Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2016

29/04/2016: CAPÍTOL 250

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 30 d’abril a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 250 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Amsterdam- El dia del rei.

-París- Els joves tenen la paraula.

-Praga- Cafès plens d'història.

-Lovaina- Big Splash.
Escrit per: blogeuropa


El Dia del Rei és, sense cap mena de dubte, una de les festes més importants per als holandesos. Se celebra el 27 d'abril en l'aniversari del rei Guillem Alexandre. La tradició dicta que els nens i les nenes protagonitzen el matí als mercadals, on venen tot allò que ja no volen tenir a casa. A la tarda, en canvi, els adults prenen els carrers i els canals de la ciutat per convertir-la en una festa on no falta ni música ni beguda.
Categories: Ona Balló , París
Escrit per: blogeuropa


Dos cops a l'any el museu del Louvre convida els estudiants a prendre la paraula. Provinents de diferents disciplines, cadascun d'ells escull una obra del museu per explicar-la als visitants. Utilitzen dispositius innovadors, posen preguntes i proposen nous enfocaments segons el camp de coneixement que estan estudiant.
Categories: Helena Molist , Praga
Escrit per: blogeuropa


No cal gaire cosa per sentir-se com l'escriptor Franz Kafka o l'expresident Václav Havel a la ciutat de Praga. Visitarem els famosos cafès de la ciutat on des de fa molts anys s'han anat reunint tots els intel·lectuals, polítics i artistes de la ciutat. Actualment, però, els turistes es van apoderant d'aquests llocs històrics.
Categories: Natàlia Martos , Lovaina
Escrit per: blogeuropa


El Big Splash és l'esdeveniment més esperat a Lovaina: cada any arriba a la plaça de la biblioteca central la batalla de globus d'aigua més gran de Bèlgica, i els estudiants hi participen molt. Aquest any hi han competit 24 equips de les diferents facultats. A part, hi ha hagut altres activitats on els joves han pogut participar: voleibol damunt d'uns inflables, tobogans per tirar-se amb una barca inflable o una taula de surf per provar l’equilibri.

22/04/2016: CAPITOL 249

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 23 d’abril a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 249 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Weimar- Gynkgo biloba, l’arbre sagrat.

-Poznan- Segona oportunitat.

-Gant- La ciutat més vegana.

-Zwolle- Granges interactives.
Categories: Imma Descalzo , Weimar
Escrit per: blogeuropaPer què hi ha un museu sobre una planta al centre de la ciutat? Segur que s’hi amaga alguna cosa important. Efectivament, el ginkgo biloba és més que un simple objecte decoratiu i, especialment a Weimar, té una importància única que el relaciona amb Johann Wolfgang von Goethe.
Categories: Gerard Oliver , Poznan
Escrit per: blogeuropa


Poznan ha acollit, aquest mes, la tercera edició de la Competició Nacional d’Obres de Teatre a la Presó. Durant una setmana, grups de presos de vuit centres penitenciaris de tot Polònia han representat adaptacions teatrals en diversos teatres de la ciutat. És un programa de reinserció que pretén fomentar el treball en equip, la creativitat i el sentiment de responsabilitat dels participants.
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropa


La ciutat de Gant és el bressol de la cultura vegana a Europa. Amb el suport del govern i a iniciativa de la potent organizació vegana EVA, Gant va ser la primera ciutat del món que va establir el “dia vegà” a les universitats, escoles i edificis públics. Per ètica, per salut o per tastar nous gustos cada cop són més els habitants de Gant que redueixen el consum de carn en les seves dietes. Així, també restaurants han s’han involucrat en aquesta nova iniciativa que, ara per ara, ja ha travessat fronteres. Una iniciativa pionera que cada cop més ciutats estan adaptant.
Categories: Martí Roma , Zwole
Escrit per: blogeuropa


Les granges interactives són part del paisatge urbà de Zwolle. Situades als parcs de la ciutat i obertes gratuïtament al públic, són un punt de trobada per als veïns de totes les edats ja que tothom pot jugar, interactuar i aprendre dels animals.

15/04/2016: CAPÍTOL 248

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 16 d’abril a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 248 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-Brussel·les- Després dels atacs.

-Amsterdam- Festival de Tulipes.

-Copenhagen-A cops de coixí.

-Tel Aviv- La bombolla d'Israel.
Categories: Lovaina , Natàlia Martos
Escrit per: blogeuropa


Brussel·les continua afectada pels dos atemptats terroristes que hi va haver el 22 de març. El primer va ser a l'aeroport nacional de Zaventem, on dues explosions van impactar a l'edifici de sortides. El segon es va produir al metro, a la parada de Maelbeek, on es troben les institucions europees. Arran dels atemptats, les escoles i universitats van tancar les portes durant dos dies i s'han adoptat noves mesures de seguretat. D'altra banda, s'han fet diversos homenatges a les víctimes, amb una alta participació dels ciutadans belgues.
Escrit per: blogeuropa


Amsterdam ja pot reclamar amb orgull ser la capital europea de les tulipes. Després de dècades en què aquesta característica flor dels Països Baixos havia estat allunyada dels carrers de la ciutat, la capital holandesa torna a omplir-se dels colors propis de la natura. I tot això és gràcies al Festival de les Tulipes, que per segon any consecutiu vol fer un homenatge als habitants de la ciutat decorant els carrers amb més de 400.000 flors.
Categories: Marina Uroz , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Què fa que dues mil persones es reuneixin a la plaça d'una capital europea per fer una batalla de coixins? El dia mundial de Pillow Fight arriba a Copenhaguen com a iniciativa lúdica contra la soledat.
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa


En arribar a Tel Aviv, res no fa pensar que siguis a l'Orient Mitjà. Platges, cafès, discoteques i un ambient relaxat dissimulen el conflicte polític i religiós que viu la zona. De fet, Tel Aviv s'ha guanyat el sobrenom de bombolla per ser tan diferent a la resta del país. Però també hi podem trobar persones que s'aparten de l'ambient distès de la ciutat per mirar de trobar solucions al conflicte.

08/04/2016: CAPÍTOL 247

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 9 d’abril a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 247 de Blog Europa on podreu veure els següents reportatges:

-París- El “Grand Verre” de Miquel Barceló.

-Florència- Meningitis a la Toscana.

-Groningen-Les perilloses escales holandeses.

-Stirling- La milla diària.
Categories: Ona Balló , París
Escrit per: blogeuropa


La Biblioteca Nacional de França guarda una col·lecció de documents de referència al món. La seva missió: col·lectar, catalogar, conservar i enriquir tots els camps de coneixement.
L'espai on es troba des del 1996, una gran illa de gratacels, ha esdevingut també un lloc per a la creació. L'artista Miquel Barceló ha ocupat una de les façanes per construir-hi un gran fresc, fet d'argila, en homenatge a Ramon Llull.
Categories: Cristina Oriol , Florència
Escrit per: blogeuropa


Durant el 2016, un total de 16 persones s'han contagiat de meningitis C a la Toscana, de les quals quatre han mort. Les autoritats sanitàries de la regió estan prenent mesures extraordinàries de prevenció per combatre aquesta infecció. La vacuna és gratuïta per a les persones entre els 11 i els 45 anys. Actualment, s'ha vacunat el 56% de la població.
Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa


Holanda amaga un secret: les seves escales. Siguin antigues o de nova construcció, són tan costerudes i a vegades cargolades, que fan difícil la vida quotidiana del que no hi estigui acostumat.
Categories: Aina Soley , Stirling
Escrit per: blogeuropa


A Stirling, des de fa quatre anys els alumnes de primària surten a fora cada dia i recorren un quilòmetre i mig, és a dir, una milla. És una iniciativa que va començar la professora Elaine Wyllie fa 4 anys en notar que els nens no estaven gens en forma i que molts patien obesitat. L'exercici va tenir tants bons resultats que avui en dia, totes les escoles de l'àrea d'Stirling fan cada dia la Daily Mile (la "Milla Diària"), i diversos centres educatius de França, Bèlgica o Estats Units també han mostrat interès per implementar-lo.

01/04/2016: CAPITOL 246

Categories: General
Escrit per: blogeuropa

Aquest dissabte 2 d'abril a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 246 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Weimar- Una Pasqua singular.

-Niça- Fòrum de la temporalitat.

-Praga- Wifi 4 life.

-Poznan- L’últim viatge de la Marzanna.
Categories: Imma Descalzo , Weimar
Escrit per: blogeuropaA l’est d’Alemanya, la celebració de la Pasqua comporta certes tradicions que no tenen per què estar relacionades amb cap festivitat religiosa, sinó que commemoren l’arribada de la primavera, o que l’hivern s’ha acabat. Així, pobles i ciutats s’omplen d’activitats i d'esdeveniments orientats a passar el dia en família.
Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: blogeuropa


L’oficina pública d’ocupació ha celebrat a Niça el “Fòrum de la temporalitat”. Un esdeveniment on 800 llocs de treball en el sector del turisme s’ofereixen per a la temporada d’estiu entre tots els candidats que s’hi presenten. Un dels punts forts d’aquest any ha estat l’oferta de feina per a l’Eurocopa 2016.

01/04/2016: Wifi 4 life. Praga.

Categories: Helena Molist , Praga
Escrit per: blogeuropa


Als carrers de la ciutat de Praga hi viuen uns 6.000 “sense sostre”. I d’altra banda, hi arriben uns 6 milions de turistes cada any. Veient aquests dos factors, tres emprenedors txecs han creat el projecte Wifi 4 Life, que pretén posar en contacte els dos col•lectius. Es tracta de donar als “sense sostre” una oportunitat d’inserció laboral i social, facilitant-los un petit router perquè puguin emetre Wifi. Els habitants i visitants de Praga es beneficiarien d’aquest servei perquè es podrien connectar a internet al carrer a través del seu senyal. Parlem amb un dels seus creadors.
Categories: Gerard Oliver , Poznan
Escrit per: blogeuropa


Cada 21 de març, equinocci de primavera, els polonesos organitzen alegres desfilades per acomiadar-se de la Marzanna, la deessa eslava de l’hivern, i celebrar l’arribada del bon temps.