Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 23 setembre 2015

23/09/2015: Capítol 223

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 de setembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 223 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-La Haia- Granges urbanes.

-Tel Aviv- Ecologia al terrat.

-Volda- Tu ho llences i jo m'ho menjo.

-Växjö-Tabac que no fa fum.
Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
La Haia és una ciutat de moltes cares: un important centre de negocis i seu del govern holandès i de les ambaixades. En convivència amb la modernitat, aquesta frenètica jungla de vidre i formigó amaga moltes sorpreses i també és la llar d'unes bèsties vingudes d'un món més rural. La ciutat acull 10 granges urbanes carregades d'animals de tota mena: cabres, ovelles, vaques, porcs, gallines conills i conillets d'indies

Categories: Xavier Franch , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Més del 85% de les cases d'Israel tenen instal·lat a la teulada un sistema d'escalfament d'aigua basat en l'energia solar. Aquest sistema de plaques solars, impulsat pel govern des de l'any 1976, amb una legislació que obliga totes les noves edificacions a instal·lar-les, configuren la imatge d'un país que sap servir-se dels recursos renovables. En aquest punt, però, trobem la paradoxa: malgrat la popularitat d'aquests aparells, Israel no és un país que aprofiti l'energia solar per generar electricitat. Les energies renovables representen només un 1% de tota la producció elèctrica. La descoberta d'una gran bossa de gas al mar Mediterrani, davant la costa, suposa un nou obstacle de cara a una possible futura aposta a favor d'aquestes energies.

Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
En la societat de consum en què vivim, podem veure com als supermercats, per culpa de l'excés de producció de menjar, es malgasten entre el 40 i el 50% dels productes. En un supermercat de Noruega llencen cada dia al contenidor el menjar que arriba a la data de caducitat, però el problema és que bona part és encara totalment comestible. Una bona manera de combatre aquest problema és el Dumpster Diving, una pràctica que consisteix a agafar tot aquest menjar. En aquest reportatge acompanyem una nit un grup de joves per veure de primera mà com és tot el procés i per saber quina és la seva opinió.

Categories: Laura Deltort , Växjö
Escrit per: blogeuropa
Suècia és un país reconegut, entre altres coses, per ser un dels més restrictius pel que fa a alcohol i drogues. Això, però, no s'aplica a l'snus, un producte de tabac oral il·legal a la resta d'Europa i molt comú al país nòrdic. Tot i que resulta ser molt additiu, els suecs s'estimen més l'snus que el cigarret.