Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 09 març 2018

09/03/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-París- -Raj’ganawak, més que un circ

-Roskilde- -Els transsexuals ja no són malalts

-Berlín- -La capital del veganisme

-Moscou- -Monuments polèmics
Categories: Clàudia Sacrest , París
Escrit per: blogeuropa
El Chapiteau Raj'ganawak és un circ de fusta on podem trobar trapezistes, classes de ioga, concerts i, fins i tot, una escola. Dos matins a la setmana, aquesta carpa de circ es transforma en la petita escola Raj'ganawak perquè nens i nenes no escolaritzats aprenguin llengua i matemàtiques a partir de jocs, fitxes i activitats que els preparen un grup de monitors voluntaris. El Circ Raj'ganawak es va construir fa vint anys a Saint-Denis, una població dels afores de París. Des de llavors, ha esdevingut un pulmó social i cultural molt vinculat a la seva gent, i especialment al poble romanès.Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha estat pionera en molts temes de drets socials. El 2016 va ser el primer país del món que va declarar que els transsexuals no són malalts mentals. També, el primer home que es va operar per canviar de sexe va ser danès, Einar Mogens Wegener, que es va convertir en Lili Elner. Aquesta història va inspirar la novel·la, portada més tard al cinema, “La noia danesa”.
Categories: Laura Blanco , Berlín
Escrit per: blogeuropa
En els últims anys, el moviment vegà s'està popularitzant en grans ciutats europees. A Berlín, però, ja fa anys que està establert i que s'hi poden trobar una gran varietat d'establiments que s'hi dediquen.

Categories: Laia Puig , Moscou
Escrit per: blogeuropa
"A Rússia no hi ha poble ni ciutat sense un monument de Lenin. A la majoria també hi ha memorials de la Segona Guerra Mundial. A Moscou, però, l'abundància de símbols comunistes conviu amb la presència paradoxal d'altres representacions, com ara les que celebren la fe ortodoxa o els èxits dels tsars. Malgrat les crítiques que han rebut alguns dels monuments inaugurats recentment al centre de la ciutat, per a molts russos, aquests símbols no són contradictoris, sinó que són necessaris, perquè formen part de la seva identitat."