Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 16 gener 2015

16/01/2015: Capítol 197

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 17 de gener a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 197 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Aarhus- La Paula Solanas i com fer-se gran.

-Londres- La Victòria Oliveres i els còctels.

-Volda- En Miquel Rial i l'Art Nouveau noruec.

-París- En Roger Manau i les escoles.
Categories: Paula Solanas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
A Dinamarca, com a la resta de països nòrdics, l’Estat assumeix la responsabilitat de tenir cura de les persones grans, que poden accedir a places públiques en residències o en apartaments adaptats. Tot i així, diferents iniciatives lluiten per garantir una millor qualitat de vida dels més grans. Per exemple, a través de visites amb gossos a residències per evitar la soledat. A més, cada municipi té un consell d’avis i àvies, un òrgan escollit democràticament que assessora l’ajuntament en temes relacionats amb l’atenció a les persones grans.Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
Una beguda abans restringida als més rics s'ha obert camí per tota la ciutat. En els últims anys Londres ha experimentat un augment de cocteleries de tot tipus. L’ennobliment d'alguns barris n'és un dels motius. Ara, tant professionals com fans vénen de tot el món per gaudir de la renovada cultura del còctel. Però, per què els agraden tant?


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
La costa oest de Noruega és coneguda per la bellesa natural dels fiords. Tot i així, la ciutat d’Ålesund destaca d’entre aquest paisatge. La història d’aquesta petita localitat és interessant, ja que al 1904 va patir un incendi en què es van cremar gairebé totes les cases, que aleshores eren de fusta. Després d’això, tota la ciutat va ser reconstruïda a partit de l’estil que marcava tendència en aquell període de la història, l’Art Noveau. El que és curiós de tot això és que segurament, sense aquell incendi, Ålesund no hauria arribat a ser una de les ciutats més característiques de Noruega.


Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
L’any 1981, França va crear la Xarxa d’Educació Prioritària (REP), un estatus especial que s’atorga als centres educatius del país situats en zones on hi ha més població en risc d’exclusió social. Gràcies a la política d’educació prioritària, els centres REP reben ajudes i incentius per desenvolupar projectes educatius atractius i estables que garanteixen més oportunitats d’aprenentatge i d’èxit escolar per als infants i joves amb menys recursos. Les REP són un actiu tan important per dinamitzar els barris que, quan el govern decideix que una escola perdi aquest estatus, famílies i professorat es mobilitzen per evitar-ho: aquest és el cas del Collège Paul-Éluard de Montreuil, al departament del Seine-Saint-Denis.