Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2016

18/03/2016: Capítol 245

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 19 de març a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 245 de Blog Europa.

-Florència- Els pisos estan molt cars

-Amsterdam- Un bosc que és un parc

-Berlín- Leila: una biblioteca de coses

-Lió- La residència del caos
Categories: Cristina Oriol , Florència
Escrit per: Moderador


La capital de la Toscana acull cada any milers de turistes i centenars d'estudiants que volen fer una estada a l'estranger durant aquesta època de l'any. La majoria es troben amb diversos problemes per trobar pis. El principal? El preu dels lloguers. Florència és la tercera ciutat més cara d'Itàlia.
Escrit per: Moderador


El bosc d'Amsterdam és un lloc ideal per connectar amb la natura prop de la ciutat. Amb una extensió similar a la del municipi de Banyoles, la varietat d'activitats que s'hi poden fer van des de jugar amb animals a la granja a passejar amb cavall. Uns set milions de persones hi passen cada any a gaudir d'aquest espai natural a només mitja hora amb bicicleta del centre de la ciutat.
Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Leila és un projecte de sostenibilitat que va sorgir a Berlín fa cinc anys. Es tracta d'una "biblioteca de coses" i basa el seu funcionament en un sistema de préstec i intercanvis. Al barri de Prenzlauer Berg, de Berlín, hi ha una de les botigues, instal·lada ara fa tres anys, i la idea es va expandint a grans passos. El projecte lluita contra la societat consumista d'avui dia i té per objectiu crear una comunitat lligada a un nou tipus d'economia: l'economia social. És per aquest motiu que la col·laboració dels seus membres és tan important; ells són l'engranatge que fa que el cicle d'ús i reús de les coses no s'encalli.

Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa


El caos apocalíptic existeix. És troba a un petit poble a 15 minuts de Lió i s'estén en 9.000 metres quadrats. La Residència del Caos és un lloc únic, un museu atípic on es posa en manifest la llibertat d'expressió, de crítica i de denúncia en forma d'art. Les sensacions que desperta el Museu del Caos fan vibrar i reflexionar a les 120.000 visites anuals que té.

11/03/2016: Capítol 244

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 12 de març a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 244 de Blog Europa.

-Tel Aviv- Àrab i hebreu, coexistència lingüística?

-Berlín- Bookforest.

-Londres- Gentrification.

-Lió- La Croix-Rousse i la cornamusa.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: Moderador


L'Estat d'Israel ha fet grans esforços per recuperar la llengua hebrea de manera que els Ulpan, escoles públiques d'hebreu, han esdevingut un símbol del país. En canvi, l'àrab, tot i ser llengua oficial com l'hebreu, té molta menys presència en l'esfera pública. Fins i tot, de vegades és més senzill trobar rus que àrab. Hi ha discriminació contra l'àrab o poca demanda d'aquesta llengua?

11/03/2016: Bookforest. Berlín

Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: Moderador


Entre els carrers del barri de Prenzlauer Berg de Berlín s'amaga un petit bosc de llibres. Es tracta d'un conjunt de troncs ben muntats i amb diversos forats que serveixen de cova als llibres que la gent hi deixa. Van anomenar el projecte "Bosc de Llibres" i el 2006 va ser construït amb la finalitat de desmuntar-lo al cap de dos anys, però la seva popularitat ha fet que l'Arbre segueixi plantat enmig del carrer.
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa


L'Est de Londres ha estat sempre una zona multicultural, artística i plural. Font d'inspiració literària, també havia estat fins fa ben poc una àrea pobra de la capital anglesa, accessible a població amb pocs recursos gràcies a pisos estatals i una forta comunitat unida. Però això està canviant; la revaloració del sòl i l'arribada de nous veïns amb molt poder econòmic està canviant el barri i molts antics habitants es veuen obligats a marxar-ne. D'aquest fenomen se'n diu "gentrificació".
Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
Al barri lionès de la Croix-Rousse és molt habitual parlar d'art, de fet, també se l'anomena com el districte dels artistes. En Jean Blanchard és un d'ells. Músic i professor, ensenya la cornamusa típica de la zona central de França en un local de la Croix-Rousse. És tracta d'una varietat diferent al sac de gemecs català i la seva música contribueix a harmonitzar la vida d'aquest barri tant especial.

04/03/2016: Capítol 243

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 5 de març a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 243 de Blog Europa.

-Poznan- Estaques i murs.

-Amsterdam- Loteria del Codi Postal.

-Clermont-Ferrand- Festival de curtmetratges.

-Niça- Carnaval reivindicatiu.
Categories: Gerard Oliver , Poznan
Escrit per: Moderador


Catalans i polonesos vam compartir durant molts anys el patiment de la dictadura i la repressió. Allà va ser el règim comunista, aquí, el franquisme. Però també ens va unir la necessitat de resistir i, curiosament, una mateixa cançó protesta que es va convertir en un símbol de lluita i llibertat a tots dos països. A Polònia es va dir Mury, a Catalunya, L'estaca.
Escrit per: Moderador


T’imagines una loteria en què els premis els compartissis amb els teus veïns? Quan els holandesos juguen a la Loteria Nacional del Codi Postal, la seva butlleta porta el número del seu codi postal. D’aquesta manera, si el número surt premiat, tots els veïns que han jugat la loteria són afortunats. A més, més del 50% dels ingressos de la loteria es destinen a obra benèfica. I els seus efectes benefactors arriben a llocs tan insospitats com Villena, a l'Alt Vinalopó.

Categories: Ona Balló , París
Escrit per: Moderador


Clermont-Ferrand acull cada any el Festival Internacional de Curtmetratges. L’esdeveniment mou al públic mundial i genera un ambient associatiu, que incentiva la proliferació de films de molts joves cineastes.
Categories: Alejandro Grande , Niça
Escrit per: Moderador


Niça ha celebrat aquest mes de febrer el Carnaval. Fins aquí tot normal, però, aquest no és un Carnaval qualsevol, sinó que està considerat entre els tres més importants del món i comporta importants beneficis a la ciutat pel turisme i els llocs de treball que crea.