Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: febrer 2016

26/02/2016: Capítol 242

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 27 de febrer a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 242 de Blog Europa.

-Amsterdam- 24 hores per descobrir un barri.

-Berlín- Catalanets.

-Copenhagen- Buscar pis.

-Londres- Quan els gais van ajudar als miners.
Escrit per: Moderador


Durant 24 hores, la vida i l'activitat d'Amsterdam es desplaça al districte Est amb més d'una setantena d'activitats culturals i lúdiques. D'aquesta manera, la capital dels Països Baixos vol que els seus ciutadans redescobreixin els espais menys turístics de la ciutat.

26/02/2016: Catalanets. Berlin

Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: Moderador


Te'n vas a viure a l'estranger i et sents lluny de la teva família, la teva terra i les teves tradicions. I, de sobte, necessites sentir que tot allò que has deixat enrere, en el fons ho portes sempre amb tu. A Berlín, l'associació de Catalanets es va començar a formar el 2007 per la voluntat d'un grup de pares i mares de fer créixer els seus fills en un entorn català enmig de la gran capital alemanya. Entre tots organitzen trobades i esdeveniments del costumari català. Amb uns objectius similars es van formar, també, el KaSal i la Penya Barcelonista Berlín Culer.
Categories: Maria Colomer , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Copenhaguen és tot una odissea. En els últims anys hi ha hagut un augment de la demanda però no de l'oferta. Estudiants danesos, famílies i joves de tot arreu d'Europa volen viure a una de les ciutats més benestants del món. Però aconseguir pis no és tan fàcil. I menys de lloguer. Els preus són alts i els contractes curts, així que és comú que alguns es trobin en una constant cerca de pis. Altres però, inclosos els joves, decideixen comprar un habitatge directament i assegurar-se la jugada. Perquè a Dinamarca, a diferència de casa nostra, aconseguir una hipoteca és fàcil i segur. O almenys, això sembla.

Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa


Entre els anys 1984 i 1985, una vaga de miners va dividir el Regne Unit. No es tractava d'una lluita com les anteriors ja que el govern conservador de Margaret Thatcher va aconseguir guanyar el Sindicat Nacional de Miners i convertir aquest sector en una indústria residual. Dins aquest conflicte, però, un col·lectiu va escriure una història d'èxit. El grup de Lesbianes i Gais en Suport als Miners, l'LGSM, va organitzar-se per ajudar els miners. D'aquesta manera va fer entrar els drets de les persones homosexuals en l'agenda política del país.

19/02/2016: Capítol 241

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 20 de febrer a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 241 de Blog Europa. Aprofitant que aquí comencen a baixar les temperatures, us oferim un capítol especial sobre el fred tot recollint reportatges emesos en diferents temporades del programa sobre experiències gèlides dels nostres reporters.

-Amsterdam- Quan es gelen els canals.

-Estocolm- Viatge al fred.

-Tampere-Autoescoles sota la neu.

-Tallin- Aquí fa molt, molt fred.
Escrit per: blogeuropa


Aquest hivern quedarà gravat en la memòria dels habitants d’Amsterdam: és la primera vegada que es pot patinar sobre els canals gelats del centre de la ciutat.
Categories: Martí Pavia , Estocolm
Escrit per: blogeuropaEn aquest reportatge ens desplacem 200 Km al Nord del Cercle Polar Àrtic per descobrir un paisatge desolat, temperatures extremes i, sobretot, per intentar veure les famoses Aurores Boreals.

Categories: Albert Arrabal , Tampere
Escrit per: blogeuropa
Velocitat, frenades abusives, girs sobtats, derrapatges i virolles... en un primer moment pot semblar que som en una pel•lícula d’acció, però no és així.
Tots aquest elements són comuns a les pràctiques necessàries per treure’s el carnet de cotxe a Finlàndia. Tot i que no ho sembli, el clima influeix enormement en l’obtenció d’aquesta llicència: un simulador de conducció que representa les hores de poca llum en què viu el país durant la meitat de l’any, una pista de derrapatge per simular el gel o la neu.


Categories: Ester Dachs , Tallin
Escrit per: blogeuropa

A trenta graus sota zero i sota un metre de neu, la vida canvia, però no s’atura. Descobreix com se sobreviu en l’hivern estonià.

12/02/2016: Capítol 240

Categories: General
Escrit per: Moderador
Aquest dissabte 13 de febrer a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 240 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- Tel Aviv gay.

-Londres- Més que una escola catalana.

-Berlín- Sustain it!. Sostenibilitat a la Universitat.

-Florència- Quan el fang ho va cobrir tot.
Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: Moderador


La comunitat homosexual de Tel Aviv té una activitat tan intensa que és l'única del món que disposa d'un centre cívic gai finançat totalment per l'ajuntament. Però malgrat l'alt nivell de tolerància que hi ha a la ciutat, els matrimonis homosexuals encara són una utopia en un estat religiós com Israel.
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: Moderador


El nombre de catalans que viuen a la capital del Regne Unit és força elevat. I pels qui crien els fills a Londres, inculcar la cultura pròpia en un context diferent pot resultar difícil. És per això que la primera escola catalana ofereix classes de llengua i cultura pels nens i és un punt de trobada de les famílies catalanes.
Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: Moderador


El fenomen del canvi climàtic és cada cop més evident i el fet de prendre consciència de tot el que això implica és essencial per poder construir una comunitat global capaç d’encarar el futur. A la Universitat Lliure de Berlín, la sostenibilitat és un gran focus en la recerca, l’educació i l’administració. Un dels projectes més rellevants que s’hi desenvolupen, iniciat el 2010, és el de SUSTAIN IT!, una iniciativa que uneix estudiants i professionals amb la finalitat de vetllar per la sostenibilitat i la protecció climàtica.
Categories: Núria Lázaro , Florència
Escrit per: blogeuropa
Fa 49 anys que Florència va quedar inundada per l'aigua del riu Arno. En molts punts de la ciutat, l'aigua arribava als dos metres. L'endemà, la capital del Renaixement va quedar coberta de fang i 2.000 persones vingudes d'arreu d'Europa van ajudar a salvar el patrimoni artístic de la ciutat.
En el dia d'avui, no hi ha cap pla de prevenció establert per a una futura inundació.

05/02/2016: Capítol 239

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 6 de febrer a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 239 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Groningen- Botigues de comerç just.

-Lió- Els secrets del parc.

-Reykjavík- Consumir menys.

-Londres- Happy London.
Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Garstang va ser la primera, el 2000, i des de llavors centenars de ciutats arreu del món s'han convertit en ciutats de comerç just. A Holanda, Groningen va ser la primera, i segueix lluint el títol. Perquè una ciutat sigui de comerç just, hi ha diversos requisits, i un és que el govern local faci servir te i cafè de comerç just al 100% o que segons el nombre d'habitants hi hagi un nombre determinat d'emprenedors, tant en el sector de vendes i botigues com dins de les institucions, que vetlli pel comerç just.

Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
Trobar un zoo, un velòdrom i un jardí botànic dintre un mateix parc municipal no és gaire freqüent. La llegenda que amaga el seu nom, la relació del parc amb la matriculació dels cotxes o els 16.000 rosers que s'hi poden trobar, són algunes de les curiositats que descobrirem.

Categories: Anna López , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
Tot i ser un destí habitual del corrent migratori, Londres no és tan fantàstica com sembla. Aspectes com el clima, la precarietat dels habitatges i la delinqüència situen la felicitat dels habitants de la capital anglesa considerablement per sota de la resta del país. Malgrat tot, hi ha persones que encara creuen en un Londres que brilli tot i les seves dificultats. I el més important; ho porten a terme.