Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 03 febrer 2017

03/02/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Groningen- Facilitats per emancipar-se

-Londres- Unseen tours

-Anvers- El tast belga.

-Milà- Exàmens orals
Escrit per: blogeuropa
Espanya se situa a la cua de països on els joves s'independitzen amb més facilitat. Al costat oposat de la llista, trobem, per exemple, els Països Baixos, on l'edat mitjana d'emancipació es troba en els 23 anys i mig, cinc anys per sota de l'edat mitjana espanyola. Per entendre-ho, s'han de considerar aspectes com la situació econòmica de cada país, les ajudes a l'emancipació i, per sobre de tot, la tradició cultural.

Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Actualment, prop de 8.000 persones dormen pels carrers de Londres almenys un cop l'any, i dues-centes ho fan regularment. Tot i així, Londres és una ciutat dotada de molts centres de caritat. Alguns ofereixen als sense sostre menjar; d'altres, ajut mental, i d'altres, allotjament per passar la nit. Però Unseen Tours els ofereix molt més que això: els proporciona un sou i una feina per parlar del que coneixen: el carrer. Aquesta organització, dirigida per voluntaris, busca sense sostre que puguin oferir tours alternatius per la ciutat.Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Visitaré Bèlgica i m’agradaria visitar una fàbrica de cerveses o fer un tast de cerveses belgues! El que sembla una resposta fàcil de contestar és tot un repte dir un lloc concret.
L’art de la cervesa belga és real, és una subcultura. Tenen 1100 marques de cerveses amb 700 varietats diferents. Però això no s’acaba aquí, perquè per cadascuna hi ha el seu got o copa especial per potenciar el color, el gust, l’aroma i l’espuma.
En el reportatge coneixem les cerveses amb segell Trappist, que són produïdes en monestirs; i la cervesa icònica d’Anvers (De Konink), on fem una visita a la seva fàbrica i un tast a les seves tres cerveses.


Categories: Laia Laffaure , Milà
Escrit per: blogeuropa
Arriba l'època d'exàmens i els estudiants universitaris han de posar-se les piles. Ens endinsem en les universitats milaneses per descobrir com viuen els estudiants italians les seves proves d'avaluació. Busquem les semblances i diferències amb les universitats catalanes, i per això, parlem amb estudiants d'Erasmus que fan la seva estada a la ciutat de Milà.