Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: novembre 2015

27/11/2015: Capítol 231

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 28 de novembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 231 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- Cuina i cultura per millorar el barri.

-Tel Aviv- El calvari de trobar pis.

-Florència- Quan el fang ho va cobrir tot.

- Breda-Sinterklaas, un Pare Noel amb problemes de racisme.
Categories: Clàudia Balcells , París
Escrit per: blogeuropa
El barri parisenc de Belleville que es veia rebutjat per ser considerat com perillós ofereix un Food Market per fomentar les visites a la zona. És gràcies a aquesta iniciativa culinària i a d'altres associacions culturals, que el barri d'immigrants veu com la seva imatge canvia. Es pot parlar d'una ràfega d'aire nou que envaeix Belleville i li dóna un aspecte més bohemi. El nou barri de moda? Caldrà esperar que en diuen les tendències.

Categories: Eduard Ribas , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Tel Aviv pot resultar un autèntic calvari. En només 10 anys, s'ha doblat el preu de l'habitatge ja que hi ha moltaa més gent que vol viure a Tel Aviv que no pas la que pot absorbir el parc immobiliari de la ciutat. A més, moltes vegades les males condicions dels habitatges no equivalen als elevats preus que s'ofereixen. I aquest és un problema que s'està estenent a tot el país i que dificulta molt la vida a Israel, on es dedica un 50% dels ingressos a pagar el lloguer. Per això, cada vegada la ciutadania es troba més convençuda que el país necessita un canvi profund.

Categories: Marina Rodríguez , Breda
Escrit per: blogeuropa
Arriba el fred i cada vegada tenim més a prop les vacances de Nadal. A Holanda ja han donat la benvinguda a Sinterklaas. És la versió holandesa de Sant Nicolau, el que coneixem per Pare Noel de la tradició originàriament estatunidenca. Una tradició que potser molts desconeixíem, però que ens queda molt a prop de casa. Sinterklaas arriba des d'Espanya als Països Baixos, acompanyat dels seus ajudants, i carregat de molts regals per als nens i nenes. A Breda, els holandesos han celebrat la seva arribada; és el que anomenen "Sinterklaas intocht".
Però no tot és felicitat; al llarg dels anys s'ha anat generant polèmica al voltant del tema. Segons un sector de la població, aquesta és una tradició racista que haurien de reescriure i adaptar, perquè no sigui mal interpretada.
Descobrim més coses sobre la tradició i escoltem les veus dels que es manifesten en contra d'aquesta.

20/11/2015: Capítol 230

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 21 de novembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 230 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lió- El primer bicing.

-Londres- La festa de l'alcalde.

-Aarhus- El peix petit ja no es torna al mar.

-Praga-65.000 vietnamites.
Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
Per tots els carrers, parcs i ponts de Lió es pot seguir el carril bici. De fet, té una llargada total de més de 600 kilòmetres. El Velo'v, el sistema de bicicletes compartides lionès, va obrir-se al públic l'any 2005. El seu funcionament informatitzat va marcar l'inici dels actuals projectes de bicicletes públiques, de manera que va ser des del primer moment un punt de referència per la resta de ciutats europees. L'èxit del pla, com es pot observar des de la ciutat, creix cada dia.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
La City de Londres és un espai de més d'un quilòmetre i mig, al centre de la capital britànica i és un dels districtes financers més importants del món. Cada any se n'elegeix l'alcalde, i la seva elecció se celebra amb una gran desfilada i uns esdeveniments que duren tot el dia. Aquest any, la tradicional celebració bufa 800 espelmes, i els londinencs van sortir en massa a celebrar-ho tot i la pluja que va regar la ciutat durant tot el dia.

Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Holanda amaga un secret: les seves escales. Siguin antigues o de nova construcció, són tan costerudes i a vegades cargolades, que fan difícil la vida quotidiana del que no hi estigui acostumat.

Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
Aquest any se celebra l'any de la cultura vietnamita a la República Txeca, i és que els immigrants vietnamites són el tercer grup més gran després d'ucraïnesos i eslovacs. Actualment, més de 65.000 persones amb orígens vietnamites viuen al país.

13/11/2015: Capítol 229

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de novembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 229 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Aarhus- Refugiats a Dinamarca, una llarga espera.

-Londres- Lavabos amb sorpresa.

-Milà- Passió del cafè.

-Roskilde- La nova cuina nòrdica.
Categories: Mireia Rom , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha rebut, aquest any, 20.000 peticions d'asil de refugiats, però només n'acceptarà 1.000.
Hem seguit el Somar i la seva família, que van arribar fa un any des de Síria, fugint de la guerra. Encara estan en una residència d'acollida esperant que es resolgui la seva petició. Cada setmana pregunten com està el tema i la resposta sempre és la mateixa: heu de continuar esperant.
Estan ben atesos, però fins que no tinguin papers no es poden integrar plenament en la societat danesa. Necessiten el permís de residència per poder treballar o matricular-se a la universitat. I, encara pitjor, la resolució podria ser que han de marxar del país.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
Londres és una ciutat que sorprèn a cada cantonada. O a cada pica, més ben dit. El que va ésser catalogat com "la vergonya pública de la ciutat" segons el diari britànic The Guardian que va aixecar molts seguidors, alguns valents s'atreveixen a convertir antics lavabos en desús en quelcom completament diferent. Fins antics lavabos victorians han passat per mans contemporànies i, qui sap? potser algun dia t'estàs prenent un còctel on algun lord va rentar-se les mans.

Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
La primera vegada que va arribar el cafè a Itàlia va ser al segle XIV com a producte de luxe totalment exclusiu. Des del moment, però, que va passar a ser assequible per a la majoria, es pot dir que la febre per aquesta beguda no ha parat de créixer. Ja sigui un "ristretto", un "machiatto", un "expresso" o bé un "cappuccino" acompanyat d'un brioix, en el dia a dia italià tot hi té cabuda. Això sí, sempre respectant els horaris en què s'han de prendre i envoltats d'algunes particularitats.Categories: Sara Mateo , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
La nova cuina nòrdica es un moviment que aprofita la cuina tradicional i l'adapta a la tecnologia d'avui d'una forma millorada i més sana que mai. El menjar ecològic n'és la base, ja que, gràcies a la fama que els restaurants de nova cuina nòrdica l'han ajudat a agafar, s'ha començat a implantar arreu com a part de la cultura danesa. Noves tècniques i ingredients inesperats porten la tradició a un nou nivell d'innovació.

06/11/2015: Capítol 228

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 7 de novembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 228 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Berlín- Refugiats a Berlín: una llarga espera.

-Breda- Breda Barst: cultura al parc.

-Lió- Occità, la llengua silenciada.

-Londres- Apple day.
Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa
La destrucció i l'horror que es viuen actualment a l'Orient Mitjà han desembocat en una onada de refugiats que arriben a Europa, un dia rere l'altre, sense saber quin futur els espera. Per a molts d'ells, Alemanya és el destí preferit per les facilitats d'acollida que ofereix. Tanmateix, la llarga espera a què s'han d'exposar abans no es gestiona la seva sol·licitud d'asil els fa viure en unes condicions inhumanes que diverses organitzacions de voluntaris intenten millorar. Moabit Hilft, una de les associacions d'ajuda als refugiats més importants, treballa diàriament per fer més fàcil aquest temps d'espera i col·laborar perquè els refugiats s'integrin a la societat alemanya.


Categories: Marina Rodríguez , Breda
Escrit per: blogeuropa
El clima dels Països Baixos és característic per les pluges freqüents. L'abundància d'aigua, independentment de l'estació de l'any, afavoreix el bon estat dels espais verds. En tot cas, per garantir el bon manteniment d'aquests espais públics, és molt important la gestió per part de l'Ajuntament.
A Breda, una petita ciutat del sud d'Holanda, inverteixen en el manteniment dels parcs i canals, que alhora cedeixen a organitzacions culturals perquè en puguin fer ús, des de trobades fins a festivals de música. En aquest context, i partint d'un concepte de festival diferent del que coneixem, neix Breda Barst.


Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
L'occità és una llengua minoritària parlada al Sud de França. El pas dels anys anys han envellit els seus pocs locutors i actualment l'idioma històric s'ha substituit de forma generalitzada pel francès. Tot i així, al territori d'Occitània ha sorgit un moviment social de preocupació per la pèrdua de la seva identificació cultural. En manifestacions com la d'aquest 24 d'octubre a Montpeller, els occitans demanen a França més protecció i sensibilitat cap a la seua llengua.

06/11/2015: Apple day. Londres.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
Si us expliquéssin que a ple centre de Londres, just al costat de Camden Town, hi ha una granja amb vaques, horts, cavalls i gallines us ho creurieu? Doncs benvinguts a Kentish Town City Farm, la primera granja urbana de Londres i oasis enmig del caos cosmopolita. Ens hi apropem just el dia que celebren l'Apple Day; una festa per a mostrar i tastar les varietats de pomes que existeixen als camps anglesos.