Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: gener 2016

29/01/2016: Capítol 238

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 30 de gener a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 238 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Breda- Moure's amb consciència ecològica.

-Florència- Un nou mercat.

-Tel Aviv.- El calvari de trobar pis.

-Groningen- Darrera el World Press Photo.
Categories: Marina Rodríguez , Breda
Escrit per: blogeuropa
Els holandesos estan molt conscienciats de l'ús de la bicicleta com a mitjà de desplaçament, principalment dins els pobles i les ciutats. De fet, els ciclistes tenen prioritat per sobre dels vianants i els altres vehicles que circulen per les vies urbanes. Així, doncs, si penses visitar aviat Holanda, compte amb les bicicletes! I si vols moure't pel país i visitar les diferents ciutats, també has de saber que el transport públic és car. Els ciutadans amb nacionalitat holandesa, però, ho poden fer de manera pràcticament gratuïta. Com gestiona el govern el transport públic, quines facilitats tenen els ciutadans estrangers, curiositats... descobreix tot això i més coses, al reportatge.

Categories: Núria Lázaro , Florència
Escrit per: blogeuropa
El millor de la cuina toscana en un únic establiment: el Mercat de San Lorenzo. Un mercat que s'ha convertit en un dels punts turístics més visitats de la ciutat que rep a l'any més turistes que els principals museus de la ciutat.
El que més crida l'atenció d'aquest mercat és la doble vida que hi ha; una barreja entre el més tradicional i el més modern.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Tel Aviv pot resultar un autèntic calvari. En només 10 anys, s'ha doblat el preu de l'habitatge ja que hi ha moltaa més gent que vol viure a Tel Aviv que no pas la que pot absorbir el parc immobiliari de la ciutat. A més, moltes vegades les males condicions dels habitatges no equivalen als elevats preus que s'ofereixen. I aquest és un problema que s'està estenent a tot el país i que dificulta molt la vida a Israel, on es dedica un 50% dels ingressos a pagar el lloguer. Per això, cada vegada la ciutadania es troba més convençuda que el país necessita un canvi profund.

Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Hi ha imatges que esdevenen icones, i moltes d'elles ho són a través del World Press Photo. Fotografies colpidores, amb història, i que cada any s'exposen en galeries d'arreu del món gràcies a un concurs que va començar com a versió internacional d'un certamen holandès.

22/01/2016: Capítol 237

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 23 de gener a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 237 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lió- Llum contra la por.

-Groningen- Les perilloses escales holandeses.

-Aarhus.- El peix petit ja no es torna al mar.

-Torí- Slow food: menjar bo, net i just.
Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
La llum és l'ànima de Lió, un símbol de fe i esperança. Després dels atemptats a París, a Lió també es respirava el pànic. Les vides quotidianes de la població van quedar marcades i fins i tot la referent Festa de la Llum es va anul·lar. Tot i així, quan el Sol va pondre's en la tradicional data del 8 de desembre, la ciutat va retre un lluminós homenatge a les víctimes.


Categories: Mireia Rom , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Fins aquest any, els pescadors europeus tenien el dret de seleccionar el peix que no els surt rendible econòmicament. En altres paraules, podien tornar a llançar el peix petit al mar. No obstant això, la Unió Europea considera que aquesta pràctica suposa un malbaratament de recursos i ha implementat a partir d'enguany l'obligació de desembarcament, que es farà efectiva de manera progressiva en tots els mars europeus. Això implica que els pescadors hauran de quedar-se tot el peix que pesquen. Mentre que organitzacions mediambientals aplaudeixen aquesta mesura, molts pescadors danesos consideren que els comportarà greus pèrdues econòmiques.

Categories: Ana Mirón , Torí
Escrit per: blogeuropa
L'estrès de vida que portem dia a dia i la crisi que ens envolta, sembla que no acompanyin a la bona alimentació. És en aquest moment, que a Itàlia, neix Slowfood. Un moviment internacional, que lluita contra aquest estil de vida, basat en menjars de ràpida preparació i ingestió. I que pretén recuperar el gust i plaer de gaudir d'un menjar saludable i a l'abast de tots. Una nova filosofia gastronòmica que uneix el plaer de menjar, amb la responsabilitat i sostenibilitat de la natura.

15/01/2016: Capítol 236

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 16 de gener a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 236 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- Bowie, l'extraterrestre ha marxat.

-Stirling- La milla diària.

-Lió.- El millor bicing.

-Roskilde- Absalon.
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
David Bowie, figura icònica de la música contemporània i fill del sud de Londres, va marxar en una gira sense retorn després d'una dura lluita contra el càncer. La ciutat es va sumir en una letargia d'acords i purpurina, i mentre càmeres de tot el món captaven la ciutat de Bowie per transmetre la notícia al món, els londinencs celebraven la partida de l'extraterrestre que va fer de la Terra casa seva.

Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
Per tots els carrers, parcs i ponts de Lió es pot seguir el carril bici. De fet, té una llargada total de més de 600 kilòmetres. El Velo'v, el sistema de bicicletes compartides lionès, va obrir-se al públic l'any 2005. El seu funcionament informatitzat va marcar l'inici dels actuals projectes de bicicletes públiques, de manera que va ser des del primer moment un punt de referència per la resta de ciutats europees. L'èxit del pla, com es pot observar des de la ciutat, creix cada dia.

Categories: Maria Colomer , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Els danesos estan acostumats a tenir espais comunitaris, regulats pels veïns d'un barri o els estudiants d'una Universitat. Aquests tenen una cuina i un menjador per tots aquells qui vulguin anar-hi i treure'n profit.
L'amo de l'empresa de les botigues Tiger, amb 477 establiments a més de 26 països, ha comprat una església a Copenhaguen, la seva ciutat natal, per remodelar-la i fer-ne una casa comunitària. Aquesta vegada, però, no seran els veïns qui la portin sinó un dels homes més rics de Dinamarca. El lloc es diu Absalon i és un espai per tothom, amb activitats gratuïtes i menjar a un preu molt assequible. Allà et trobaràs Lennart, l'amo de Tiger i Absalon, servint cerveses a la barra del bar.

08/01/2016: Capítol 235

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 9 de gener a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 235 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- La bombolla d'Israel.

-Aarhus- Escoles per decidir el futur.

-Stirling- 20 anys de Breveheart.

-Breda- Breda Barst: cultura als parcs.
Categories: Mireia Rom , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Un cop acabada l'escola secundària, un 80% dels estudiants danesos es pren un any sabàtic abans de començar la universitat. Entre opcions més clàssiques com treballar o viatjar, a Dinamarca existeix una altra possibilitat per invertir aquest temps: les Folk High Schools, o escoles de la vida, que ofereixen educació especialitzada en diferents matèries –com ara art, música, periodisme o esports– i també en valors. Els alts preus i la gran varietat d'opcions, però, són dos motius de pes perquè aquestes institucions hagin perdut popularitat en els últims anys.

Categories: Aina Soley , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El 1995 es va estrenar la pel·lícula Braveheart, que explica la història de William Wallace i les Guerres de la Independència contra l'exèrcit anglès, i sobretot, posa molt èmfasi en la batalla d'Stirling, un dels moments més emblemàtics i més memorables del film. Per això, avui en dia Stirling és visitat cada any per milers de turistes que, atrets per la pel·lícula, volen aprendre més coses de la història escocesa.

Categories: Marina Rodríguez , Breda
Escrit per: blogeuropa
El clima dels Països Baixos és característic per les pluges freqüents. L'abundància d'aigua, independentment de l'estació de l'any, afavoreix el bon estat dels espais verds. En tot cas, per garantir el bon manteniment d'aquests espais públics, és molt important la gestió per part de l'Ajuntament.
A Breda, una petita ciutat del sud d'Holanda, inverteixen en el manteniment dels parcs i canals, que alhora cedeixen a organitzacions culturals perquè en puguin fer ús, des de trobades fins a festivals de música. En aquest context, i partint d'un concepte de festival diferent del que coneixem, neix Breda Barst.