Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: maig 2018

25/05/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Praga- -Llum negre entre bambolines

-Groningen- -Adaptació al terreny

-París- -El 6b, adreça de cultura

-Lovaina- -Comença l’estiu, anem de rebaixes
Categories: Elena Bulet , Praga
Escrit per: blogeuropa
A Praga és molt habitual que hi hagi obres del Black Light Theatre. Però en què consisteix el teatre negre? La combinació de rajos ultraviolats, disfresses fluorescents i persones vestides de negre fa que els espectacles del Black Light Theatre siguin màgics. Per observar com funciona, res millor que entrar en un teatre i estar entre bambolines.
Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Com t’adaptes a viure en un territori al nivell del mar o, fins i tot, per sota? Els holandesos, amb el temps, ho han aconseguit. És més, han fet d’aquest hàndicap un avantatge per al seu dia a dia.
Cases flotants, vaixells transformats en habitatges o ciutats on els canals són carrers, i les petites embarcacions, cotxes.
Una nova manera de viure. Una nova manera d’adaptar-se al fet de ser un país per sota del nivell del mar. Són els Països Baixos.Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
Visitem el 6b, un centre de difusió i creació cultural situat al nord de París, concretament al municipi de Saint-Denis. El centre disposa de 180 tallers on artistes residents lloguen espais per treballar-hi, així com espais comunitaris on s’organitzen exposicions i activitats culturals.


Categories: Paula Rodríguez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Un cop a l’any, la ciutat de Lovaina tanca les botigues més tard de les 18.00, i per què? Pel Dia del Comerç, que ha convertit tot el centre del municipi en una platja envoltada de bars i restaurants acompanyats amb música electrònica que ha fet vibrar els carrers principals del centre de la ciutat durant tot el dia: de les 9 del matí fins a les 12 de la nit.

18/05/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Volda- -Tu embrutes, jo netejo

-Bolonya- -Hem de fer els tortellini

-Glasgow- -Carrers plens de música

-Maceratta- -Menjar-se Europa
Categories: Lídia Lizancos , Volda
Escrit per: blogeuropa
El 5 de maig és el dia nacional de la neteja de costes a Noruega i els carrers s’omplen de gent amb un mateix objectiu. Aquestes iniciatives són molt útils per retirar els plàstics que s’han acumulat fa poc, però no n’hi ha prou. El gran problema és la producció massiva de plàstic.Categories: Judith Lleixà , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
Quan es parla de cuina bolonyesa, es parla d’embotits i pasta fresca. Els dos plats per excel·lència de la gastronomia emiliana són els “tortellini in brodo”, una sopa de pasta farcida, i els “tagliatelle al ragú”, erròniament coneguts com “espaguetis a la bolonyesa”. No és estrany, doncs, que un dels malnoms de la capital emiliana sigui “la grassa” ja que aquí es menja en quantitat i substància. La cuina està estretament lligada a la tradició, a la conservació d’antigues receptes revisitades, però sempre conservant el gust original i autèntic de cada plat. Per mantenir els bons costums, un grup d'àvies ensenya com es fa l'autèntica pasta fresca a italians i estrangers.Categories: Eugènia Güell , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Hem passat un hivern molt llarg i de molta neu, però el sol ja és aquí i amb ell, la música. Els dos carrers més cèntrics de Glasgow són famosos per la gran quantitat de músics que s’hi poden trobar alhora. Aquí teniu la prova que a Escòcia no només s’hi toca la gaita.


Categories: Marta Garcia , Macceratta
Escrit per: blogeuropa
Macerata celebra la Festa d’Europa del 9 al 12 de maig. Durant aquests quatre dies es fa l’aperitiu europeu. 72 restaurants hi participen i escullen un país europeu. Decoren els seus establiments i fan menjars típics del país triat.

11/05/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Florència- -Arribar i moldre... el gelat

-Lovaina- -Dissenyant la ciutat del futur

-Lausana- -Una universitat model

-Zagreb- -“Kumicas” i crema de formatge
Escrit per: blogeuropa
El gelat és una de les obsessions dels italians, i encara més dels florentins, ja que va ser en aquesta ciutat on es va crear el gelat tal com sabem que és avui dia. Els dies 20, 21 i 22 d’abril s’ha celebrat, a Florència, la primera ronda classificatòria del concurs Il Gelato in Festival, i “Blog Europa” ha acompanyat Gaia Mecocci, una gelatera florentina que tot just fa un any i mig que es mou pel món del gelat, en la seva aventura.Categories: Paula Rodríguez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Lovaina s’ha transformat durant 4 dies en un centre tecnològic i cultural a causa de la celebració de la primera edició de l’AND&SUMMIT FESTIVAL, un esdeveniment que tracta de la intersecció de la tecnologia, la creativitat, la salut i l’art, per tal de crear les ciutats del futur.
Categories: Marta Casado , Lausana
Escrit per: blogeuropa
L’École Polythécnique Fédérale de Lausanne (EPFL) està considerada una de les millors universitats del món en l’àmbit tecnològic. Gràcies al seu prestigi, la institució atrau estudiants de fins a 125 nacionalitats diferents. Un dels espais més emblemàtics d’aquesta universitat és la seva biblioteca, el Rolex Learning Center, una edifici referent a nivell arquitectònic que va ser finançat, entre d’altres empreses privades, per Rolex, que li va donar el nom.Categories: Mireia Moles , Zagreb
Escrit per: blogeuropa
El mercat de Dolać aplega pagesos de tot Croàcia al centre de Zagreb de dilluns a diumenge. Tradicionalment hi venien les anomenades “kumicas”, que seguien el negoci de generació en generació, però el mercat també s'ha anat renovant. Tot i així, el seu producte estrella continua sent la crema de formatge, tan apreciada en la cuina croata, i la major part dels productes són d'origen nacional.04/05/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Praga- -Una ciutat de jazz

-Groningen- -El dia taronja

-Londres- -Books and roses

-Volda- -Cuinar per integrar
Categories: Elena Bulet , Praga
Escrit per: blogeuropa
Si camines de nit per Praga, trobaràs desenes de concerts de jazz. Tot tipus d’artistes de diverses nacionalitats. Per què aquest estil musical omple la ciutat? Què té d’especial? Històricament ha patit repressió? Aquest reportatge pretén reflectir una petita vivència del jazz a Praga, de la mà dels seus millors músics.
Categories: Júlia Oliveras , Groningen
Escrit per: blogeuropa
El 27 d’abril és el dia més important de l’any per als holandesos: és el Dia del Rei. Però aquest any pren una nova dimensió. Aquest any, la ciutat escollida pel rei és Groningen. Aquesta festivitat és per celebrar el naixement del rei Guillem Alexandre. Durant tot el dia hi ha una gran varietat d’activitats a la capital del nord dels Països Baixos, on els concerts són la principal atracció per a les més de 80 mil persones que visiten la ciutat amb motiu d’aquesta diada.
Categories: Berta Álvarez , Londres
Escrit per: blogeuropa
La comunitat catalana a la Gran Bretanya és cada dia més gran. Per aquest motiu, moltes de les nostres tradicions es traslladen a la capital britànica, Londres. Un dels dies que no hi podia faltar és Sant Jordi. Al Borough Market, el dia 22 d’abril, s’hi van aplegar un bon munt de persones interessades a saber més coses de la nostra tradició. Tampoc hi van faltar les roses, els llibres ni els castells.Categories: Lídia Lizancos , Volda
Escrit per: blogeuropa
React és una organització voluntària de joves, formada majoritàriament per estudiants i refugiats. A Volda hi ha un dels equips, que se centra sobretot en treballs d’integració i trobades culturals, mitjançant diferents activitats, com ara la cuina.