Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2016

23/06/2016: Capítol 256

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 25 de juny a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 256 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Brussel·les- – Calçots i llengua.

-Poznan- Estaques i murs.

-Lió- Occità, la llengua silenciada.

-Berlín- Catalanets.
Categories: Cristina Oriol , Florència
Escrit per: blogeuropa

Us imagineu un partit de futbol on els cops de puny i les puntades estiguessin permesos? Al “calcio storico” florentí ho estan. Fa més de 500 anys que els quatre barris de la ciutat juguen a aquest torneig cada 24 de juny per commemorar el patró de la ciutat, San Giovanni.Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: blogeuropa
El turisme va ser el motiu del creixement de la ciutat de Niça ja que va ser construïda durant els segles XIX i XX amb l’única funció d’acollir els turistes adinerats que venien aquí a passar les vacances. Hotels, vil•les, jardins i passejos formen part d’un paisatge urbà que es vol proposar com a patrimoni de la humanitat.Categories: Martí Roma , Zwole
Escrit per: blogeuropa
"Zwolle compta amb un passat daurat com a centre neuràlgic d'intercanvi cultural i comercial i una tradició mercantil que s'allarga fins als nostres dies. Tot això, però, xoca amb l'arribada de noves tendències de compravenda de menjar, com els festivals "food truck". Tanmateix, encara que pugui semblar el contrari, tant el mercat dels caps de setmana com aquest tipus d'esdeveniments acaben suposant un al•licient per estar al carrer per als veïns i un gran benefici per al conjunt de la ciutat".Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
Des del 10 de juny fins al 10 de juliol, el futbol és el gran protagonista a França, i també a Lió. La ciutat s’ha abocat completament a l’Eurocopa i centenars de persones –locals i turistes- van i venen pel centre cada dia seguint l’única guia de les senyals que dirigeixen o a l’estadi o a la Fan Zone de la plaça Bellecour.17/06/2016: Capítol 255

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 18 de juny a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 255 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Gant- Llum i vida a Veerleplein.

-Amsterdam- Molins a la base d'un imperi.

-Coimbra- Praxe: tradició mirada amb lupa.

-Stirling- Madrid avui, Glasgow demà.
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Gant celebren d’una manera molt especial l’arribada dels nadons al món. Els fanals de la cèntrica plaça de Veerleplein connecten amb les tres maternitats de la ciutat i s’il•luminen amb intensitat cada vegada que una mare dóna a llum a Gant. Així doncs, tothom que hagi presenciat l’escena a la plaça ha estat, d’alguna manera, partícip d’un naixement. A més a més, aquest projecte artístic pren una doble simbologia quan descobrim l’ús que tenia aquesta plaça durant l’edat mitjana.

Escrit per: blogeuropa
Els molins de vent han estat cabdals per a la història dels Països Baixos. Primer els van utilitzar per assecar terres i guanyar-les al mar; després van inventar el seu ús industrial i els van convertir en petites fàbriques. Gràcies a això, els holandesos van construir una flota immensa amb la qual van conquerir el seu imperi.Categories: Clara Tobeña , Coïmbra
Escrit per: blogeuropa
Una mateixa ciutat, persones d’edats semblants, i dues maneres de viure i entendre la vida universitària. Hi ha estudiants que practiquen la tradicional “praxe” acadèmica, i d’altres que en són totalment contraris. Fa més de 50 anys que es debat acabar amb aquesta tradició i no s’arriba a cap conclusió. Jutgeu-ho vosaltres mateixos!
Categories: Aina Soley , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Durant la guerra civil espanyola, ciutadans de diversos països van venir a lluitar pel bàndol republicà per fer front al feixisme que s’estenia a Espanya i a la resta d’Europa. D’aquests, 500 eren escocesos. Un gran interès social per la política del moment i molts moviments de treballadors van fer que Escòcia, que en aquell moment tenia 5 milions d’habitants, fos el país on, proporcionalment, van sorgir més brigadistes.
03/06/2016: CAPÍTOL 254

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 4 de juny a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 254 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Florència- Barreres a la mobilitat.

-Praga- Un gran zoo.

-Zwolle- Els perills dels referèndums.

-Lovaina- Un temps inusual.
Categories: Cristina Oriol , Florència
Escrit per: blogeuropa


Línies d’autobús amb rampes d’accés espatllades, carrers estrets i plens de forats i negocis poc accessibles. Aquestes són algunes de les barreres que les persones amb mobilitat reduïda han de combatre cada dia a Florència. Quines propostes de millora ofereix l’Ajuntament de la ciutat?

03/06/2016: Un gran zoo. Praga

Categories: Helena Molist , Praga
Escrit per: blogeuropa


Avui visitem el Zoo de Praga, considerat el quart millor parc zoològic del món. En descobrirem la història, des que va néixer l’any 1931 fins a l’actualitat, contemplarem els animals que hi viuen i explicarem com van superar les fortes inundacions de l’any 2002.
Categories: Martí Roma , Zwole
Escrit per: blogeuropa


La llei que va permetre el referèndum sobre el tractat entre la Unió Europa i Ucraïna del 6 d'abril passat suposa un canvi important als Països Baixos. Amb poques signatures (en comparació a tota la població que té el país) i una baixa participació a l'hora de votar com a únics requisits per a que siguin vàlids, aquests referèndums consultius es poden arribar a convertir en un autèntic obstacle polític en un país on l'extrema dreta lidera totes les enquestes d'intenció de vot.
Categories: Natàlia Martos , Lovaina
Escrit per: blogeuropa


Després de pluges, neu i fred, sembla que el sol ha sortit finalment a Lovaina. Hem patit canvis constants de temperatures, i el més brusc es va produir entre l’abril i el maig, amb un increment de 27 graus. Són habituals, aquests canvis tan bruscos? Molts opinen que aquests canvis són típics a Bèlgica, tot i que també preocupa que es produeixin en tan poc temps.