Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: octubre 2015

23/10/2015: Capítol 227

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 24 d'octubre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 227 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lió- Freda acollida als refugiats.

-Florència- El millor gelat del món.

-Londres- 26.000 funcions.

-Groningen- Una galeria per artistes emergents.
Categories: Laura Aragonés , Lió
Escrit per: blogeuropa
La guerra a Síria ha empès la seva població a fugir cap a destins europeus. França, però, no és el país de destí, sinó que aquí només hi estan de pas. Us invito a descobrir les claus de la 'malvinguda' a França –i concretament a Lió-, així com les accions humanitàries que també es realitzen. Es tracta de dues vessants desequilibren, de manera que el resultat és el rebuig del poble siri.

Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Copenhaguen és tot una odissea. En els últims anys hi ha hagut un augment de la demanda però no de l'oferta. Estudiants danesos, famílies i joves de tot arreu d'Europa volen viure a una de les ciutats més benestants del món. Però aconseguir pis no és tan fàcil. I menys de lloguer. Els preus són alts i els contractes curts, així que és comú que alguns es trobin en una constant cerca de pis. Altres però, inclosos els joves, decideixen comprar un habitatge directament i assegurar-se la jugada. Perquè a Dinamarca, a diferència de casa nostra, aconseguir una hipoteca és fàcil i segur. O almenys, això sembla.


Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
L'escena teatral de Londres és una voràgine de clàssics, nous directors polèmics, grans actors que busquen recuperar el contacte directe i el prestigi amb el públic i un negoci cultural. Tot i així, en un petit teatre del Soho, la zona dels teatres de la capital, una obra fa 63 anys que aixeca el teló cada nit; és "La ratera", d'Agatha Christie. Un thriller ambientat en els 50 i el secret més ben guardat dels camerinos londinencs.

Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
No man's art gallery és una galeria d'art que va néixer com un engany. Una pintora la va inventar a internet per promocionar els seus quadres firmats amb un pseudònim masculí. Creia que vendria millor. No va vendre res, però la galeria va triomfar i va rebre moltes peticions d'artistes de tot el món per ser-hi representats.
Avui és una galeria real que agrupa molts artistes emergents i exposa a moltes ciutats de tot el món.

16/10/2015: Capítol 226

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 17 d'octubre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 226 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- 20 anys de Braveheart.

-Bergen- Matfest, menjar local i de qualitat.

-Londres- Happy London.

-Aarhus-Quan estudiar es gratis.
Categories: Aina Soley , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El 1995 es va estrenar la pel·lícula Braveheart, que explica la història de William Wallace i les Guerres de la Independència contra l'exèrcit anglès, i sobretot, posa molt èmfasi en la batalla d'Stirling, un dels moments més emblemàtics i més memorables del film. Per això, avui en dia Stirling és visitat cada any per milers de turistes que, atrets per la pel·lícula, volen aprendre més coses de la història escocesa.

Categories: Marina Sánchez , Bergen
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat Noruega de Bergen cada any se celebra el Matfest, el festival del menjar, on s'hi presenten productors, agricultors i pescadors de l'oest de Noruega amb l'ànim de promocionar el menjar local i de qualitat. Anys enrere va aparèixer la tendència per part de la societat noruega de comprar productes alimentàris de petits productors locals i avui dia és ja tot un estil de vida. En detriment dels productes industrials, als supermercats s'hi poden trobar tot tipus d'aliments que provenen d'agricultors o pescadors de la regió de Hordaland, els quals ofereixen una gran varietat de productes que tenen molt d'èxit entre els consumidors.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
Tot i ser un destí habitual del corrent migratori, Londres no és tan fantàstica com sembla. Aspectes com el clima, la precarietat dels habitatges i la delinqüència situen la felicitat dels habitants de la capital anglesa considerablement per sota de la resta del país. Malgrat tot, hi ha persones que encara creuen en un Londres que brilli tot i les seves dificultats. I el més important; ho porten a terme.

Categories: Mireia Rom , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
A Dinamarca tot el sistema educatiu és gratuït, des de l'escola infantil fins a la universitat. I no només això, sinó que els danesos reben uns 750 euros al mes per estudiar, una quantitat que s'enfila als 900 euros si s'independitzen dels seus pares. Aquest és un dels motius que porta cada vegada més universitaris catalans a agafar les maletes per estudiar a Dinamarca. Malgrat això, l'elevat cost del nivell de vida, la dificultat per trobar pis i la integració amb la societat local són els principals obstacles que han de vèncer els qui decideixen anar-se'n.

09/10/2015: Capítol 225

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 10 d'octubre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 225 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Groningen- Benvinguts refugiats.

-Lió- Consumir menys.

-Londres- Quan els gais van ajudar als miners.

-Roskilde-Absalon.
Categories: Sònia Peralta , Groningen
Escrit per: blogeuropa
La migració de refugiats de la guerra de Síria a Europa és la més gran que viu el continent des de la Segona Guerra Mundial. Buscant continuar la seva vida, els refugiats intenten escapar-se dels horrors que han viscut a casa seva i rebre asil per part dels països europeus. En Raouf i en Mohammad van tenir sort després d’un llarg viatge i fa poc més d’un any que es van instal•lar a Groningen. Com a tot arreu, els veïns poden mostrar el seu rebuig o la seva solidaritat, i a Groningen, gràcies a una iniciativa popular, un miler de persones va manifestar clarament la seva postura amb pancartes de “Benvinguts refugiats”.

Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.

Categories: Maria Colomer , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Els danesos estan acostumats a tenir espais comunitaris, regulats pels veïns d'un barri o els estudiants d'una Universitat. Aquests tenen una cuina i un menjador per tots aquells qui vulguin anar-hi i treure'n profit.
L'amo de l'empresa de les botigues Tiger, amb 477 establiments a més de 26 països, ha comprat una església a Copenhaguen, la seva ciutat natal, per remodelar-la i fer-ne una casa comunitària. Aquesta vegada, però, no seran els veïns qui la portin sinó un dels homes més rics de Dinamarca. El lloc es diu Absalon i és un espai per tothom, amb activitats gratuïtes i menjar a un preu molt assequible. Allà et trobaràs Lennart, l'amo de Tiger i Absalon, servint cerveses a la barra del bar.

02/10/2015: Capítol 224

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 3 d'octubre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 224 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lovaina- Esquivant obstacles.

-La Haia- Kapsalons i pizzes turques.

-Milà- L'aperitivo al vespre.

-Volda-Coachsurfing.
Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Els edificis històrics i els carrers de llambordes són un gran atractiu turístic de les ciutats belgues, com Lovaina, però les llambordes poden ser un maldecap per a la mobilitat de les persones amb discapacitats. Katrina Rolfe i Timmy De Waele expliquen el seu testimoni en el reportatge següent. No només hi ha dificultats de mobilitat als carrers, sinó també a l'hora d'agafar el transport públic, com ara el tren. És per això que Timmy va inciar una petició en línia per la falta de llibertat que tenen les persones amb discapacitats a l'hora d'agafar un tren belga, ja que han d'avisar amb 24 hores d'antelació al viatge si volen rebre assistència per poder accedir al servei ferroviari.

Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Sabeu que a Holanda et pots menjar un kapsalon mentre et tallen el cabell en un kapsalon? En Yasin i l'Ercan són dos dels 400.000 turcs que viuen als Països Baixos. Treballen en un petit establiment de menjar ràpid i les seves especialitats són la pizza turca i el kapsalon.

Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
A Itàlia sovint se substitueix el sopar pel conegut "aperitivo". Aquesta combinació de beguda i bufet lliure per pocs diners sorprèn la gent de fora, ja que, més que una alternativa al sopar, es considera una manera de socialitzar-se. Va aparèixer al segle XIX com un descans per als treballadors de les fàbriques del nord de Itàlia, i més d'un segle després és tota una tradició que porta els milanesos cada vespre als districtes més coneguts de la ciutat a prendre un bon còctel, menjar una mica i passar l'estona amb bona companyia.

Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
Noruega és un dels països més cars del món, però també un dels més atractius. La majoria d’estudiants internacionals que viuen a Noruega no es poden permetre segons quins viatges arreu d’aquest país, sobretot pels elevats preus dels allotjaments.
Dues grans campanyes, Couchsurfing i Airbnb, posen solució a aquest problema i permeten als més joves poder descobrir nous indrets sense haver de gastar una exagerada suma de diners.