Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: novembre 2014

21/11/2014: Capítol 192

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 22 de novembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 191 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- La Victòria Oliveres i les roselles vermelles i blanques.

-Lovaina- L'Anna Torres i el superàvit de metges .

-Aarhus- La Paula Solanas i l'art arran de via.

-Bochum- L'Elena Pedrola i les vagues de trens .
Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
Cada mes de novembre Londres s'omple de roselles vermelles. Són el símbol que recorda els soldats britànics morts en la Primera Guerra Mundial i enguany són encara més populars perquè se’n commemora el centenari. Però diversos grups pacifistes no estan d’acord amb aquest símbol i fan la seva contracampanya amb roselles blanques.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Imagineu haver estudiat set anys una carrera universitària i no poder-vos dedicar a allò pel qual us heu preparat tants anys. Aquest és el malson que actualment estan vivint els estudiants de medicina valons que estan a punt d’acabar la carrera i els que encara es troben en cursos anteriors. Dels primers, només el 50% podrà treballar com a metge al sistema sanitari belga. Si passem a parlar de les promocions de medicina següents, el panorama encara és més negre. A la recentment nombrada ministra d’Afers Socials i de la Salut del govern federal belga, Maggie De Block se li gira feina només començar.


Categories: Paula Solanas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
A Aarhus, la segona ciutat més poblada de Dinamarca, els espais en desús del costat d’una antiga estació de mercaderies s’estan convertint en el nou “hub” cultural de la ciutat. D’ençà que l’any 2009 un col•lectiu d’artistes van ocupar els magatzems abandonats del recinte, diverses iniciatives culturals han assentat les seves bases a la vora de les vies del tren. Per exemple Institut for (X), una plataforma cultural que dóna suport a tot tipus d’artistes joves i que ha revitalitzat la zona a través de diferents iniciatives participatives.


Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
El sistema ferroviari d’Alemanya passa per un mal moment. Els treballadors de la Deutsch Bahn, la principal empresa ferroviària del país, des d’aquest setembre que convoquen vagues perquè reclamen millores en els contractes laborals. Però el problema no és tan sols aquest, sinó que el sindicat dels maquinistes, el Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL), també demana un conveni col•lectiu per a tots els treballadors de l’empresa. Deutsch Bahn no vol firmar el conveni perquè està a l’espera d’una llei que prepara el govern alemany que perjudicaria el sindicat, i el sindicat, esclar, pressiona l’empresa perquè firmi el conveni abans que això passi.


14/11/2014: Capítol 191

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 15 de novembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 191 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- La Glòria Ribugent i les Charity Shops.

-Växjö- La Laura Deltort i l'Snus .

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i els jerseis d'Islàndia.

-Volda- En Miquel Rial i l'handbol femení .
Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Als carrers d’Stirling, enmig de les botigues convencionals, hi ha amagades diverses “charity shops” o botigues de beneficència. Cadascuna amb una causa diferent, les charity shops recapten diners venent productes de segona mà. Al Regne Unit aquest tipus de botigues és molt comú, i representa una de les formes principals que tenen les ONG per aconseguir diners. L’any passat, per exemple, van recaptar en total més de tres-cents setanta milions d’euros.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Les baixes temperatures d’Islàndia han fet que la seva societat hagi buscat protegir-se del fred. Els jerseis islandesos, elaborats artesanalment amb tècniques i patrons propis, són un dels reclams del país. La seva llana, de tacte aspre, manté l’escalfor encara que estigui molla. No obstant això, la competència d’altres països perjudica el sector…Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
A Noruega, podem veure com l’esport femení té molt més suport que en altres països. Fins i tot en algunes disciplines, passa davant del masculí, com per exemple en l’handbol. A Volda, hi ha una gran afició en la categoria femenina. Tant, que de fet, és l’únic primer equip d’handbol al poble. El dissabte a la tarda, unes tres-centes persones omplen les grades del pavelló per animar el seu equip amb la il•lusió que pugi a la màxima divisió noruega aquesta temporada. L’entrenador del Voldahandball i les seves jugadores ens expliquen la relació amb el públic i l’entusiasme amb què ho viuen.


07/11/2014: Capítol 190

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 8 de novembre a les 22:00 no et perdis al Canal 33 el capítol número 190 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- La Victòria Oliveres i l'habitatge.

-Lió- La Laura Sánchez i el Théatre de Guignol .

-Tampere- L'Eloi Traveria i la telefonia mòbil a Nokia.

-Brussel·les- En Jordà Saumell i la jubilació dels autònoms .
Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
A Londres, la bombolla immobiliària es continua inflant. A més, els pisos de propietat pública, que eren un dels pilars de l'estat del benestar anglès, estan en perill. Però no tots els londinencs s’hi conformen: les Focus E15 Mothers fa un any que defensen l'habitatge municipal.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
Ja fa més de seixanta anys que la família Moritz va instal•lar-se al parc de la Tête d'Or. Aquest teatre no és un qualsevol, sinó que viu amb els titelles de Guignol, la marioneta més estimada a Lió. El Véritable Théatre Guignol ens dóna a conèixer, des de la veu de l'experiència, la seva història com a família i com a treballadors de Guignol dedicats a fer gaudir tant als grans com als més petits.


Categories: Eloi Traveria , Tampere
Escrit per: blogeuropa
Finlàndia està considerada la gran potència europea de telefonia mòbil i això es reflecteix en el seu dia a dia. Accés a Internet des de gairebé tot arreu, tarifes il•limitades a molt bon preu i estudis universitaris especialitzats en telefonia mòbil. Un país en constant evolució que vol atrapar els seus competidors nord-americans i asiàtics, que l’han sobrepassat en aquesta nova etapa de la telefonia mòbil.


Escrit per: blogeuropa
A Bèlgica, les persones que treballen pel seu compte tenen un perfil semblant al de casa nostra, i és una figura important per a l’economia local. Però en el context de crisi actual, l’administració ha volgut engegar unes reformes que els treballadors del país volen preveure com els afectaran de cara a la jubilació.