Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: desembre 2015

18/12/2015: Capítol 234

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 19 de desembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 234 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- Gentrificació.

-Bergen- Noruega a l'espera de refugiats.

-Florència- F-Lights

-Lió- La residència del caos.
Categories: Marina Sánchez , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Noruega està preparada. Els refugiats sirians també estan arribant al nord d'Europa i Noruega és una de les seves destinacions. El país escandinau té una llarga tradició en l'acollida de refugiats i la seva intenció és continuar-la. Des de l'estiu s'han posat en marxa totes les mesures per organitzar l'arribada i acollida dels centenars de refugiats que han d'arribar. Amb l'objectiu de fer la vida dels nouvinguts més fàcil, l'administració treballa juntament amb la Creu Roja per ajudar les famílies sirianes a integrar-se en la societat del seu nou país de residència.18/12/2015: F-Lights. Florència

Categories: Núria Lázaro
Escrit per: blogeuropa
Nadal sempre ha estat sinònim de llum i de decoració. Florència no vol perdre l'oportunitat i des de fa sis anys s'hi fa l'F-Light, el festival de la llum que crea un viatge entre la història i l'art. Un dels principals atractius turístics és el ''videomapping'' sobre dels monuments i edificis històrics de la ciutat.

11/12/2015: Capítol 233

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 de desembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 233 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- Belsize Road, exemple de convivència.

-Roskilde- Buscar pis a Copenhage.

-Lió- La Croix- Rousse i la cornamusa.

-Florència- El millor gelat del món.
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
La pluralitat ètnica i cultural de Londres pot resultar difícil d'entendre, de copsar-ne la magnitud si no s'hi viu. La capital anglesa té més habitants forasters que del país actualment. En un contex en què la por al desconegut es manté sempre latent, molts podrien pensar que Londres és una ciutat terrorífica. Però, lluny d'això, la realitat és un panorama acolorit de tolerància i convivència. I Belsize Road, al districte de Camden, n'és l'exemple perfecte.

Categories: Núria Lázaro , Florència
Escrit per: blogeuropa
Fa gairebé cinc segles que un florentí va inventar la primera recepta de gelats que es coneix arreu del món. D'aquella recepta, avui n'hi ha mil i una variacions, però el que sí que és cert és que cap gelat italià perd l'essència d'aquell primer gelat: la seva textura cremosa.
Molts ho asseguren i ara ja està confirmat pels experts, San Gimignano, el poble medieval situat al costat de Florència, té la millor gelateria del món.

04/12/2015: Capítol 232

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 de desembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 232 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- Rebuda de refugiats a Escòcia.

-Groningen- Darrera el World Press Photo.

-Berlín- Leila: una biblioteca de coses.

-Torí- Slow Food: menjar bo, net i just.
Categories: Aina Soley , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Els refugiats sirians han arribat a Escòcia enmig d'un clima de tensió, quatre dies després dels atemptats de París, que han provocat un nombre elevat d'atacs racistes arreu del Regne Unit. A més a més, el govern de David Cameron s'ha afegit a la guerra contra l'ISIS i ha començat a bombardejar Síria, una decisió amb la qual molts ciutadans no estan d'acord. La majoria dels escocesos, que s'oposen tant a la guerra com al racisme, donen la benvinguda als refugiats, i esperen, en un futur, poder-ne acollir més.

Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Hi ha imatges que esdevenen icones, i moltes d'elles ho són a través del World Press Photo. Fotografies colpidores, amb història, i que cada any s'exposen en galeries d'arreu del món gràcies a un concurs que va començar com a versió internacional d'un certamen holandès.

Categories: Ana Mirón , Torí
Escrit per: blogeuropa
L'estrès de vida que portem dia a dia i la crisi que ens envolta, sembla que no acompanyin a la bona alimentació. És en aquest moment, que a Itàlia, neix Slowfood. Un moviment internacional, que lluita contra aquest estil de vida, basat en menjars de ràpida preparació i ingestió. I que pretén recuperar el gust i plaer de gaudir d'un menjar saludable i a l'abast de tots. Una nova filosofia gastronòmica que uneix el plaer de menjar, amb la responsabilitat i sostenibilitat de la natura.