Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: octubre 2014

31/10/2014: Capítol 189

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 1 de novembre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 189 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Volda- En Miquel Rial i com poder viure a Noruega.

-Aarhus- La Paula Solanas i el gran basar àrab.

-Glasgow- En Marc Ferragut i els semàfors amb botons.

-Gant- En Roger Riera i el menjar bio .
Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
Molts estudiants vénen d’Erasmus a Noruega i alguns d’ells decideixen quedar-s’hi, un cop acabada la beca, per guanyar-se la vida aquí. No obstant això, aquesta decisió comporta problemes, com ara la falta de diners i la necessitat de saber la llengua materna del país. Tot i això, gràcies a dos joves que ens expliquen de primera mà la seva experiència, podem veure que treballar aquí i viure-hi no és tan difícil com ens podem pensar. Són en Manu, un noi de Pollença que treballa de preparador físic en un equip de futbol de la Segona Divisió Noruega, i la Dúnia, una catalana de Valls que fa d’assistenta a l’oficina d’Internacional a la Universitat de Volda.


Categories: Paula Solanas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Un gran mercat de fruita i verdures, carnisseries “halal”, forns amb pa indi fresc, una gran varietat de restaurants ètnics... El Bazar Vest és el basar àrab més gran d’Escandinàvia, amb una superfície de 18.000 metres quadrats i al voltant de 110 comerços. Aquest centre comercial s’ha convertit en una cruïlla de cultures i religions dins d’Aarhus, la segona ciutat més poblada de Dinamarca. El basar està situat al districte de Gellerup, una zona molt estigmatitzada a causa de l’alta taxa d’atur i la pobresa, on conviuen la major part dels immigrants d’Aarhus.


Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
A part que els cotxes circulen per l'esquerra, els semàfors són complicats a Glasgow. No estan programats, sinó que tots funcionen amb un botó que activen els vianants. Haver de prémer aquest botó abans de travessar cada carrer pot arribar a ser bastant pesat, per això gairebé ningú en fa cas. A Glasgow els semàfors de vianants gairebé són més útils per posar-hi missatges artístics o reivindicatius.31/10/2014: Menjar "Bio". Gant.

Categories: Roger Riera , Gant
Escrit per: blogeuropa


Cada belga es gasta gairebé 27 € al mes en menjar ecològic, mentre que a Espanya ens en gastem al voltant de 5. A Gant hi ha moltes opcions per comprar aquest tipus de menjar. Des de botigues especialitzades fins a grans cadenes de supermercats que tenen la seva pròpia marca de productes ecològics. A més, cada vegada hi ha més productes d’aquest tipus al mercat i s’hi pot trobar des de formatges fins a cosmètics. I és que cada vegada més belgues aposten per una alimentació més saludable.

24/10/2014: Capítol 188

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 25 d'octubre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 188 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- En Roger Manau i els cadenats de l'amor.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i els turistes a Islàndia.

-Bochum- L'Elena Pedrola i el reciclatge amb premi.

-Lovaina- L'Anna Torres i l'amor a l'art .
Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
L'economia islandesa, tradicionalment encarada a la pesca, s'ha obert a l'entrada del turisme. El sector ha crescut especialment des de l'esclat de la crisi econòmica el 2008. Avui visitem Húsavík, un poble de poc més de 2.000 habitants situat al nord de l'illa, que rep cada any milers de turistes atrets pels cetacis que ronden les seves aigües.

Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Un home escarxofat al sofà mirant la televisió, un edifici de duana reconvertit en un centre cultural i un teatre fet a base de palla i fang. Mai diríeu que aquests tres elements poguessin estar en un mateix lloc en el mateix moment. En el següent reportatge ho podreu constatar. Una trinitat tan excèntrica només es podia trobar a l’OPEK de Lovaina, un dels centres culturals de la ciutat que des del seu humil espai intenta fer arribar l’art mitjançant l’acolliment del festival internacional d’arts UAMO, que per primera vegada arriba a Bèlgica.


17/10/2014: Capítol 187

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 18 d'octubre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 187 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Stirling- La Glòria Ribugent i l'ascensor de Forth and Clyde.

-Nimega- En Roger Graells i els horaris comercials.

-Brussel·les- En Jordà Saumell i les obres públiques.

-Lió- La Laura Sánchez i la Biennal de la Dansa.
Categories: Roger Graells , Nimega
Escrit per: blogeuropa
El debat dels horaris comercials en els dies festius i els diumenges és recurrent en la vida quotidiana catalana, atès que els diferents actors implicats en aquesta problemàtica no troben un punt d’acord comú. En canvi, a Nimega aquest debat no existeix des de fa deu anys. No hi ha diferències entre un petit botiguer del centre, un gran centre comercial o un venedor ambulan, ja que la legislació és flexible amb els comerciants, que poden decidir si aixequen la persiana o no independentment del tipus de botiga que gestionin. A més, un diumenge de compres també es pot convertir en un dia especial per la mainada.


Escrit per: blogeuropa
Brussel•les sembla que sempre estigui en obres. Actualment, hi ha més de mig centenar d’actuacions en marxa, fet que provoca algunes dificultats en la mobilitat. Però l’objectiu és clar: millorar l’accessibilitat i fer de la ciutat un lloc encara més bonic i acollidor.


17/10/2014: Lió balla. Lió.

Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
Des de fa gairebé un segle, la dansa a Lió hi és molt present i, tot i que segueix sent un privilegi privat, no es tracta d’una porta tancada. En arribar el setembre i durant tres setmanes, l’art de la dansa s’obre a espectadors de totes les edats, gustos i aficions. Aquest ambient festiu ve amb l’anomenada Biennal de la Dansa, es fa a Lió cada dos anys i és una demostració clara que aquesta activitat té una presència molt forta, tant a l’interior dels múltiples centres que ofereix la ciutat com a l’exterior de les places i carrers principals.


10/10/2014: Capítol 186

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 11 d'octubre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 186 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- La Victòria Oliveres i els mercats londinencs.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i com aprofitar la calor de la terra.

-Volda- En Miquel Rial i els mercats de segona mà.

-Roma- L'Eloi Traveria i el país dels mil llacs.
Categories: Victòria Oliveres , Londres
Escrit per: blogeuropa
Cada dia, productes de tota mena omplen les parades dels mercats de Londres, on es barregen turistes i locals. Els mercats més famosos reben visites contínuament, però no tots tenen la mateixa sort. Molts dels tradicionals mercats de carrer busquen maneres de sobreviure en aquells barris en plena transformació.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
La dependència energètica d'Islàndia s'ha reduït dràsticament en un segle. El país ha sabut aprofitar els recursos energètics que li ha ofert la seva geologia. La planta geotèrmica de Hellishedi, a 30 quilòmetres de Reykjavík, és la més gran i visitada del país.


Categories: Miquel Rial , Volda
Escrit per: blogeuropa
Noruega és un dels països més ben posicionats del món econòmicament. És a dir, que el nivell de vida de la població és molt alt i per tant els sous dels noruecs són elevats. Això comporta que els preus del mercat siguin realment alts en comparació amb Catalunya. Per exemple, el mobiliari, als centres comercials, pot arribar a costar fins a 13.700 corones, uns 1.700 euros. A causa d'aquests preus desorbitats, a Noruega s'han obert una gran quantitat de botigues de segona mà on la gent ve a donar desinteressadament els seus objectes que ja no utilitza però que encara conserven un cert valor. També són cada cop més corrents els mercats públics de segona mà on estudiants i immigrants principalment aprofiten per comprar tot tipus d'objectes i mobiliari realment barats.Categories: Eloi Traveria , Tampere
Escrit per: blogeuropa
No és estrany que en pensar en Finlàndia ens vingui al cap la imatge d’un país fred i fosc. No obstant, entre els mesos d’agost i setembre el país canvia com de la nit al dia. Naturalesa, esport, colors i diversió s’uneixen al voltant dels milers de llacs d’arreu de Finlàndia. I els finlandesos intenten gaudir-ne abans no arribi el glaç.


03/10/2014: Capítol 185

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 4 d'octubre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 185 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Aarhus- La Lara Saiz i la identitat danesa.

-Tampere- L'Albert Arrabal i les autoescoles sota la neu.

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i la febre vegana.

-Roma- L'Andrea Carrera i no pagar a l'autobús.
Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Aarhus és una ciutat tranquil•la, sense monuments faraònics. Tanmateix, les banderes daneses estan per tot arreu: als jardins, als supermercats i, fins i tot, als escuradents. Mirem amb lupa com es perceben els danesos ells mateixos.


Categories: Anna Pérez , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Potser és perquè els dos plats nacionals d'Israel, l'hummus i el falàfel, són aptes per a vegans, però cada vegada són més els israelians que decideixen eliminar de la seva dieta no només la carn i el peix, sinó també els ous i els làctics. Actualment un milió d'israelians, dels vuit que formen la seva població, ja no menja carn. En aquest reportatge explorem les causes de la febre vegana, i comprovem si és exportable a altres països.Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


És una idea ben estesa entre els visitants de Roma que no és necessari pagar els transports públics de la ciutat. La gran quantitat de gent que els utilitza i la manca de controls que hi ha, fa que sigui difícil revisar qui té bitllet i qui no. Tot i així, es tracta d’una percepció més comuna entre turistes que entre italians, que sovint es lamenten del poc civisme dels visitants de Roma a l’hora de pagar per desplaçar-se.