Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: febrer 2015

27/02/2015: Capítol 203

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 28 de febrer a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 203 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-La Haia- L'Eduard Figueres i el kapsalon.

-Lovaina- La Carlota Camps i el comerç.

-Karlstad- L'Oriol Nierga i el ral·li de Colin's Crest.

-Volda- La Irina Cluet i els hot dogs.
Categories: Eduard Figueres , La Haia
Escrit per: blogeuropa
Sabeu que a Holanda et pots menjar un kapsalon mentre et tallen el cabell en un kapsalon? En Yasin i l’Ercan són dos dels 400.000 turcs que viuen als Països Baixos. Treballen en un petit establiment de menjar ràpid i les seves especialitats són la pizza turca i el kapsalon.Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Botigues històriques que tanquen, un tema familiar a Barcelona i també a Lovaina. La competència de les grans marques i la compra de productes a través d'internet ha provocat el tancament de botigues que feia una cinquantena d’anys que donaven vida a la ciutat flamenca. Una situació que ha acabat per deixar més de 70 locals buits i un problema, a ulls de l’ajuntament, que vol resoldre aplicant una taxa de 2.500€ a tots aquells locals que durant un any no hagin realitzat cap tipus d’activitat comercial.


Categories: Oriol Nierga , Karlstad
Escrit per: blogeuropa
Des de fa 65 anys a Suècia se celebra una prova del món del campionat de ral•lis. L’organització d’aquest esdeveniment atreu milers de persones a l’extensa regió de Värmland. En aquest reportatge coneixem quin és l’impacte del campionat a la zona i quina és l’opinió d’alguns comerços locals.Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
A Noruega només hi ha un 20% de la població que afirma que la religió té un paper molt important en la seves vides. A Volda hi ha quatre esglésies, totes de diferents creences, però només una és present entre la joventut els dissabtes a la nit després de sortir de la discoteca.


20/02/2015: Capítol 202

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 21 de febrer a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 202 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Volda- La Irina Cluet i el voluntariat.

-Lió- La Laura Sánchez i la nostàlgia dels emigrants.

-Stirling- La Glòria Ribugent i l'ascensor de vaixells.

-Bochum- L'Elena Pedrola i el reciclatge.
Categories: Irina Cluet , Volda
Escrit per: blogeuropa
Als estudiants de la universitat de Volda els hi encanta la festa, i si no en tenen prou durant el cap de setmana, organitzen festivals perquè la festa no pari durant 10 dies. La setmana VEKA compleix el seu 30è aniversari després de ser un gran èxit. L’organitza 19 estudiants voluntaris que tenen moltes ganes de marxa i sobretot d’oblidar-se de l’hivern fred i fosc que els acompanya.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
La FACEEF (Federación de Asociaciones y Centros de Españoles Emigrados en Francia), més que un organisme de gestió, està al servei dels espanyols que viuen a França i que han trobat en diverses associacions un lloc per tornar a trobar-se amb les seves arrels. Una d’aquestes, el Centre Social de Gent Gran de Lió, està en una situació financera crítica i lluita per tirar endavant les activitats que ja fa temps que no pot oferir als seus associats.


Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El Forth and Clyde és el canal més antic d’Escòcia, de l’any 1790. Després d’estar tancat un temps, als anys noranta es va engegar un pla de recuperació que també ha inclòs la construcció de la roda de Falkirk, el primer ascensor rotatori de vaixells del món. Una infraestructura que, a part de ser útil, és també una atracció turística que reuneix desenes de milers de visitants cada any. A més, la restauració del Forth and Clyde ha comportat una millora de la qualitat de vida dels veïns, que han vist com el canal, que fa pocs anys era un abocador ple de deixalles, s’ha transformat en una gran zona verda.
Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
Els ciutadans alemanys són uns dels que més residus reciclen de tot Europa. Això es deu, en part, al sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn, o com l’anomenen a Alemanya, el Pfand. Aquest és un impost que s’aplica als preus de moltes ampolles de refrescos, aigua i cervesa i que es reemborsa als consumidors si, un cop usats, els retornen als punts específics de devolució. Un sistema que porta més de 10 anys en funcionament al país germànic i que ha permès reciclar fins a un 98% d’aquest tipus d’envasos.


13/02/2015: Capítol 201

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de febrer a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 201 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Atenes- L'Oriol Nierga i la situació grega.

-Milà- L'Eli Don i els tatuatges.

-Lovaina- L'Anna Torres i la reina Fabiola.

-Växjö- La Laura Deltort i l'Snus.
Categories: Oriol Nierga , Atenes
Escrit per: blogeuropa
Grècia viu una època de canvis. Les eleccions del 25 de gener van forçar un canvi de govern. Hi ha moltes històries que expliquen aquest fet. En aquest reportatge coneixerem el testimoni de ciutadans d’Atenes que relaten com han viscut aquesta crisi econòmica i social.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
La mort de Fabiola, reina dels belgues de 1960 a 1993, em porta a explorar la trajectòria de la casa reial belga des de la seva instauració l’any 1830, coincidint amb la independència del país, fins a l’actualitat. Qui era Fabiola dins i fora de la monarquia belga? Què representa la monarquia per a Bèlgica? En quin moment va ser decisiu el seu paper? O quant costa la casa reial a cada belga? Són qüestions que es tracten en el següent reportatge.


Categories: Laura Deltort
Escrit per: blogeuropa
Suècia és un país reconegut, entre altres coses, per ser un dels més restrictius pel que fa a alcohol i drogues. Això, però, no s’aplica a l’snus, un producte de tabac oral il•legal a la resta d’Europa i molt comú al país nòrdic. Tot i que resulta ser molt additiu, els suecs s’estimen més l’snus que el cigarret.06/02/2015: Capítol 200

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 7 de febrer a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 200 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-La Haia- L'Eduard Figueres i les granges urbanes.

-París- En Roger Manau i la contaminació.

-Volda- La Irina Cluet i el Couchsurfing.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i el turisme.
Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
La rutina de les grans ciutats acostuma a comportar una contaminació de l’aire que s’hi respira. París no n’és cap excepció. Cent seixanta estacions de mesura repartides per tot el departament d’Ile-de-France controlen tothora uns tres-cents elements de l’aire, dels quals quatre estan regulats per la UE: les partícules fines (PM10 i PM2,5), el diòxid de nitrogen (NO2) i l’ozó (O3).

Quan aquests quatre elements arriben a unes concentracions massa elevades (mesurades en micrograms per metre cúbic) s’activen les alarmes i s’apliquen mesures per disminuir el trànsit i augmentar l’ús del transport públic. Tanmateix, algunes associacions creuen que les institucions podrien actuar més de pressa i amb major contundència.Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
L'economia islandesa, tradicionalment encarada a la pesca, s'ha obert a l'entrada del turisme. El sector ha crescut especialment des de l'esclat de la crisi econòmica el 2008. Avui visitem Húsavík, un poble de poc més de 2.000 habitants situat al nord de l'illa, que rep cada any milers de turistes atrets pels cetacis que ronden les seves aigües.