Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: setembre 2015

23/09/2015: Capítol 223

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 de setembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 223 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-La Haia- Granges urbanes.

-Tel Aviv- Ecologia al terrat.

-Volda- Tu ho llences i jo m'ho menjo.

-Växjö-Tabac que no fa fum.
Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
La Haia és una ciutat de moltes cares: un important centre de negocis i seu del govern holandès i de les ambaixades. En convivència amb la modernitat, aquesta frenètica jungla de vidre i formigó amaga moltes sorpreses i també és la llar d'unes bèsties vingudes d'un món més rural. La ciutat acull 10 granges urbanes carregades d'animals de tota mena: cabres, ovelles, vaques, porcs, gallines conills i conillets d'indies

Categories: Xavier Franch , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Més del 85% de les cases d'Israel tenen instal·lat a la teulada un sistema d'escalfament d'aigua basat en l'energia solar. Aquest sistema de plaques solars, impulsat pel govern des de l'any 1976, amb una legislació que obliga totes les noves edificacions a instal·lar-les, configuren la imatge d'un país que sap servir-se dels recursos renovables. En aquest punt, però, trobem la paradoxa: malgrat la popularitat d'aquests aparells, Israel no és un país que aprofiti l'energia solar per generar electricitat. Les energies renovables representen només un 1% de tota la producció elèctrica. La descoberta d'una gran bossa de gas al mar Mediterrani, davant la costa, suposa un nou obstacle de cara a una possible futura aposta a favor d'aquestes energies.

Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
En la societat de consum en què vivim, podem veure com als supermercats, per culpa de l'excés de producció de menjar, es malgasten entre el 40 i el 50% dels productes. En un supermercat de Noruega llencen cada dia al contenidor el menjar que arriba a la data de caducitat, però el problema és que bona part és encara totalment comestible. Una bona manera de combatre aquest problema és el Dumpster Diving, una pràctica que consisteix a agafar tot aquest menjar. En aquest reportatge acompanyem una nit un grup de joves per veure de primera mà com és tot el procés i per saber quina és la seva opinió.

Categories: Laura Deltort , Växjö
Escrit per: blogeuropa
Suècia és un país reconegut, entre altres coses, per ser un dels més restrictius pel que fa a alcohol i drogues. Això, però, no s'aplica a l'snus, un producte de tabac oral il·legal a la resta d'Europa i molt comú al país nòrdic. Tot i que resulta ser molt additiu, els suecs s'estimen més l'snus que el cigarret.

18/09/2015: Capítol 222

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 19 de setembre a les 21:30 no et perdis al Canal 33 el capítol número 222 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lovaina- El lloc més lleig.

-Stirling- Un ascensor per a vaixells.

-Volda- Educats per ser persones independents.

-la Haia- Laboratori de música electrónica.
Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El 2008 un diari holandès va classificar Charleroi com la ciutat més lletja del món. La taxa d'atur en aquesta ciutat belga és del 23%, tres vegades superior a la mitjana del país, i la taxa de pobresa supera el 28%. Però davant aquest context, també hi ha qui sap jugar amb el clixé de la ciutat i proposa fer-hi una ruta pels llocs més lletjos, com fàbriques abandonades que recorden el passat industrial de la ciutat

Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Es pot crear música electrònica sense ordinadors? En el si del Conservatori de la Haia, hi ha l'Institut de Sonologia, un centre històric que fa 50 anys que treballa en la recerca i la creació artística en el camp de la música electrònica. Es tracta, però, d'una música electrònica totalment diferent de la que sona a les discoteques.Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El Forth and Clyde és el canal més antic d'Escòcia, de l'any 1790. Després d'estar tancat un temps, als anys noranta es va engegar un pla de recuperació que també ha inclòs la construcció de la roda de Falkirk, el primer ascensor rotatori de vaixells del món. Una infraestructura que, a part de ser útil, és també una atracció turística que reuneix desenes de milers de visitants cada any. A més, la restauració del Forth and Clyde ha comportat una millora de la qualitat de vida dels veïns, que han vist com el canal, que fa pocs anys era un abocador ple de deixalles, s'ha transformat en una gran zona verda.


Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
Les activitats d'oci que es fan a l'aire lliure són molt populars a Noruega. Alguns passen el temps pescant, altres fent passejades en barca o caminades. A la majoria de nens noruecs se'ls ensenya a ser independents i a participar en la presa de decisions a partir d'aquest sistema.

15/09/2015: Capítol 221

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 de setembre a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 221 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- Viure sobre l'aigua.

-Milà- Art a flor de pell.

-Londres- L'explosió dels còctels.

-Aarhus- Art arran de via.
Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
Al cor de la capital francesa s’hi amaguen dos ports esportius, el port de l’Arsenal i el port de la Villette, situats a punta i punta del Canal de Saint-Martin. Aquests pors alberguen més de dos-cents vaixells, habitats per uns parisencs que passen desapercebuts per la majoria dels seus conciutadans. A més dels ports, al llarg del riu Sena s’hi troben moltes altres embarcacions amarrades i gent que les ha convertit en el seu domicili habitual. Tanmateix, la llei els posa molts entrebancs i els habitants dels vaixells han de lluitar per aconseguir drets bàsics com ara tenir accés a la calefacció.


15/09/2015: Art a flor de pell.

Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
Itàlia és un dels llocs de referencia per al món del tatuatge. Cada any s’apleguen centenars de tatuadors d’arreu del món en una de les convencions estrella del país. La ciutat de Milà s’emplena d’artistes i aficionats que festegen una de les aficions més populars sobretot entre la població més jove. La innovació i la creativitat hi juguen un paper molt important, i també la interculturalitat que aporta i la nova visió d’un llenguatge comú a través d’il•lustracions a la pell.


Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
Una beguda abans restringida als més rics s'ha obert camí per tota la ciutat. En els últims anys Londres ha experimentat un augment de cocteleries de tot tipus. L’ennobliment d'alguns barris n'és un dels motius. Ara, tant professionals com fans vénen de tot el món per gaudir de la renovada cultura del còctel. Però, per què els agraden tant?

Categories: Paula Solanas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
A Aarhus, la segona ciutat més poblada de Dinamarca, els espais en desús del costat d’una antiga estació de mercaderies s’estan convertint en el nou “hub” cultural de la ciutat. D’ençà que l’any 2009 un col•lectiu d’artistes van ocupar els magatzems abandonats del recinte, diverses iniciatives culturals han assentat les seves bases a la vora de les vies del tren. Per exemple Institut for (X), una plataforma cultural que dóna suport a tot tipus d’artistes joves i que ha revitalitzat la zona a través de diferents iniciatives participatives.