Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: maig 2016

27/05/2016: CAPÍTOL 253

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 28 de maig a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 253 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Poznan- Històries de la guerra

-Weimar-Hababush

-Amsterdam-Euro escepticisme

-Växjö- Valborg
Categories: Gerard Oliver , Poznan
Escrit per: Moderador


Cada any, a finals d’abril, se celebren a Poznan els anomenats Dies dels Ulans. Es tracta de la fira d’història militar més antiga i important de Polònia. Els assistents poden visitar un autèntic museu vivent i, fins i tot, reviure en primera línia batalles històriques que han quedat gravades en la memòria del país.

27/05/2016: Hababush. Weimar

Categories: Imma Descalzo , Weimar
Escrit per: Moderador


Al centre de Weimar hi ha una casa peculiar on conviuen 17 persones d’edats ben diverses. L’edifici havia estat una mena d’alberg obert a tothom i, actualment, els residents intenten tornar a construir aquest projecte comunitari. Avui en dia, Hababusch és coneguda arreu de Weimar per les diverses activitats que els mateixos residents organitzen.
Escrit per: Moderador


Els Països Baixos, tot i ser membre fundadors de la Unió Europea, han experimentat una deriva política en els darrers anys cap a l'euroescepticisme. La idea d'Europa ja no genera la mateixa simpatia entre els ciutadans i, de fet, els holandesos han fins i tot votat en contra de la Unió en dos referèndums. Parlem amb el ministre d'Afers Exteriors i el catedràtic de Ciències Polítiques Otto Holman, per treure'n l'entrellat.

27/05/2016: Valborg. Växjö

Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: Moderador


Si bé l’estiu no arriba fins el mes de juny, els suecs celebren l’arribada del bon temps des del 30 d’abril. El Valborg, una antiga celebració pagana adaptada als nous temps, és l’ocasió en què els habitants del país aprofiten per fer fogueres i barbacoes i, en definitiva, declarar que cada cop queda menys pel desitjat estiu.

13/05/2016: CAPÍTOL 252

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de maig a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 252 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Niça- El niçard resisteix.

-Amsterdam- Turisme 3D a Volendam.

-Gant- Macharius, una finestra al món.

-Tel Aviv- Solidaris.
Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: blogeuropa


Niça ha anat saltant entre regnes i comtats durant segles, però sempre ha volgut conservar la seva cultura i la seva llengua, el niçard. Tot i que actualment són molts pocs el que parlen aquest dialecte de l’occità, la llengua segueix viva als territoris de l’antic comtat de Niça.
Escrit per: blogeuropaFa més d'un segle ningú s'hauria imaginat que Volendam es convertiria en un pol d'atracció turística. Però el poble de pescadors va haver de canviar la seva forma de guanyar-se la vida quan un dic va tancar per sempre el mar del Sud. Les aigües ja no eren aptes per a la pesca i el turisme va ser una opció per fer reviure el poble. Ara, un cop ja consolidat el turisme, Experience Volendam proposa una nova forma d'atraure els visitants oferint-los realitat virtual, hologrames i efectes òptics.
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropaTaalcafé Macharius és un lloc d’intercanvi internacional de més de 21 llengües. Segueix la idea de l’economia compartida: no hi ha professors ni jerarquia i tots els participants són voluntaris. Les tres sessions de la tarda permeten que, durant una o dues hores, practiquis aquell idioma que se’t resisteix, però durant la següent sessió ajudis algú a aprendre la teva llengua nativa. Associació i intercanvi són les insígnies d’aquest local. Però és el contacte amb altra gent el que marca la diferència. Lluny de llibres d’aprenentatge, el Macharius ofereix una cosa diferent: llenguatge de carrer i històries reals.

13/05/2016: Solidaris. Tel Aviv.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa


Quan arriba el cap de setmana a Tel Aviv, hi ha grups de joves que enlloc de descansar decideixen ajudar als altres. Motivats per la solidaritat, aprofiten la flexibilitat horària que ofereixen algunes organitzacions de voluntariat per fer activitats de tot tipus. I, ja que hi són, coneixen altres joves i fan noves amistats.

06/05/2016: CAPÍTOL 251

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 07 de maig a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 251 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Anvers- La capital dels diamants.

-Niça- Un museu a cel obert.

-Växjö- Esport sota zero.

-Florència- Artesania a la fira.
Categories: Berta Heredia , Anvers
Escrit per: blogeuropaAnvers es coneix com la capital dels diamants. Dins de la ciutat hi ha un districte d’un quilòmetre quadrat dedicat exclusivament a la talla i venda d’aquestes pedres precioses. Aquest negoci va començar al segle XVI i actualment passen per la ciutat belga el 70% dels diamants que es venen a tot el món, més de 14 mil milions d’euros en diamants polits.
Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: blogeuropaEscultures, instal.lacions lluminoses o missatges optimistes fan d'un viatge en tramvia una experiència artística. L'art acompanya els viatgers del tramvia niçard. Al llarg del seu recorregut, diverses obres d'art contemporani d'artistes internacionals componen un museu a cel obert amb la intenció de fer arribar la cultura als barris menys cèntrics.
Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: blogeuropa


L'hivern nòrdic és llarg i dur, amb temperatures que arriben als vint graus sota zero. Però la població sueca, una de les més actives del món pel que fa a esports, no deixa que res l'aturi durant els mesos de més fred. Les activitats esportives i de lleure a l'àrea de Lapònia assoleixen el seu màxim esplendor amb l'arribada de la neu.
Categories: Cristina Oriol , Florència
Escrit per: blogeuropa


A Florència, des de fa 80 anys, se celebra la Fira de l'Artesania Internacional. Un punt de trobada d'artesans de tot arreu i de les diferents regions d'Itàlia per vendre i donar a conèixer els seus productes. Molts visitants no s'han volgut perdre l'oportunitat de comprar alguns productes que, normalment, no es troben a les botigues convencionals.