Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 13 maig 2016

13/05/2016: CAPÍTOL 252

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de maig a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 252 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Niça- El niçard resisteix.

-Amsterdam- Turisme 3D a Volendam.

-Gant- Macharius, una finestra al món.

-Tel Aviv- Solidaris.
Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: blogeuropa


Niça ha anat saltant entre regnes i comtats durant segles, però sempre ha volgut conservar la seva cultura i la seva llengua, el niçard. Tot i que actualment són molts pocs el que parlen aquest dialecte de l’occità, la llengua segueix viva als territoris de l’antic comtat de Niça.
Escrit per: blogeuropaFa més d'un segle ningú s'hauria imaginat que Volendam es convertiria en un pol d'atracció turística. Però el poble de pescadors va haver de canviar la seva forma de guanyar-se la vida quan un dic va tancar per sempre el mar del Sud. Les aigües ja no eren aptes per a la pesca i el turisme va ser una opció per fer reviure el poble. Ara, un cop ja consolidat el turisme, Experience Volendam proposa una nova forma d'atraure els visitants oferint-los realitat virtual, hologrames i efectes òptics.
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropaTaalcafé Macharius és un lloc d’intercanvi internacional de més de 21 llengües. Segueix la idea de l’economia compartida: no hi ha professors ni jerarquia i tots els participants són voluntaris. Les tres sessions de la tarda permeten que, durant una o dues hores, practiquis aquell idioma que se’t resisteix, però durant la següent sessió ajudis algú a aprendre la teva llengua nativa. Associació i intercanvi són les insígnies d’aquest local. Però és el contacte amb altra gent el que marca la diferència. Lluny de llibres d’aprenentatge, el Macharius ofereix una cosa diferent: llenguatge de carrer i històries reals.

13/05/2016: Solidaris. Tel Aviv.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa


Quan arriba el cap de setmana a Tel Aviv, hi ha grups de joves que enlloc de descansar decideixen ajudar als altres. Motivats per la solidaritat, aprofiten la flexibilitat horària que ofereixen algunes organitzacions de voluntariat per fer activitats de tot tipus. I, ja que hi són, coneixen altres joves i fan noves amistats.