es tracta de l'incendi més gran que hi ha hagut mai als països escandinaus. D'aquella antiga ciutat, només se'n van conservar intactes el turó de Vartivuori i el museu Luostarinmäki, un conjunt de cases de fusta que actualment acullen un museu de manualitats.

Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Amb la modernització de la ciutat de Praga i l'arribada de les cadenes de supermercats, els mercats d'agricultors locals es van veure en perill. La cooperativa Archetyp va néixer per posar-hi remei. Visitem alguns dels mercats que es poden trobar a la capital txeca i descobrim per què són importants.

Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Quan el ministre d'Agricultura de Dinamarca va anunciar el Pla d'Acció Ecològica per al país, ja fa tres anys, el va considerar el més ambiciós del món. Avui, la nació escandinava encara treballa per aconseguir ser el primer país que produeix tots els aliments de manera ecològica. Quins canvis ha experimentat el país des de l'anunci de les mesures? S'està avançant en la revolució ecològica?

Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Si per alguna cosa destaca Roma és per allò que va ser. Durant centenars d'anys, va ser considerada la ciutat més important del planeta. Però a tan sols uns quilòmetres de la part romana més antiga, s'aixeca un dels museus més peculiars de la capital italiana: és a l'aire lliure i ocupa un barri sencer. Es tracta del MURo, o, el que és el mateix, el museu d'art urbà de Roma.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
La tendència de roba "vintage" no para de créixer arreu d'Europa. França és un dels països on ha estat més ben rebuda. A París, les botigues "vintage" estan concentrades, sobretot, al barri de Le Marais, un dels que té més encant de la ciutat.

Escrit per: blogeuropa
Le Giubbe Rosse és una cafeteria del centre de Florència oberta des del 1896. Comença a guanyar popularitat com a lloc de trobada de jugadors d'escacs i intel·lectuals. Després, esdevé punt de reunió d'artistes futuristes. Durant les dues guerres mundials, s'hi frenen les activitats culturals i pateix una enorme repressió. Coneguem aquests 120 anys d'història i què s'hi fa avui en dia.

Categories: Cristina Alonso , Turku
Escrit per: blogeuropa
El mercat de peix de Turku es fa a la ciutat des de fa quaranta anys, tot i que la tradició pesquera a la zona és molt antiga. És tanta la seva importància a l'arxipèlag i al país, que és possible estudiar-hi pesca professionalment. L'Institut Livia és a Pargas, un poble pròxim a Turku.

Categories: Tina Forest , Tilburg
Escrit per: blogeuropa
El trencadís, típic del modernisme català i d'Antoni Gaudí, s'ha colat a Tilburg en forma de banc de carrer. El projecte Social Sofa omple diferents espais de la ciutat de Tilburg i de la resta del món amb nous llocs per seure, decorats amb mosaics de tot tipus i de tots colors.

Categories: Mar Sardà , Lió
Escrit per: blogeuropa
Lió ha estat escollida la millor ciutat per als estudiants de França, segons la revista l'Étudiant. La ciutat compleix amb èxit nombrosos criteris a banda de la qualitat de l'ensenyament. A més, els estudiants hi estan d'acord. Veiem què en pensen?

Escrit per: blogeuropa
Una dona és assassinada per violència masclista a Itàlia cada tres dies. A més, l'assetjament sexual als carrers i moltes altres actituds masclistes són generalitzats i, fins i tot, estan normalitzats. Les dones de l'associació Fiesolana 2b han engegat el projecte de la Biblioteca Feminista per fer-hi front. Hi podem trobar llibres i revistes de temàtica feminista i de gènere. També s'hi desenvolupen activitats amb l'objectiu d'empoderar les dones.