Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 30 gener 2015

30/01/2015: Capítol 199

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 31 de gener a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 199 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- En Roger manau i els cadenats de l'amor.

-Stirling- La Glòria Ribugent i els casaments secrets.

-Volda- En Miquel Rial i el Dumpster Diving.

-Londres- La Victòria Oliveres i la societat londinenca .
Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
Arran de la publicació del best-seller italià Ho voglia di te, de Federico Moccia, el Pont des Arts de París s’ha convertit en un gran atractiu turístic per a les parelles d’enamorats que vénen a imitar el ritual dels protagonistes de la novel•la: jurar-se amor etern tot penjant un cadenat en un pont italià i, després, llançant la clau la riu. Tanmateix, les tones de pes afegit dels cadenats han acabat arrencant les reixes del pont i l’Ajuntament de París ha pres la determinació de retirar-lo. Aquesta literatura mediàtica sembla haver eclipsat els “bouquinistes”, uns venedors de llibres de vell que, lluny dels flaixos dels turistes però a la vora del Pont, han estat sempre presents en la història literària de la ciutat.


Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Cada any, més de cinc mil parelles celebren el seu casament a Gretna Green, un petit poble a la frontera d’Escòcia amb Anglaterra. La xifra és conseqüència d’una llei del segle XVIII, quan el Parlament anglès va aprovar una normativa que obligava els menors de 21 anys a tenir el consentiment patern per poder-se casar. Això va animar moltes parelles joves a fugir a Escòcia, d’amagat dels seus pares, i casar-se allà al més aviat possible abans de ser descoberts. Els veïns de Gretna Green –població situada en una bona posició estratègica, just al costat de la frontera– van voler aprofitar-ho per fer-hi negoci i van oferir als joves enamorats els seus locals per poder-se casar. Ara la llei ja no s’aplica, però la tradició i el romanticisme mantenen Gretna Green com la capital dels casaments ràpids del Regne Unit.


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
En la societat de consum en què vivim, podem veure com als supermercats, per culpa de l’excés de producció de menjar, es malgasten entre el 40 i el 50% dels productes. En un supermercat de Noruega llencen cada dia al contenidor el menjar que arriba a la data de caducitat, però el problema és que bona part és encara totalment comestible. Una bona manera de combatre aquest problema és el Dumpster Diving, una pràctica que consisteix a agafar tot aquest menjar. En aquest reportatge acompanyem una nit un grup de joves per veure de primera mà com és tot el procés i per saber quina és la seva opinió.


Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
Aixetes separades, manca d'endolls... Els petits detalls en la construcció dels lavabos anglesos ens serveixen per explicar característiques de la seva societat. Mirant l'arquitectura del Regne Unit i els costums dels seus habitants, podem conèixer una mica més la gent d'aquest país.