Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2015

12/06/2015: Capítol 218

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 27 de juny a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 218 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Volda- La Irina Cluet i els nens noruecs.

-Milà- L'Eli Don i l'"aperitivo" italià.

-París- . L'Alba Solé i la cultura a França.

-Lisboa- La Marina Daniel i els pastéis de Belém.
Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
Les activitats d'oci que es fan a l'aire lliure són molt populars a Noruega. Alguns passen el temps pescant, altres fent passejades en barca o caminades. A la majoria de nens noruecs se'ls ensenya a ser independents i a participar en la presa de decisions a partir d’aquest sistema.


Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
A Itàlia sovint se substitueix el sopar pel conegut “aperitivo”. Aquesta combinació de beguda i bufet lliure per pocs diners sorprèn la gent de fora, ja que, més que una alternativa al sopar, es considera una manera de socialitzar-se. Va aparèixer al segle XIX com un descans per als treballadors de les fàbriques del nord de Itàlia, i més d’un segle després és tota una tradició que porta els milanesos cada vespre als districtes més coneguts de la ciutat a prendre un bon còctel, menjar una mica i passar l’estona amb bona companyia.Categories: Alba Solé , París
Escrit per: blogeuropa
Entrades bé de preu al teatre, al cinema, a exposicions o a esdeveniments esportius són termes familiars per als joves francesos. París vetlla perquè la cultura sigui accessible per als més joves, i els ajuda a poder gaudir d’aquests actes. La ciutat ofereix ajudes ja sigui en forma d’invitacions o en forma de tiquets amb preus inferiors als 15 euros. Els francesos volen que la cultura sigui un dret i no un luxe. El que per a nosaltres és un capritx que només ens podem permetre de tant en tant, per a ells és una opció molt recurrent per passar la tarda.


Categories: Marina Daniel , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
Portugal és un país que destaca per la seva gastronomia. Vins, formatges, peixos... Però, pel que fa a dolços, n'hi ha un que destaca per sobre de la resta; els pastís de nata o pastís de Belém. Un dolç que té els orígens al segle XIX i s'ha consolidat avui en dia com una de les set meravelles de la cuina lusitana.


05/06/2015: Capítol 217

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 6 de juny a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 217 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Gant- La Laura Andrés i el Jazz.

-Praga- L'Eulàlia Berlanga i l'assassinat de Heydrich.

-Pavia- . La Paula Santolalla i els Circoli.

-Lió- L'Anna López i els murs pintats.
Categories: Laura Andrés , Gant
Escrit per: blogeuropa
Podríem dir que Gant és una ciutat que no dorm mai, almenys pel que fa a la música. Gairebé cada nit es pot escoltar jazz en diversos clubs, que no deixen de banda la improvisació i també acostumen a oferir força sovint jam sessions. Una melmelada d'improvisació musical en què tot, excepte la monotonia, està permès. Al llarg de l'any hi ha diversos festivals i tot i que el més conegut és el Festival de Jazz de Gant, els últims dies ha tingut lloc el Citadelic Festival, un laboratori de sons.


Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
El 27 de maig de 1942 la resistència txeca va dur a terme el major atemptat que es va produir sobre cap dirigent nazi. Reinhard Heydrich era considerat el nazi perfecte i havia governat amb mà de ferro el Protectorat de Bohèmia i Moràvia durant vuit mesos.


Categories: Paula Santolalla , Pavia
Escrit per: blogeuropa
Circolo Arci és una associació popular integrada per 5.000 locals anomenats “Circoli” i té 1 milió de socis arreu d’Itàlia. Aquesta associació va néixer amb la fi del totalitarisme de Mussolini com a moviment alternatiu antifeixista. L’objectiu era consolidar la democràcia italiana. Actualment, també vetllen per l’animació social i cultural de la comunitat local, entre altres coses. A Pavia hi ha tres locals “circoli”. Circoli via d’Acqua és un dels espais i ofereix múltiples activitats setmanals. L’únic requisit per poder gaudir-ne es fer-se’n soci, adquirint una targeta que costa no més de 12 euros l’any.


Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Una manera alternativa de conèixer els carrers de Lió és a partir dels murals pintats que es troben per tota la ciutat. CitéCréation és el líder mundial dels murs pintats i des del seu naixement han pintat més de 650 frescos monumentals per tot el món. El 1992 van guanyar el primer premi del concurs de “Barcelona, posa’t guapa” amb el projecte del “Mural dels catalans cèlebres”. CitéCréation és un grup de muralistes que no pinten murals per fer bonic, sinó per explicar històries i fer dels carrers un punt de trobada social i cultural. El seu objectiu és portar l’art al carrer perquè tothom hi tingui accés.