Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: febrer 2018

23/02/2018: AQUESTA SETMANA:

Categories: General
Escrit per: Moderador
-Moscou- Putin: president i icona

-Nimega- Per un futur verd

-París- Saber mirar els paisatges

-Maribor- Migració i art contemporani
Categories: Laia Puig , Moscou
Escrit per: Moderador
Els turistes que van a Rússia no només compren nines russes o barrets de pell. Molts es decanten per algun objecte amb la cara del president, Vladímir Putin, que és, literalment, una icona. Les seves imatges caçant, fent arts marcials o muntant a cavall sense samarreta han fet la volta al món, i fins i tot se li ha dedicat una exposició a Moscou amb el títol de “SuperPutin”. El que per molts és delirant i s’apropa a la idolatria, per altres reflecteix el 80% d’acceptació que té el líder entre els seus conciutadans. Per tot plegat, no hi ha dubte que guanyarà les properes eleccions russes, el 18 de març.

Categories: Berta Lacruz , Nimega
Escrit per: Moderador
Nimega és la nova Ciutat Verda Europea. Diversos projectes ambientals i sostenibles desenvolupats durant els últims anys, i altres que està posant en marxa, li han permès guanyar aquest reconeixement.

Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: Moderador
Una exposició a la Biblioteca Nacional de França mostra els paisatges de França des de 1983 fins ara, amb l’objectiu de revolucionar la idea tradicional del que és i no és un paisatge.


Categories: Christian Mantas , Maribor
Escrit per: Moderador
Risk Project és un projecte que va néixer a Maribor amb l'objectiu de crear, connectar i promoure l'art interdisciplinari contemporani de la UE, relacionat amb els estudis socials i la migració.

19/02/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Lovaina-la-Nova- En autocar per Europa

-Glasgow- La nit de Robert Burns

-París- L'Escola 42

-Vílnius- Un barri d'artistes independent
Escrit per: blogeuropa
Viatjar per tot Europa d’una manera molt econòmica és possible gràcies a l’autocar. En els últims anys, són moltes les empreses que ofereixen una gran varietat d’horaris i una gran oferta de ciutats europees per descobrir. Tot i tenir seients inclinables, endolls, wifi i lavabos, són els joves els que utilitzen més aquest servei per la incomoditat que suposa per a la gent més gran estar-se moltes hores viatjant.


Categories: Eugènia Güell , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Cada 25 de gener, a Escòcia, els restaurants canvien els menús, els supermercats posen productes especials i tothom queda per sopar en algun lloc o altre. I atenció, perquè tot plegat és per celebrar l’aniversari de Robert Burns. Aquest senyor ja fa temps que va morir, però hi ha qui, avui en dia, paga 250 lliures per sopar a la seva casa natal i recordar-lo el dia del seu aniversari. De fet, hi ha qui està convençut que, sense ell, la identitat d’Escòcia avui no existiria.Categories: Clàudia Sacrest , París
Escrit per: blogeuropa
Al dissetè districte de París, hi ha una escola d’informàtica revolucionària on, precisament, només hi ha ordinadors. No hi trobem cap professor, malgrat que l’escola acull gairebé tres mil alumnes. Els estudiants han de cooperar entre ells i aprendre autònomament a partir de les indicacions i els exercicis que els proposa l’ordinador. Estudiar-hi és gratuït gràcies al finançament d’empreses privades i mecenes. Això sí, s’han de superar unes proves d’accés una mica peculiars. Benvinguts a 42.Categories: Miriam Viso , Vilnius
Escrit per: blogeuropa
Uzupis és un lloc on l'art parla per si mateix. El 1997 un grup d'artistes van decidir declarar la independència del barri més pobre de Vílnius amb l'esperança de crear una república que s'acostés més a la seva identitat i deixés endarrere el passat soviètic que encara ara està present a Lituània.


09/02/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Berlín- Wie, bitte?

-Vílnius- Lluita contra l’alcohol

-Weimar- Explicar l’horror

-Milà- El bosc vertical
Categories: Laura Blanco , Berlín
Escrit per: blogeuropa
La demanda per aprendre alemany ha augmentat en els últims anys. Són molts els joves que opten per marxar cap a Alemanya, ja sigui a estudiar o a buscar-hi feina. L’idioma és el primer repte al que s’han d’enfrontar, i no sol ser una tasca fàcil.
Categories: Miriam Viso , Vilnius
Escrit per: blogeuropa
Lituània ha començat el 2018 amb una nova llei que pretén rebaixar el consum d'alcohol al país. Tot i que els problemes per culpa de l'alcohol són nombrosos al país, la nova llei ha despertat moltes crítiques. Avui parlem amb el propietari del bar Busi Trecias, un dels pubs més antics de Vílnius, perquè ens expliqui com ha afectat la nova llei el seu negoci.Categories: Michelle Borráz , Weimar
Escrit per: blogeuropa
La Segona Guerra Mundial va deixar molts rastres, un d’ells els camps de concentració. El servei educacional del memorial de Buchenwald intenta explicar als joves com va ser possible que una societat els acceptés i els justifiqués i ensenya tot el que hi va passar.Categories: Blanca Del Cacho , Milà
Escrit per: blogeuropa
El Bosco Verticale és un ambiciós projecte de reforestació metropolitana que pretén incrementar la biodiversitat vegetal i animal a Milà per la densificació de les zones verdes. Així doncs, té com a objectiu reduir l’expansió urbana i contribuir a la mitigació del microclima.

02/02/2018: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Rouen- Impressionisme a Normandia

-París- Veggietown

-Vílnius- La flama lituana

-Roskilde- El menjar no es llença
Categories: Berta Boter , Rouen
Escrit per: blogeuropa
Claude Monet, Paul Cézanne, Camille Pissarro. Ells, i molts més, van passar una temporada a Normandia (al nord de França). Va ser en aquesta zona que, a finals del segle XIX, aquests pintors van desenvolupar la pintura impressionista. L’estil es caracteritzava per la voluntat de recollir les impressions fugisseres i la mobilitat dels fenòmens. Monet, un dels seus principals representants, va pintar molts quadres a Rouen, la capital de la regió i a Giverny, on va fer construir una casa a mida per tal de gaudir fins a la seva mort del paisatge i els canvis de temps de Normandia.Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
En els darrers anys, la cultura del veganisme ha envaït París. Des de l’any 2016, hi ha un barri conegut com el Veggietown on es concentren els establiments i seguidors d’aquest estil de vida alternatiu que es basa en el respecte als animals.Categories: Miriam Viso , Vilnius
Escrit per: blogeuropa
El foc és un element comú en moltes cultures antigues, al qual se li atribueixen moltes connotacions religioses i espirituals. Avui parlarem de com la cultura lituana ha traslladat aquesta passió ancestral en l'actualitat a través d'elements moderns com la pirotècnia.

Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
A Dinamarca és un problema greu la quantitat de menjar que es llença cada dia. Per evitar aquest gran problema s'han creat diferents iniciatives. La primera va ser iniciada per Selina Juul, amb la invenció dels supermercats REMA 1000, on es troben productes a la meitat de preu. Una altra iniciativa menys coneguda va ser la creació d'un establiment anomenat “Wefood”, on tot el menjar que s'hi ven prové de supermercats en què estava previst llençar-lo.