Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: novembre 2018

30/11/2018: Aquesta setmana

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Aarhus- -Nova vida per a les deixalles

-Lió- -Restaurants amb ADN

-Zagreb- -L'art recupera espais

-Groningen- -de Vismarkt a Fishmarkt
Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Una calaixera que ja no fas servir, un gerro que ja no encaixa amb la decoració o una cadira antiga que has deixat de necessitar. A tots aquests objectes els espera una nova vida a ReUse, l’estació de reciclatge d’Aarhus, Dinamarca. Més de la meitat del rebuig que es genera a la ciutat es recicla. De la resta, el gruix s’incinera i només un 4% no es pot reutilitzar per cap altre mitjà. L’espai va sorgir arran de la gestió de residus d’Aarhus amb l’objectiu de promoure la reutilització i ha permès als ciutadans aprofitar objectes usats de manera gratuïta.

Categories: Mar Sardà , Lió
Escrit per: blogeuropa
Els Bouchons Lyonnais són els restaurants típics de Lió, capital mundial de la gastronomia des del 1935. Aquests restaurants tenen molts anys d'història, però, des que estan de moda, és difícil discernir un local autèntic i tradicional de la resta. Per aquest motiu, el 2012 va néixer l’associació Les Bouchons Lyonnais, que pretén senyalar els establiments que tenen l’autenticitat en el seu ADN.

Categories: Mireia Moles , Zagreb
Escrit per: blogeuropa
L’Art Park i el túnel de Gric són dos espais situats al centre de Zagreb que han estat recuperats en els últims dos anys i que tenen molta popularitat. El primer era un parc abandonat que, des del mes del maig fins a l’octubre, acull diverses expressions artístiques i activitats culturals a l’aire lliure. El segon també acull tot tipus d’exposicions durant l’any.

Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A les 5 del matí, la ciutat es desperta, i amb ella, el Fishmarkt. Situada al centre de la ciutat, la plaça Vismarkt es transforma cada dimarts, divendres i dissabte en un gran mercat anomenat Fishmark, amb tota mena de productes, des de flors i roba fins a menjar. Tot a un preu molt raonable. A més, amb els anys, s’ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la ciutat. Acabat el dia, el Fishmarkt torna a ser una plaça, però sense deixar de ser el centre neuràlgic de la ciutat.

16/11/2018: Aquesta setmana

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Roskilde- -L'altre catedral

-Tilburg- -Festival Circolo

-Lausana- -Ser immigrant a Suïssa

-Bolonya- -El rei dels aperitius
Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha tingut sempre una predilecció pel disseny i l’arquitectura. La seva preocupació pel medi ambient i l’impacte que tenen els edificis en el paisatge i la gent els ha fet triar els arquitectes més moderns per a la construcció dels edificis públics. És el cas de la incineradora de Roskilde, guanyadora de diversos premis i coneguda com l’altra catedral de Roskilde.

Categories: Tina Forest , Tilburg
Escrit per: blogeuropa
El Festival Circolo acosta a la ciutat de Tilburg els espectacles de circ contemporani de diferents companyies d’arreu d’Europa, uns espectacles dels quals poden gaudir grans i petits. Tot plegat en un ambient festiu i ple d’il·lusió i alegria, que fa arribar a tothom la màgia d’aquest vessant artístic que és el món del circ.

Categories: Marta Casado , Lausana
Escrit per: blogeuropa
Gairebé un 30% dels habitants de Suïssa són d’origen estranger, principalment italians, alemanys, francesos, portuguesos i espanyols. La majoria emigren a la confederació helvètica per tenir millors salaris, ja que el salari mitjà ronda els 6.500 euros. Tot i això, el nivell de vida en general és molt elevat.

Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
En sortir de la feina o d’estudiar, els italians omplen bars i terrasses per fer “l’aperitivo”. És com fer unes tapes i un còctel. Entre tots, el que demana més gent és l’Spritz. Una combinació d’aigua carbonatada, vi i bíter, que li dona un color vermell brillant. Va adornat amb una generosa rodanxa de taronja. Una bona manera de posar punt final a les obligacions del dia.

09/11/2018: Aquesta setmana

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Florència- -Els últims artesans?

-París- -Les vinyes urbanes de París.

-Groningen- -Art del carrer

-Glasgow- -Knockengorroch Festival
Escrit per: blogeuropa
Florència es troba entre les cinc destinacions preferides d’Itàlia. Els turistes solen centrar-se en els monuments principals i sovint s’obliden de la riquesa artesanal de la ciutat. A la zona d’Oltrarno, hi trobem negocis artesanals de tot tipus. Però la seva supervivència està cada vegada més en perill. Com ho fan els propietaris per mantenir les seves botigues obertes?

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Antigament, Montmartre era un petit poble independent de la ciutat de París ple de vinyes i horts. A mesura que es va anant annexionant a la ciutat, va acabar sent víctima de l’edificació massiva. L’últim solar que els quedava lliure, però, va servir per construir la vinya més important de la ciutat. Avui, la tasca que es du a terme, tant en aquestes vinyes com en les altres vinyes de la ciutat, permet recordar la tradició vinícola de la regió.

Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Quan pensem en art a Groningen, el primer que ens ve a la ment és el seu museu o bé la barreja i el contrast arquitectònic dels seus edificis. Uns totalment moderns, trencadors, innovadors, i uns altres tot el contrari: tradicionals, clàssics i històrics.Però l’art a la capital del nord dels Països Baixos també es troba als carrers en formats molt diferents: escultures, fonts, o fins i tot figures compostes per llums LED en un pàrquing de bicicletes. Groningen és la ciutat del contrast arquitectònic, però també la ciutat de l’art urbà, l’art del carrer.

Categories: Eugènia Güell , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
El Knockengorroch Festival és un festival on hi ha festa, nens, gossos i natura. Benvinguts a un lloc aïllat d'Escòcia on una vegada a l'any passen moltes coses.

02/11/2018:

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Roma- -A 858'54 Km

-Limerick- -Dansa i identitat

-Praga- -Un pont ple de vida

-Tilburg- -Spoorzone, locomotora de projectes
Categories: Tina Forest , Tilburg
Escrit per: blogeuropa
La tradició ferroviària de Tilburg ha deixat a la zona sud de la ciutat un espai que antigament estava dedicat als trens, a la seva construcció i reparació, l’anomenada Spoorzone. Avui aquest espai s’ha reaprofitat perquè sigui el lloc de creació de projectes per nous emprenedors, una zona amb oferta gastronòmica, o un espai hàbil per a la celebració de diferents esdeveniments, aprofitant les naus industrials que formen part de la història ferroviària de la ciutat.
Categories: Elena Bulet , Praga
Escrit per: blogeuropa
Un monument que cobra vida. El pont de Carles es transforma cada moment del dia, acull gent de totes les edats i nacionalitats. Fent una passejada des del nucli antic fins al barri de Mala Strana, el pont et brinda les millors vistes de Praga. En aquest reportatge, descobrim els seus secrets i la diversitat que un pot experimentar en passar-hi.

Categories: Andrea López , Limerick
Escrit per: blogeuropa
Ràpids moviments de cames amb el cos rígid i els braços estàtics. Aquesta és la característica més curiosa de la dansa irlandesa, que ha donat lloc a altres estils, com el claqué. Tot i així, la dansa irlandesa té un gran component cultural, que reflecteix l’evolució que ha dut a terme la societat irlandesa al llarg dels anys.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
La voluntat d'un grup de persones de sentir-se en un entorn català a la capital italiana va fer néixer l'Associació de Catalans de Roma. No tan sols les famílies van tenir aquest interès a mantenir la cultura i les tradicions de Catalunya, sinó també l’entitat Romaquí, que es va fundar per esdevenir un servei guiat col·lectiu estable per als turistes catalans a Roma.

01/11/2018: Els reporters

Categories: General
Escrit per: Moderador
null

Aina Sanllehí (setembre a gener)
Un dels meus objectius seria arribar a ser corresponsal de televisió en alguna ciutat del món. Estic molt interessada en el món de la política, així com en qüestions socials. Viatjar és una de les activitats que més m’agrada i que em permet combinar totes les meves motivacions. El “Blog Europa” és una oportunitat per conèixer d’una manera molt més profunda un racó del món que em fascina, la ciutat de París.


null

Alicia Corpas (febrer a juny)
Hola. Soc l' Alicia Corpas, incansable viatgera i estudiant de Comunicació Audiovisual, cosa que m'ha portat a mirar el món a través de la meva càmera i a voler explicar històries que m'inspiren. Al meu costat descobrireu Aarhus, a Dinamarca, una ciutat que desborda cultura a cada racó.


null

Andrea López (setembre a gener)
Soc l’Andrea López Pastor i des dels 8 anys sé que el món del periodisme està fet per mi. Tot i que encara no hagi acabat el grau, ja em considero periodista, i una de les maneres d’acostar-me al que serà el meu mode de vida en un futur ha estat participar en el “Blog Europa”, i així poder gaudir de la meva experiència Erasmus a Limerick, Irlanda, des d’un punt de vista diferent.


null

Andreu Tarrés (febrer a juny)
Em dic Andreu i tinc vint anys, però encara no sé molt bé qui soc. Voler coneixe’s a si mateix és emprendre un camí tortuós que, sovint, si no es fa en comú, no porta enlloc. El que sí que reconec de mi és que m'atrauen les històries. Aquests són els motius principals pels quals, en aquesta etapa de la meva vida, he optat per estudiar Comunicació Audiovisual: és una feina d'equip que es basa a explicar històries. Veig el fet de poder anar a la Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf de Berlín com una bona oportunitat per millorar la meva tècnica. Paral·lelament, crec que el “Blog Europa” és un espai idoni per posar en pràctica el llenguatge audiovisual après i explicar de primera mà històries de la capital Alemanya.


null

Anna Cabezas (febrer a juny)
Soc l'Anna Cabezas Pijuan, estudiant de quart de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Comunicació Blanquerna. Apassionada pel cinema, l'escriptura i els viatges. Aquest any, tots els camins semblen portar-me d'Erasmus a Roma, on desitjo conèixer gent interessant, racons desconeguts i viure noves experiències per poder explicar-vos a través dels meus reportatges al “Blog Europa”.


null

Berta Galmany (febrer a juny)
Soc una estudiant de Comunicació Audiovisual de la UPF. Les meves dues grans aficions, a part del teatre, són: viatjar i sortir a gravar. Per tant, el “Blog Europa” ha estat des de sempre el meu lloc ideal. M'encanta la cultura i totes les arts en general, i en especial, el cinema. París té moltes coses per oferir-me i jo us les penso explicar totes!


null

Clara López (setembre a gener)
Soc la Clara López, estudiant de Periodisme a Aarhus, Dinamarca. Em considero una persona curiosa, observadora i amb una constant ànsia d’aprendre. Crec que el “Blog Europa” és l’oportunitat de descobrir el país amb profunditat i sobretot d’esprémer al màxim la meva experiència al nord d'Europa.


null

Clara Pont (febrer a juny)
Em dic Clara Pont i de moment soc semiperiodista, però només de moment, ja que si tot va com ha d'anar el curs vinent acabaré el grau. Estudio periodisme perquè des de ben petita havia estat el meu somni. No obstant això, ara que he crescut i començo a veure més enllà de la il·lusió, intento buscar alternatives que em facin desitjar ser periodista des d'un món més terrenal i, per això, la meva participació a Blog Europa: una manera de descobrir el meu futur ofici, d'aprendre a estimar-lo i de conèixer Gant -que és la ciutat on viuré durant el meu Erasmus- des d'una altra perspectiva.


null

Cristina Alonso (setembre a gener)
Soc la Cristina Alonso, he estudiat Periodisme i actualment estudio Economia. Durant quatre mesos, tinc la sort de viure a Turku, al sud-oest de Finlàndia. Els països escandinaus sempre m'han interessat molt, tant per la seva riquesa natural com en l'àmbit socioeconòmic. Així, doncs, participar a Blog Europa és el motiu perfecte per conèixer (i donar a conèixer) la impressionant natura d’aquest país, així com les interessants tradicions i l’estil de vida de les persones que hi viuen. Soc amant de la fotografia, la natura i l’educació.


null

Cristina Cabasés (setembre a gener)
Hola! Soc la Cris, de Sant Cugat del Vallès. Estic estudiant Comunicació Audiovisual a Praga, a la República Txeca. Vaig començar aquesta carrera perquè des de petita feia vídeos per explicar les coses que passaven al meu voltant. Espero poder mostrar-vos amb els reportatges tot el que vaig descobrint en aquesta ciutat.


null

Elisabet Ficapal (setembre a gener)
Faig l’Erasmus en la que s'ha convertit en la meva ciutat preferida: Florència. Tot i estudiar-hi Ciències Polítiques, el món del periodisme i de l'audiovisual m'ha acompanyat els últims anys i no me'n volia oblidar pas. A través de Blog Europa estic coneixent amb molta més profunditat la capital de la Toscana.


null

Gerard Castañé (febrer a juny)
Em dic Gerard Castañé. Soc una persona curiosa. Des de sempre m'ha agradat conèixer i explicar el que passa arreu del món, i aquest és el principal motiu pel qual estudio Periodisme. Crec que Blog Europa és l'escenari perfecte per posar a la pràctica la meva passió, viure-la des de dins, i també per descobrir les històries que amaga una ciutat tan plena de vida i tan arrelada a la música com Liverpool, lloc on faré la meva estada Erasmus. Així, doncs, que comenci l'aventura!


null

José Blanch (febrer a juny)
Soc José Blanch, un jove enamorat del món, de la natura i de les persones. Aventurer, divertit i creatiu. M'encanta viatjar, descobrir nova gent, nous llocs i noves històries. Estudio Comunicació i Periodisme Audiovisuals a Lleida. M'apassiona el món del cinema i la fotografia per tot el que em fan sentir. Algun dia m'agradaria formar-ne part. Aquest any estic d'Erasmus a Nàpols, participo en el Blog Europa perquè vull submergir-me en la cultura napolitana per descobrir coses noves des d'un altre punt de vista.


null

Laia Arnau (setembre a gener)
Hola, soc la Laia! Soc una estudiant de 4t curs de Periodisme i actualment estic fent la meva estada d’Erasmus a Stuttgart, a Alemanya. Participar al Blog Europa per mi representa l’oportunitat de conèixer i mostrar els racons i esdeveniments més genuïns de Stuttgart així com de formar-me en la professió que vull exercir.


null

Laia Fernández (setembre a gener)
Soc la Laia Fernández Cerdán, una noia de Tarragona que està estudiant part del seu últim any de periodisme a Lisboa. Constantment em qüestiono el que passa al meu voltant i m'apassiona conèixer gent de la qual puc aprendre. És per això que estudio aquest grau. A més, considero que aquesta professió m'inspira i s'ajusta a les meves expectatives de futur. Quan vaig decidir-me a fer l'Erasmus sabia que volia anar a la capital lusitana; fa un temps em vaig enamorar d'aquest racó del món. Una altra cosa que tenia clara era que volia emprendre un repte, i el Blog Europa em brindava l'oportunitat de poder gaudir de la meva estada, connectada als meus interessos.


null

Laia Giralt (febrer a juny)
Soc la Laia Giralt. Actualment, estic cursant el 4t any del grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Fer les practiques a “Blog Europa” mentre estic d’Erasmus a Portugal, concretament a Leiria, és una gran oportunitat per poder aprendre allò que tant m’agrada, fer reportatges relacionats amb la societat i la cultura d'un país. En el futur m’agradaria viatjar a països tercermundistes i fer reportatges i projectes mostrant tot allò que veig.


null

Laia Palau (febrer a juny)
Em dic Laia Palau Biel i actualment estic cursant el quart any del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa. Des de ben joveneta he sentit un gran interès pel periodisme internacional i la fotografia de denúncia, però el que realment m'apassiona és el reporterisme. En aquest sentit, em sento molt motivada per realitzar reportatges a Turquia i poder ampliar els meus coneixements sobre aquest país tan ric culturalment.


null

Laura Farré (febrer a juny)
Em dic Laura Farré Gaset i soc estudiant de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida (UdL). He decidit acabar el meu darrer any de carrera d'Erasmus a l'estranger, en concret, a Volda, a Noruega. Considero que avui en dia la comunicació és essencial i trobo que és important nodrir-se de nous punts de vista de l'exterior més enllà del teu entorn. És per això que vaig decidir participar en el programa Blog Europa, per poder descobrir i transmetre fets desconeguts i curiosos de la realitat.


null

Laura Martínez (febrer a juny)
Em dic Laura Martínez, tinc 20 anys i d’aquí a sis mesos ja seré periodista. Investigar, esbrinar el rerefons de les notícies i poder-les explicar al públic ha estat sempre una de les meves passions, i el periodisme m’ha donat les eines per poder fer el que m’agrada. He volgut participar al Blog Europa perquè és una oportunitat única i ideal per poder posar en pràctica tot allò que he après a llarg de la meva carrera i poder viure l’experiència d’Erasmus a Lovaina fent allò que més estimo.


null

Lorena Lupu (febrer a juny)
Em dic Lorena Lupu. Des de petita que he volgut ser presentadora de notícies, i aquesta passió m'ha portat a estudiar Periodisme i Comunicació Audiovisual. Encara que els meus gustos i les meves perspectives s'han anat ampliant al llarg del grau, que acabaré aquest any, m'agradaria projectar la il·lusió per aquesta professió de manera més real al “Blog Europa”, durant el meu any d'Erasmus a Guarda.


null

Mar Sardà (setembre a gener)
Soc la Mar Sardà. Soc de Reus, però cursaré l'últim any del grau de Periodisme a Lió. Estudio Periodisme per intentar entendre la realitat des de diversos punts de vista, per aprendre l'art de fer preguntes. Per mi, l'Erasmus és una experiència de vida que t'acosta a noves històries, i el “Blog Europa” és una oportunitat per explicar-les.


null

Maria Casas (setembre a gener)
Em dic Maria Casas i soc de Fraga, una petita ciutat d'Aragó. Des de ben petita sempre m'ha agradat el periodisme, el fet de poder narrar el que està passant i, a més, el meu somni és treballar en una televisió. És per això que vaig començar a estudiar Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida. Actualment estic cursant l’últim any i espero recordar-lo tota la meva vida. Aquest és un dels motius pels quals he decidit viure una experiència Erasmus a Cassino, una ciutat tranquil·la d'Itàlia situada a mig camí entre Roma i Nàpols. Participo en el “Blog Europa” perquè em sembla una bona manera d'acostar-me a la cultura de la ciutat i m'agradaria que tots gaudiu amb mi d'aquesta experiència tan apassionant.


null

Maria Huguet (setembre a gener)
Soc la Maria Huguet, una jove estudiant de Periodisme nascuda a Tarragona, formada a Barcelona i que, actualment, gaudeix d’una beca Erasmus a Gant. El periodisme m'ha permès obrir la ment i trencar fronteres; entendre el que m’envolta per poder explicar-ho al món, reflexionar i fer reflexionar. També m'ha permès gaudir d’una de les meves passions: el món audiovisual. Gràcies a “Blog Europa” puc unir-ho tot i mostrar la realitat social, la cultura i els costums d’una ciutat que, de ben segur, us enamorarà.


null

Marina Marín (febrer a juny)
Periodista en eterna construcció, vaig triar aquest camí per explicar(me) el món i per sortir a recorre’l. Ara, amb “Blog Europa”, portaré cap aquí un bocí d’Atenes per conèixer aquesta ciutat vibrant, bressol de pensament, cultura i democràcia, i que en els darrers anys ha esdevingut centre de crisis i resistències.


null

Martí Abad (setembre a gener)
Soc en Martí Abad, estudiant de 3r de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i aquest primer semestre realitzo la beca Erasmus a Roma. Des de ben petit he tingut passió pel Periodisme i sempre he tingut clar que m’hi volia dedicar. Tinc experiència en la premsa esportiva i he decidit participar al Blog Europa perquè és una oportunitat per créixer professionalment i viure l’Erasmus d’una altra manera.


null

Octavi Cortés (setembre a gener)
Em dic Octavi Cortés i estudio Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. Estic cursant aquest grau perquè aspiro a treballar algun dia de guionista. Abans de venir a Roskilde d’Erasmus, vaig decidir participar en el Blog Europa perquè volia començar a treballar en el mitjà i aquesta em semblava una oportunitat única.


null

Roger Figueras (febrer a juny)
Soc de Sant Cugat del Vallès, tinc 21 anys i estudio Periodisme i Comunicació corporativa a la Universitat Ramon Llull, Blanquerna. Vaig escollir aquesta carrera perquè encaixava a la perfecció amb els meus gustos per la lectura, l’escriptura, la informació i per qualsevol forma de comunicar. Estudiaré durant cinc mesos a Lovaina, a Bèlgica, on podré seguir formant-me a través dels reportatges de Blog Europa, una experiència que tinc moltes ganes de viure tant per poder fer periodisme a l’estranger com per conèixer més profundament la ciutat.


null

Tina Forest (setembre a gener)
Fa uns anys que em vaig enamorar de la professió de reporter, i per això vaig decidir estudiar Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Participar al Blog Europa des de la ciutat de Tilburg, al sud d'Holanda, és una oportunitat per posar en pràctica tot el que he après aquests anys i un pas més per complir el somni de dedicar-me a aquesta feina que tant estimo.