Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2017
Categories: Lorena Giménez , Varsòvia
Escrit per: blogeuropa
El Centre de Rehabilitació, Educació i Benestar TPD Helenów és un dels més capacitat arreu del país. Estan especialitzats en diverses àrees, concretament en el suport a nens i adolescents amb trastorns del desenvolupament. Disposen de diverses instal·lacions, d’entre les quals, un centre d’equinoteràpia i una granja escola, on els alumnes poden interaccionar amb els animals.




Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
A Gant hi ha un mercat al carrer cada dia de la setmana; de tot tipus i per a tots els públics... Però els diumanges la ciutat n'ofereix quatre diferents, a punts molt representatius de la ciutat. Aquests mercats són el lloc perfecte per a passejar entre entre locals, comprar algún detall especial, i a més, una manera molt agradable de començar el dia.




Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Un dels esdeveniments més esperats de l’any a la progressista ciutat de Tel Aviv és la famosa marxa per l’orgull de les comunitats de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Enguany, la cita s’ha centrat en reivindicar els drets dels col·lectius bisexuals, i ha reunit unes 200.000 persones, entre elles 30.000 turistes. Els dies previs, Tel Aviv ja acull multitud d’activitats per començar a escalfar motors de cara a la gran cita.



16/06/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Chichester- Vida d’Erasmus

-Rotterdam- Un canvi de vida

-Barcelona- Erasmus, 9 mesos després

-Londres- Mares d’Erasmus
Categories: Aran Comín , Chichester
Escrit per: blogeuropa
Independitzar-se i viure amb altres companys, adaptar-se als costums del país, estudiar en una llengua que no és la teva… així és la vida d'un Erasmus. Però com és un Erasmus en una ciutat petita d'Anglaterra com Chichester? Avui em podreu acompanyar al llarg d'un dia qualsevol durant la meva estada a la universitat d'aquesta ciutat. Anirem a comprar al supermercat, passejarem pels carrers del centre, sortirem a fer unes pintes… però on quedarà l'estudi?





Categories: Núria Botet , Rotterdam
Escrit per: blogeuropa
El programa Erasmus està d’aniversari. Durant aquests 30 anys, gairebé 5 milions d’universitaris s’han beneficiat d’una beca Erasmus, com l’Albert Fernández. El 2012 va fer l’Erasmus a la ciutat holandesa de Groningen i va ser una experiència que li va canviar la vida. Per això, el setembre passat va decidir tornar a Holanda. Aquesta vegada, per quedar-s’hi de forma indefinida.



Escrit per: blogeuropa
Han passat 30 anys des que el primer estudiant d'Erasmus va arribar al seu país de destinació. Des d'aleshores, milers d'estudiants europeus han viscut experiències diverses en molts països del vell continent. La majoria, a més a més, coincideixen que l'Erasmus ha estat la millor experiència de la seva vida i que, fins i tot, els ha fet canviar les expectatives per sempre. Exemple d'això, n'és la Klara. Va arribar a Barcelona l'any passat amb una beca Erasmus per seguir els seus estudis d'Educació Primària a Catalunya. El que ella no sabia abans d'aterrar és que el destí li guardava un nova vida en aquesta ciutat.









Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Marxar d’Erasmus és una experiència que cada vegada més estudiants emprenen. Millorar la llengua estrangera i aprendre d’una nova cultura són les bases d’aquest programa. Amb lo famós que s’ha fet el conveni, ja no només trobem estudiants sols que s’hi adhereixen, sinó que hi comencen a haver mares que emprenen el repte amb els seus fills. Aquest és el cas de la Judit Soler, una mare catalana que ha passat tot un curs acadèmic a Londres amb la seva família. En aquest documental es fa una petita denúncia de com aquests casos encara no estan gaire contemplats.




09/06/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Reggio de l’Emilia- Reggionarra

-Lisboa- LX Factory.

-Varsòvia- La platja de Varsòvia.

-Londres- Abbey Road, per sempre.
Escrit per: blogeuropa
Narrar és com viatjar - a través d'històries, cultures i pobles. Qui viatja troba persones, identitats i objectes. Qui viatja persegueix els somnis i les meravelles de la vida. Qui viatja coneix, aprèn i sap com narrar. Viatjar, llavors, és una forma de narrar i a narrar s'aprèn durant nou dies durant el Reggionarra: un intercanvi d'històries per a totes les edats.






Categories: Daniela Gómez , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
A l'antiga zona industrial de la capital portuguesa, hi trobem un petit carreró que dóna pas a la creació de tot un món nou. Es diu LX Factory, i ha nascut ara fa més de 8 anys per ser l'illa creativa de Portugal. Aquest és un d'aquells llocs en el món que no haurien de desaparèixer mai. Bars icònics, espais històrics, arquitectures que tot i que són en ruïnes, no deixen de ser precioses.




Categories: Lorena Giménez , Varsòvia
Escrit per: blogeuropa
Després d'un llarg hivern, poloneses i polonesos anhelen l'arribada de la primavera i el bon temps, i la temporada de platja. Tot i que Varsòvia no tingui connexió amb el mar, a les riberes del Vístula s'hi troba la platja urbana, un dels atractius més destacats de la ciutat.






Categories: Mar Vila , Londres
Escrit per: blogeuropa
Els Beatles han tornat a l’actualitat londinenca aquesta tardor amb l’estrena d’una pel·lícula que conté imatges inèdites del quartet de Liverpool en els seus anys de màxima esplendor. Però tot va començar als estudis d’Abbey Road, que van apostar per ells l’any 1961. A partir d’aquí, i especialment amb la famosa fotografia de portada de l’àlbum Abbey Road, aquest carrer s’ha convertit en un punt de parada obligatòria pels fans dels Beatles. El barri en què es troba, Saint John’s Wood, també ha quedat condicionat per aquest èxit.



02/06/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Tel Aviv- Independència o Nakba?.

-Londres- Bicilàser.

-Reggio de l’Emilia- Giro, etapa 12.

-Stuttgart- Les pomes del llac.
Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
El maig de l’any 1948, en un entorn on els tambors de guerra començaven a ressonar amb força, va tenir lloc a Tel Aviv la Declaració d’Independència d’Israel. Immediatament després, va esclatar la primera guerra araboisraeliana, que va acabar amb una victòria decisiva per a Israel. Cada any, quan s’aproximen aquestes dates, els jueus celebren la seva independència i reten homenatge als compatriotes que han perdut la vida en el conflicte. Paral·lelament, els palestins commemoren la catàstrofe humanitària, política i econòmica que per a ells van suposar aquells fets.


Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Blaze és una companyia britànica creada el 2012 que fa dispositius lluminosos per bicicletes. El seu producte estrella és el laserlight, una llum làser de color verd que col·locat al manillar de les bicicletes projecta el seu símbol al terra per prevenir a tothom de l’aproximació del vehicle. Ciutats com Londres o Nova York ja han dotat tot el sistema de bicicletes públiques d’aquest dispositiu i la companyia creix com l’espuma.




Escrit per: blogeuropa
El Giro és un enllaç bonic que travessa Itàlia i, Reggio de l’Emília és la seva etapa 12. Al llarg d’una setmana d’expectació per a veure els ciclistes, la ciutat s’ha transformat en l’escenari de diverses activitats relacionades amb la cursa: esport, història, art, música i moltes ganes de formar part de l’esdeveniment.





Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
En un dels llacs mes grans d’ Europa es troba una de les regions agrícoles més importants d’Alemanya. La regió del llac de Constança és coneguda per les seves pomes amb denominació d’origen. Les pomes són molt importants per la cuina alemanya es pot apreciar en la varietat de postres que fan, també una de les begudes mes consumides per els alemanys es el Apfelschorle una barreja de suc de poma i aigua amb gas i com no també en consumeixen com a fruita!