Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: desembre 2017

15/12/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Nimega- Canals de llum

-Glasgow- Una marató de 5 quilòmetres

-Vílnius- Un barri d’artistes independents

-Berlín- Fred, mercats de nadal i vi calent
Categories: Berta Lacruz , Nimega
Escrit per: blogeuropa
L’art il·lumina Amsterdam durant les nits fosques i fredes de l’hivern neerlandès. Es tracta d’un dels festivals de llum més importats d’Europa, l’Amsterdam Light Festival. Durant dos mesos els visitants podran veure obres sorprenents als canals de la ciutat.Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
La Glasgow Santa Dash és una cursa solidària que té la peculiaritat que tots els participants van vestits de Pares i Mares Noel, fins i tot els gossos! És una cursa de 5 quilòmetres apta per a totes les edats i capacitats que aquest any ha arribat a l’onzena edició. Es va començar a fer l’any 2006 i des d’aleshores cada any ha anat recaptant diners per a diferents causes benèfiques. Aquest any hi han participat 8.500 persones, un rècord, i els diners recaptats es donaran a la Beatson Cancer Charity.Categories: Miriam Viso , Vilnius
Escrit per: blogeuropa
Uzupis és un lloc on l'art parla per si mateix. El 1997 un grup d'artistes van decidir declarar la independència del barri més pobre de Vílnius amb l'esperança de crear una república que s'acostés més a la seva identitat i deixés endarrere el passat soviètic que encara ara està present a Lituània.
Categories: Laura Blanco , Berlín
Escrit per: blogeuropa
Berlín viu el Nadal molt intensament. La ciutat s’omple de mercats tradicionals, on els brètzels, l’artesania nadalenca i el vi calent amb canyella i sucre són els grans protagonistes. Per a molts, és un Nadal molt autèntic, perquè, a més a més, el fred intens i la neu hi són presents.

07/12/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Rouen- La foguera de Joana D’arc

-París- L’empoderament de la discapacitat

-Glasgow- Grafits impressionants

-Lovaina-la-Nova- Exposicions i recerca
Categories: Berta Boter , Rouen
Escrit per: blogeuropa
Joana d’Arc és coneguda mundialment per la seva tràgica mort, cremada viva en una foguera. I segons els historiadors, aquesta foguera va ser a Rouen, la capital normanda. És per això que hi ha una forta vinculació entre la historia de l’heroïna i aquesta ciutat del nord de França.Categories: Clàudia Sacrest , París
Escrit per: blogeuropa
A França hi ha dos milions i mig de persones que tenen reconeguda una discapacitat física o psíquica. Alguns d’ells, com Yannick Frédefon, de 48 anys, opten per aprendre un ofici en centres gratuïts, subvencionats per l’Estat, que inclouen l’allotjament. D’altres queden enganxats al poder del micròfon i donen veu al col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la ràdio, concretament, des de l’estudi de la ràdio Vivre FM, al centre de París.
Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Glasgow té un dels Street art més potent del Regne Unit. Pel centre de la ciutat hi ha repartits uns vint murals de diverses mides, i alguns fins i tot ocupen façanes senceres. Potser el més sorprenent és que és l’Ajuntament qui ha promogut aquesta iniciativa contactant amb els artistes locals de la ciutat. Ara, el consistori posa a disposició de turistes i ciutadans uns prospectes que indiquen on es troben els murals i què signifiquen.
Escrit per: blogeuropa
Lovaina la Nova ja compta amb el museu universitari més gran de tot Bèlgica. El Museu L té 3.800 metres quadrats i sis plantes, i està equipat amb l’última tecnologia. La Universitat Catòlica de Lovaina el vol convertir en un lloc d’exposició del seu patrimoni artístic i cultural, però també en un lloc de recerca i ensenyament al servei de l’aprenentatge dels estudiants.


01/12/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Nimega- Fotografia de la veritat

-Rouen- - Festa, lluita i ecologia

-Milà- La joia verda de Monza

-Berlín- Espai urbà de cultures urbanes
Categories: Berta Lacruz , Nimega
Escrit per: blogeuropa
Per primera vegada, les obres premiades del concurs fotogràfic World Press del 2017 s’exposen a Nimega. Diferents realitats i cultures es fusionen en una gran mostra plena de força i sentiments.

Categories: Berta Boter , Rouen
Escrit per: blogeuropa
Ramène ta pomme (Porta la teva poma) és el festival organitzat en una granja propera a Rouen que té l’objectiu d’aconseguir els fons necessaris per pagar la multa d’ocupació d’una altra granja, la Bouillons.

Categories: Blanca Del Cacho , Milà
Escrit per: blogeuropa
Monza, un petit municipi veí de Milà, té un dels parcs més grans d’Europa. Els seus ciutadans el consideren la joia verda de la ciutat, amb milers d’activitats per fer en companyia d’amics, família o, fins i tot, sols.Categories: Laura Blanco , Berlín
Escrit per: blogeuropa
L'Urban Spree és un espai artístic independent situat al centre de Berlín dedicat a les cultures urbanes. El recinte ofereix una gran varietat d'activitats, exposicions, bars, concerts i una botiga d'art, entre d'altres.