Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juliol 2014

11/07/2014: Capítol 183

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 de juliol a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 183 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i els gats i gossos.

-Aarhus- La Lara Saiz i la dieta dels danesos.

-París- La Natàlia Santolaria i una llibreria utòpica.

-Glasgow- En Marc Ferragut i els semàfors.
Categories: Anna Pérez , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
A la població relativament petita de Tel Aviv - d'unes 400.000 persones - se li han de sumar uns 100.000 ciutadans més: els seus gossos i gats. Els primers acostumen a viure a cos de rei i ser considerats un membre més de la família; pel que fa als gats, la meitat són domèstics però l'altra meitat malviu al carrer i es reprodueix a una velocitat vertiginosa. La qualitat de vida de tots aquests amics de quatre potes és un assumpte molt rellevant per a una gran part dels habitants de la ciutat israeliana.


Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Diferents horaris, diferent clima, diferent agricultura. El menjar danès ha de ser necessàriament diferent al nostre. Visitem tres cases i un expert per experimentar-ho de primera mà.


Categories: Natàlia Santolaria , París
Escrit per: blogeuropa
Sota l'ombra de Notre Dame, hi trobem una llibreria americana que a simple vista només té la particularitat de vendre llibres exclusivament en anglès. Però si ens endinsem a la cova de llibres descobrim la presència de "tumbleweeds", joves artistes sense recursos per viure a París que, a canvi de quatre petites obligacions, poden quedar-se a dormir entre les quatre parets de la Shakespeare & Co.


03/07/2014: Capítol 182

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 de juliol a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 182 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Gant- L'Adrià Gelonch i els nassos de Gant.

-Aarhus- La Lara Saiz i les energies alternatives.

-Londres- La Júlia Torramadé i els artistes de carrer.

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i l'edifici més odiat.

03/07/2014: Nassos dolços. Gant

Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
Avui descobrirem una mica més la gastronomia de Gant. Parlarem, d’una banda, dels Nassos de Gant, també anomenats “Cuberdons”, uns dolços típics de la ciutat amb forma de con i que s’elaboren a base d’almívar, goma aràbiga i melmelada de gerds, que li dóna aquest color morat tan característic. D’altra banda, coneixerem el Jenever, un licor típic de Gant, que es fa a partir del whisky, però amb un procés de destil•lació diferent. Hi ha jenevers de gustos molt diferents: de cafè, xocolata, vainilla... tot i que el més típic és el de “speculoos”. Aquests són només dos exemples de la riquesa gastronòmica d’aquesta ciutat de la regió de Flandes.Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
El vent corre fort i ràpid a Dinamarca, on la muntanya més alta només fa 170 metres. És per això, i per altres motius, que les energies renovables ja produeixen el 30% de l’electricitat consumida al país.


Categories: Júlia Torramadé , Londres
Escrit per: blogeuropa
Una visió en primera persona dels artistes que treballen i donen vida als carrers de Londres. En coneixerem alguns, que ens explicaran la seva experiència en el món de l’street performance. Covent Garden, Picadilly i Trafalgar Square seran els principals escenaris.


Categories: Anna Pérez , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
L'estació central d'autobusos de Tel Aviv és somni i malson a la vegada, un espai surrealista que, de tan lleig, acaba sent bonic. És impossible no perdre-s'hi, i passar una mica de por després de sentir segons quina història. Però si un s'hi atura un moment acabarà descobrint-ne els racons i coneixent-ne els habitants; accedint als seus secrets, ignorats per la gran majoria de passatgers.