Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2017

28/04/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Rotterdam- El 23 d’abril holandès.

-Londres- La Diada de Saint George.

-Stuttgart-Stuttgart 21, el pou sense fons.

-Tel Aviv- Mostra de música palestina.
Categories: Núria Botet , Rotterdam
Escrit per: blogeuropa
Cada 23 d'abril, la Taverna Barcelona celebra a Amsterdam la diada de Sant Jordi amb una parada de roses i llibres i un vermut literari. Enguany, l'escriptora Belén C. Díaz hi ha firmat la seva primera novel·la, "Tiempo de Breitner". D'aquesta manera, els propietaris de la Taverna aconsegueixen que els catalans se sentin com a casa i que els estrangers coneguin la gastronomia i tradicions catalanes.
Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
La diada de Sant Jordi ja no es una festivitat que només es celebra als Països Catalans. La majoria de capitals europees l'han adoptada gràcies al flux de gent catalana que s'hi mou i a la globalització. Així, aquest 23 d'abril, els londinencs festejaven Saint Geroge a Borought Market, un mercat molt famós ubicat al centre de la capital britànica que obria les portes exclusivament per a l'ocasió. La jornada era una explosió de cultura catalana.

Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
Les obres de la nova estació de trens han creat molts problemes als habitants de la ciutat de Stuttgart. Retards, sobrecostos i la pregunta de si realment era necessari fer una estació d'aquesta magnitud, han fet que el projecte de Stuttgart 21 sigui vist de manera negativa. El projecte ha triplicat els costos previstos i només s'han fet 24 km d'un total de 62 km. El termini de les obres s'ha allargat més de 3 anys. Hi ha mobilitzacions constants que demanen canviar el projecte. El 2016, CDU perd l'hegemonia a l'estat per culpa de no parar les obres. Els verds, en coalició amb SPD, no poden parar els contractes. Podran els habitants de Stuttgart guanyar la guerra a les constructores?

Categories: Marc Español , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
La primera edició de l'Exposició de Música Palestina, celebrada durant tres dies a la ciutat de Ramallah, ha brindat una oportunitat a una vintena d'artistes revelació locals per demostrar el seu talent als agents musicals vinguts de diferents parts del món.


21/04/2017: AQUESTA SETMANA

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
-Lisboa- Els tuk-tuk envaeixen Lisboa

-Gant.- - Restauratie revelatie
Categories: Daniela Gómez , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
El famós tramvia groc de Lisboa ara té un nou competidor pels turistes: els tuk-tuk. Aquest tradicional mitjà de transport asiàtic, d'origen italià, ha aconseguit fer-se amb els carrers de la capital portuguesa. Des de la seva arribada l'any 2014, la quantitat de tuk-tuks es va multiplicar fins a 6 vegades i actualment en circulen més de 300. Pels turistes és una manera divertida de conèixer els racons de la ciutat però pels taxistes pot ser un mal de cap més. Un nou competidor entra dins la "guerra" dels diferents mitjans de transport de Lisboa.Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
L'Adoració de l'Anyell Místic va sobreviure a la iconoclàstia protestant, va caure en mans de les tropes de Napoleó i va ser requisat per l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. A més, el panell dels Jutges Justos va ser robat el 1934 per motius que encara no han sigut descoberts. Ara torna a allunyar-se de la catedral de Sant Bavó, però aquest cop ja no sortirà de Gant. El famós retaule s'està sotmetent a un procés de restauració de set anys al Museu de Belles Arts de la ciutat flamenca.