Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2015

30/04/2015: Capítol 212

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 2 de maig a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 212 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Groningen- La Mireia Arasa i el Free Cafè.

-Lovaina- La Carlota Camps i les 500 cerveses.

-Milà- L'Eli Don i la fotografia com art.

-Praga- L'Eulàlia Berlanga i les lluites medievals.
Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
La cadena de menjar sencera és molt qüestionable i es calcula en el mercat que una enorme quantitat de menjar es llença cada dia. Hi ha més aliments disponibles a les botigues dels que poden ser consumits i una gran quantia de menjar simplement es desqualifica i rebutja dels negocis ja que no tenen una aparença suficientment perfecte. D’aquesta situació neix una iniciativa respectuosa amb el medi ambient i autosostenible que té per objectiu donar cabuda a tot aquest menjar desaprofitat. Es tracta d’una cafeteria anomenada The Free Cafe, però no és un negoci qualsevol sinó una comunitat oberta on tothom és benvingut i pot participar, aportant simplement les ganes d'ajudar. No es tracta només de compartir els aliments que d'altra manera serien rebutjats sinó també de reunir-se i compartir coneixements amb els altres de forma gratuïta, independentment de la seva situació econòmica o condició social.Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Bèlgica és un país amb molta tradició cervesera, i es considera que Lovaina n’és el centre. Amb una llarga tradició en l'elaboració d'aquesta beguda, la ciutat flamenca acull cada any un dels festivals més importants d'Europa, amb una exposició de més de 500 cerveses diferents i uns 15.000 visitants.


Categories: Milà , Elisabet Don
Escrit per: blogeuropa
Des de ja fa cinc anys, la ciutat de Milà acull una de les mostres fotogràfiques italianes més reconegudes. Al MIA, hi exposen més d’un centenar d’artistes de tot el món que busquen la visibilitat en el sector, així com la innovació i el debat entre professionals de la imatge. La varietat de propostes és àmplia i això permet la integració de projectes cada vegada més artístics. Propostes que obren la finestra a noves col•laboracions i projectes on art i fotografia van de la mà.


Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
La lluita medieval cada vegada és més popular a la República Txeca, un país que va viure la seva època daurada sota el regnat de Carles IV, quan Praga va esdevenir capital del Sacre Imperi Romanogermànic. Aquesta primavera la ciutat acollirà la Batalla de les Nacions, el campionat mundial de lluita medieval que se celebra cada any des del 2009. A més a més, el poble de Libušín celebra des de fa 24 anys un festival medieval amb més de 2000 actors i 5000 assistents.


24/04/2015: Capítol 211

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 24 d'abril a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 211 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Macerata- En Gerard de Haro i el Ratatà.

-París- L'Alba Solé i la primavera al Sena.

-Gant- La Laura Andrés i l' (im) possible.

-La Haia- L'Eduard Figueres i les granges urbanes.
Categories: Gerard de Haro , Macerata
Escrit per: blogeuropa
Disseny, il•lustració i fotografia. Tots aquests elements seran presents en la segona edició del festival cultural de caire underground que es duu a terme als carrers del centre històric de Macerata, El Ratatà festival. Aquest esdeveniment no només cerca la contemplació i exposició dels elements citats, sinó que també pretén reutilitzar els espais del centre històric i estimular les activitats culturals dintre dels murs d’una petita ciutat de 40.000 habitants.


24/04/2015: Un riu de sol. París

Categories: Alba Solé , París
Escrit per: blogeuropa
El bon temps arriba a París, molts pensaran que la ciutat de l’amor hauria de ser assolellada però no és així; París és una ciutat on l’hivern i la foscor regnen des d’octubre fins a l’abril. Quan arriba la primavera els joves parisins surten al carrer en busca del sol; alguns ho fan en les terrasses dels bars, però la majoria opten per anar a prendre un cafè o una cervesa a la vora dels dos canals més famosos de la ciutat; el del Sena i el de Saint Martin. En una societat on els raigs de sol escassegen, qualsevol excusa és bona per sortir al carrer a gaudir de les bones temperatures.


Categories: Laura Andrés , Gant
Escrit per: blogeuropa
El festival (im)Possible Futures celebrat a Gant constitueix una eina de conscienciació i un atrapasomnis de les aspiracions del futur. 'The (im)Possible Road' és la part que no té lloc als escenaris, sinó que trasllada l'acció i la reflexió als carrers. Entre les activitats, hi trobem una clínica urbana que mesura els nivells de contaminació de la ciutat, una exposició de pacients que tenen càncer o un taller en què els nens construeixen què volen per al futur.


Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
La Haia és una ciutat de moltes cares: un important centre de negocis i seu del govern holandès i de les ambaixades. En convivència amb la modernitat, aquesta frenètica jungla de vidre i formigó amaga moltes sorpreses i també és la llar d’unes bèsties vingudes d’un món més rural. La ciutat acull 10 granges urbanes carregades d’animals de tota mena: cabres, ovelles, vaques, porcs, gallines conills i conillets d’indies


17/04/2015: Capítol 210

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 18 d'abril a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 210 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- En Xavier Franch i l'Alià.

-La Haia- L'Eduard Figueres i la sonologia.

-Pavia- La Paula Santolalla i el palau Olevano.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i la pesca islandesa.
Categories: Xavier Franch , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
El 1950, Israel aprovava la Llei de Retorn, la qual estableix la possibilitat de qualsevol jueu vivint en la Diàspora que ho desitgi pugui viatjar a Israel, rebre la ciutadania i establir-se en el país. El procés rep, en hebreu, el nom d’alià, que significa “ascendir”. Aquesta “ascensió” a Israel és feta cada any per més de 15.000 persones. L’Estat, amb un pressupost enguany de 40 milions d’euros, ofereix importants ajudes a uns olim, els immigrants, que fan un canvi radical de vida. La il•lusió d’aquests, però, supera en molts casos els contratemps i dificultats.


Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Es pot crear música electrònica sense ordinadors? En el si del Conservatori de la Haia, hi ha l’Institut de Sonologia, un centre històric que fa 50 anys que treballa en la recerca i la creació artística en el camp de la música electrònica. Es tracta, però, d’una música electrònica totalment diferent de la que sona a les discoteques.


Categories: Paula Santolalla , Pavia
Escrit per: blogeuropa
Itàlia és un dels països amb més béns culturals a nivell mundial. De fet, és el país amb més patrimonis de la humanitat segons la Unesco, abans que la Xina, amb 45, i Espanya, amb 44. No obstant això, és un dels països europeus que menys inverteix en l’àmbit cultural i aquest fet posa en perill la preservació de tot el seu heretatge. Amb aquesta premissa, organismes privats com el Fons Ambient Itàlia aprofiten l’inici de la primavera per conscienciar la gent de la importància de conservar els béns culturals. A Pavia ciutat, la FAI ha obert tres palaus al públic, entre ells el de L’Olevano, que data del 1700 i actualment és una escola per a estudiants de música i història de l’art.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Des dels seus inicis, Islàndia ha viscut encarada a l’oceà i de l’oceà. La pesca ha vertebrat durant segles la seva societat i economia. Actualment, dóna feina a unes 9.000 persones en un país de poc més de 300.000 habitants. En aquest reportatge descobrim el testimoni de la peixateria Fiskbúdin, una de les més antigues i populars de Reykjavík; i salpem a la mar en l’embarcació Adalbjörk per conèixer el dia a dia dels pescadors islandesos.

13/04/2015: Capítol 209

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 11 d'abril a les 21:35 no et perdis al Canal 33 el capítol número 209 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Lovaina- La Carlota Camps i el Casal Català.

-Milà- L'Eli Don i les versions del cafè.

-Volda- La Irina Cluet i una revista diferent.

-Praga- L'Eulàlia Berlanga i els vietnamites.
Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Una manera de sentir-se com a casa a Brussel•les és anant al Casal Català. Aquesta comunitat de catalans a l’estranger organitza des de celebracions tradicionals, com una calçotada, fins a les més típiques festes populars: Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada o el tió. A més, també fan grups d’esplai, on els nens, que sovint només poden parlar a català a casa, poden jugar i llegir en català per tal de millorar el seu coneixement de la llengua.


Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
La primera vegada que va arribar el cafè a Itàlia va ser al segle XIV com a producte de luxe totalment exclusiu. Des del moment, però, que va passar a ser assequible per a la majoria, es pot dir que la febre per aquesta beguda no ha parat de créixer. Ja sigui un “ristretto”, un “machiatto”, un “expresso” o bé un “cappuccino” acompanyat d’un brioix, en el dia a dia italià tot hi té cabuda. Això sí, sempre respectant els horaris en què s’han de prendre i envoltats d’algunes particularitats.Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
“Oslo” és una revista sense ànim de lucre venuda per desafavorits (drogoaddictes i gent sense sostre) als carrers d’Oslo. Els venedors estan comprant una revista per 6 € i la venen per 12 €, per així no delinquir i aconseguir diners per ells mateixos amb la fi de rehabilitar-se per sempre o continuar drogant-se.


Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
Aquest any se celebra l'any de la cultura vietnamita a la República Txeca, i és que els immigrants vietnamites són el tercer grup més gran després d'ucraïnesos i eslovacs. Actualment, més de 65.000 persones amb orígens vietnamites viuen al país.

02/04/2015: Capítol 208

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 4 d'abril a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 208 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Volda- La Irina Cluet i el couchsurfing.

-La Haia- L'Eduard Figueres i la música holandesa.

-Milà- L'Elisabet Don i els tatuatges.

-Lovaina- L'Anna Torres i el ciclisme.
Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
Noruega és un dels països més cars del món, però també un dels més atractius. La majoria d’estudiants internacionals que viuen a Noruega no es poden permetre segons quins viatges arreu d’aquest país, sobretot pels elevats preus dels allotjaments.
Dues grans campanyes, Couchsurfing i Airbnb, posen solució a aquest problema i permeten als més joves poder descobrir nous indrets sense haver de gastar una exagerada suma de diners.


Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Hi ha una dita que afirma que als holandesos no els agrada cantar. Però només cal passejar una estona per alguna ciutat que estigui celebrant un festival o festivitat per adonar-se que això no és del tot cert. Ja sigui amb balades truculentes del segle XIX, amb cançons sentimentals de principi del XX o amb astracanades més pròpies de “la febre del dissabte nit”, els holandesos han sabut posar melodia a la vida i han carregat de sentiment la seva quotidianitat.


Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
Itàlia és un dels llocs de referencia per al món del tatuatge. Cada any s’apleguen centenars de tatuadors d’arreu del món en una de les convencions estrella del país. La ciutat de Milà s’emplena d’artistes i aficionats que festegen una de les aficions més populars sobretot entre la població més jove. La innovació i la creativitat hi juguen un paper molt important, i també la interculturalitat que aporta i la nova visió d’un llenguatge comú a través d’il•lustracions a la pell.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
França és coneguda com el país amb més tradició en ciclisme, però Bèlgica no es vol queda enrere. Dos equips belgues de ciclisme professional que rivalitzen per veure quin és el millor en les grans competicions, un centre de rendiment atlètic situat a Leuven que busca trobar i millorar joves talents del ciclisme i un dels millors ciclistes de la història que es nega a deixar el món de les bicicletes i es dedica a fabricar-ne, com és Eddy Merckx, que aquest any celebra el 70è aniversari. Tot això i molt més es pot trobar al país belga.