Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 27 maig 2016

27/05/2016: CAPÍTOL 253

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 28 de maig a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 253 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Poznan- Històries de la guerra

-Weimar-Hababush

-Amsterdam-Euro escepticisme

-Växjö- Valborg
Categories: Gerard Oliver , Poznan
Escrit per: Moderador


Cada any, a finals d’abril, se celebren a Poznan els anomenats Dies dels Ulans. Es tracta de la fira d’història militar més antiga i important de Polònia. Els assistents poden visitar un autèntic museu vivent i, fins i tot, reviure en primera línia batalles històriques que han quedat gravades en la memòria del país.

27/05/2016: Hababush. Weimar

Categories: Imma Descalzo , Weimar
Escrit per: Moderador


Al centre de Weimar hi ha una casa peculiar on conviuen 17 persones d’edats ben diverses. L’edifici havia estat una mena d’alberg obert a tothom i, actualment, els residents intenten tornar a construir aquest projecte comunitari. Avui en dia, Hababusch és coneguda arreu de Weimar per les diverses activitats que els mateixos residents organitzen.
Escrit per: Moderador


Els Països Baixos, tot i ser membre fundadors de la Unió Europea, han experimentat una deriva política en els darrers anys cap a l'euroescepticisme. La idea d'Europa ja no genera la mateixa simpatia entre els ciutadans i, de fet, els holandesos han fins i tot votat en contra de la Unió en dos referèndums. Parlem amb el ministre d'Afers Exteriors i el catedràtic de Ciències Polítiques Otto Holman, per treure'n l'entrellat.

27/05/2016: Valborg. Växjö

Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: Moderador


Si bé l’estiu no arriba fins el mes de juny, els suecs celebren l’arribada del bon temps des del 30 d’abril. El Valborg, una antiga celebració pagana adaptada als nous temps, és l’ocasió en què els habitants del país aprofiten per fer fogueres i barbacoes i, en definitiva, declarar que cada cop queda menys pel desitjat estiu.