Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: desembre 2014

19/12/2014: Capítol 195

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 20 de desembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 195 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i el Nadal a la vora del bosc.

-Londres- La Victòria Oliveres i els lavabos anglesos.

-Volda-En Miquel Rial i com es fan el vi els noruecs.

-Tampere- L'Eloi Traveria i el Nadal a Lapònia.
Categories: Eloi Traveria , Tampere
Escrit per: blogeuropa
Lapònia és una regió situada entre Finlàndia, Suècia i Rússia, coneguda perquè hi viu el Pare Noel. Durant gran part de l’any hi podrem trobar neu, per això totes les activitats que s’hi ofereixen estan pensades per fer-les amb neu. Esquí, trineus, “huskies” o motos de neu són només alguns dels principals atractius que podem trobar en aquesta zona.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Més enllà de les tradicionals compres de Nadal, hi ha propostes alternatives que busquen una relació diferent entre els clients i els creadors. Al bosc de Heidsmörk, l’Associació Forestal de Reykjavík organitza un mercat on artesans de diverses especialitats estan en contacte directe amb les persones i la natura. L’organització ven arbres de Nadal provinents dels seus boscos i permet als visitants tallar-los ells mateixos. Per cada un que es ven, l’Associació es compromet a plantar-ne 30 i impulsa així l’expansió dels boscos islandesos.


05/12/2014: Capítol 194

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 de desembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 194 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- La Glòria Ribugent i els casaments secrets.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i la pesca islandesa.

-Nimega- En Roger Graells i la cultura a Nimega.

-Brussel·les- En Jordà Saumell i el reciclatge.
Categories: Roger Graells , Nimega
Escrit per: blogeuropa
S’acosta el Nadal i Nimega celebra la seva cita anual amb el Festival de Documentals Internacional d’Amsterdam. La 27ª edició d’aquest festival ha estat un èxit de públic i gaudeix de molta importància en l’agenda cultural de la ciutat. Precisament, la cultura és un dels pilars bàsics de la societat neerlandesa i, tot i la crisi, ha perdut poc pes en els pressupostos municipals. A més, està previst que en els pròxims quatre anys Nimega mantingui els divuit milions d’euros anuals destinats a protegir i impulsar la vida cultural de la ciutat.


Escrit per: blogeuropa
Si el sistema de reciclatge a Brussel•les funciona, no és precisament perquè hi hagi contenidors als carrers, ja que, de fet, no n’hi ha gaires. Per a la recollida de deixalles, els ciutadans han de ficar les escombraries en unes bosses, que són de colors diferents segons els tipus de deixalles, i deixar-les davant la porta de casa. I després les passa a buscar un camió dels equips de neteja d’acord amb un horari i un calendari fixats. I pel que fa als objectes voluminosos o específics, els han de portar a les deixalleries de la Regió de Brussel•les-Capital.


01/12/2014: Capítol 193

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 27 de novembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 193 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Volda- En Miquel Rial i el Dumpster Diving.

-París- En Roger Manau i les cases-vaixell.

-Lió- La Laura Sánchez i el primer vi de l'any.

-Tampere- L'Eloi Traveria i Lenin a Finlàndia.
Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
Al cor de la capital francesa s’hi amaguen dos ports esportius, el port de l’Arsenal i el port de la Villette, situats a punta i punta del Canal de Saint-Martin. Aquests pors alberguen més de dos-cents vaixells, habitats per uns parisencs que passen desapercebuts per la majoria dels seus conciutadans. A més dels ports, al llarg del riu Sena s’hi troben moltes altres embarcacions amarrades i gent que les ha convertit en el seu domicili habitual. Tanmateix, la llei els posa molts entrebancs i els habitants dels vaixells han de lluitar per aconseguir drets bàsics com ara tenir accés a la calefacció.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
El riu Roine i Saona, que travessen Lió, també formen part de les terres del Beaujolais, l’emmarcament geològic del vi que celebra la seva sortida cada any el tercer dijous de novembre. El Beaujolais Nouveau és un vi negre, dolç, afruitat, un vi per compartir, per festejar i, alhora, un vi que permet als seus viticultors anunciar-se com els primers que obren les bótes que contenen l’anyada del seu vi.


Categories: Eloi Traveria , Tampere
Escrit per: blogeuropa
Vladimir Lenin és un dels personatges més influents de la història i el seu lideratge va suposar un gran canvi del sistema establert. Dos mesos després de la revolució bolxevic va concedir la independència a Finlàndia, ja que havia tingut força relació amb aquest país i en especial amb la ciutat de Tampere, on podem trobar un museu dedicat a la seva figura.