Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: setembre 2014

26/09/2014: Capítol 184

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 27 de setembre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 184 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Glasgow- En Marc Ferragut i el barret del duc.

-Bergen- La Marta Pascual i el somni noruec.

-Florència- La Mariona Sanz i els quadres tàctils.

-Nimega- La Patrícia Jiménez i com viure en un vaixell.
Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
L'estàtua del duc de Wellington a Glasgow sempre té un con al cap des de fa gairebé trenta anys. És un misteri qui va ser el primer de posar-li aquest particular barret i per què ho va fer. Sempre que es treu el con de l'estàtua, torna a aparèixer al cap d'uns dies o fins i tot hores. Els ciutadans de Glasgow s'han fet seva aquesta broma, que ha esdevingut una tradició i un símbol del seu sentit de l’humor


Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Tots hem sentit parlar alguna vegada del mercat del peix, el temps noruec i les oportunitats laborals. Bergen s'ha convertit en una destinació popular per aquells que busquen feina, ara ja no només a l'estiu. Són molts els espanyols que s'han llençat agosarats a la recerca d'"El somni noruec" i que han deixat tota la seva vida enrere viatjant amb poc més que els estalvis a la butxaca. Malgrat tot, les coses no són tan fàcils com semblen. Bergen està preparada per fer front als nous immigrants europeus? Hem de deixar de creure en "El somni noruec"?
Categories: Mariona Sanz , Florència
Escrit per: blogeuropa
Cada any, milers de persones visiten Florència per admirar l’art que la ciutat alberga, però hi ha florentins que no ho poden fer: són les persones invidents o amb disfuncions visuals. Recentment s’ha presentat el projecte T-Vedo, pel qual algunes obres pictòriques d’allò més famoses es traduiran a un llenguatge tàctil que les acosti a aquesta comunitat. Voleu saber en què consisteix?


Categories: Patricia Jiménez , Nimega
Escrit per: blogeuropa


És ben sabut que part dels Països Baixos es troba per sota del nivell de mar. Aquest és un dels motius pels quals l'aigua juga un paper fonamental en la societat holandesa: sense els seus dics, el país s'inundaria. Tot i que és una lluita constant contra l'aigua, hi ha molts holandesos que decideixen viure en vaixells. Us ho imagineu? En aquest reportatge parlem amb l'Eric i la Marlies; tots dos saben de primera mà com és la vida entre parets flotants i ho volen compartir.