Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: juny 2014

20/06/2014: Capítol 181

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 21 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 181 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- La Natàlia Santolaria i l'In Situ Art Festival.

-Colònia- En Ferran Porchas i la memòria alemana.

-Aarhus- La Lara Saiz i la flexiseguretat.

-Glasgow- En Marc Ferragut i els músics de carrer.
Categories: Natàlia Santolaria , París
Escrit per: blogeuropa
Més de 40 artistes internacionals van pintar en secret durant cinc setmanes el fort d'Aubervilliers, un antic fort militar que a partir de la tardor es destruirà per donar pas a un barri sostenible. A través de l'In Situ Art Festival, coneixerem la història del fort i les diverses interpretacions artístiques que pot tenir el tema de "la transició".


Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
Aquests dies tothom està entusiasmat amb el Mundial de Futbol del Brasil. Els carrers són plens de banderes, als bars no hi cap ni una agulla i gairebé cadascú llueix ben orgullós una samarreta o algun tipus de símbol de la selecció alemanya de futbol.
Però Alemanya no sempre ha pogut estar tan orgulla del seu nacionalisme. La Segona Guerra Mundial i la reunificació del país, l’any 1990, van marcar molt fortament la seva població. A partir d’aquests dos grans fets històrics i de comprendre doncs el seu passat, es diu que s’ha anat renovant poc a poc el sentiment nacionalista: s’ha establert una memòria col•lectiva del que va passar i ara tothom vol remar conjuntament cap al futur.


Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Flexi-seguretat” és una paraula inventada pels danesos per definir les seves relacions laborals. Acomiadament lliure i grans prestacions d’atur són les principals característiques.


Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
La música és un element fonamental de la vida a Glasgow. L'àmplia oferta de pubs i sales de concerts així ho demostra, però aquest fet encara es fa més tangible als carrers del centre de la ciutat. Gaites, saxos, percussió, guitarres, cantants..., músics de carrer de tota mena conviuen a Glasgow en un ambient envejable respecte a altres ciutats. No hi ha cap tipus de regulació i l'Ajuntament, deixant de banda algunes recomanacions, els dóna llibertat absoluta per tocar a la via pública. Ells són el so del centre de Glasgow.


13/06/2014: Capítol 180

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 180 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Glasgow- En Marc Ferragut i la recuperació arquitectònica.

-Lisboa- La Cristina Domingo i treballar en un contenidor.

-Londres- La Júlia Torramadé i la independència escocesa.

-Tampere- L'Albert Arrabal i els angry birds.
Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Aquest estiu Glasgow és la seu dels XX Jocs de la Commonwealth, considerats els Jocs Olímpics anglosaxons, i la ciutat vol tenir el millor aspecte possible per rebre els milers de turistes i esportistes que arribaran. És tot un repte tenint en compte la gran quantitat d'edificis abandonats que formen el paisatge urbà. Associacions per a la preservació d'edificis fa molts anys que intenten retornar a la plenitud la riquesa arquitectònica de Glasgow.


Categories: Cristina Domingo , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
Lisboa estrena nou espai de “coworking”: el Village Underground. Importat de Londres, el projecte va obrir portes el mes de maig passat de la mà de Mariana Duarte Silva. El Village Underground està format per catorze contenidors marítims reconvertits en oficines que podran acollir una seixantena de treballadors. A més, vol convertir-se en un espai d'intercanvi cultural, amb una sala de reunions, una cafeteria i un espai que servirà d'escenari a artistes de tots els àmbits.


Categories: Júlia Torramadé , Londres
Escrit per: blogeuropa
El 18 de setembre els escocesos majors de 16 anys podran votar si volen ser o no un país independent, en un referèndum convocat pel Parlament d’Edimburg. Escòcia representa amb el seus 5,2 milions d’habitants més d’un 30% del conjunt del territori nacional. Per això, alguns pensen que pot estar en joc la supervivència del Regne Unit però ningú qüestiona el dret a decidir dels escocesos. Ara, els partidaris del Si i del No exposen els seus arguments en un clima d’envejable respecte. Coneixerem l’opinió de professors i alumnes de dues universitats: la Universitat de Roehampton de Londres i la Universitat d’Edinburgh, a la capital d'Escòcia.


Categories: Albert Arrabal , Tampere
Escrit per: blogeuropa
Vivim en un món on les pantalles tàctils, en 3D i tot tipus de nous formats digitals, ens sorprenen cada dia. Finlàndia és un país que sempre ha estat al capdavant en els sectors relacionats amb els avenços tecnològics, i en els darrers anys aquesta idea s’ha solidificat. Nokia era la seva companyia estrella i, tot i que s’ha debilitat molt, ha tret al mercat un smartphone amb unes prestacions molt bones. La joia de la corona, però, continuen sent els Angry Birds.


06/06/2014: Capítol 179

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 6 de juny a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 179 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i els vegans.

-Florència- La Mariona Sanz i l'art per a invidents.

-Maribor, Eslovènia- En Marc Andreu i la parra més antiga del món.

-Bergen- La Marta Pascual i la natura verge.
Categories: Marc Andreu , Maribor
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Maribor, des del 2004, pot presumir de tenir el rècord Guiness de la parra més antiga del món. Aquest prodigi de la naturalesa, però, ja fa més de trenta anys que reuneix ciutadans d'arreu per veure de prop la parra i gaudir de l'especialitat vinícola de la zona, el vi blanc o “el dorado”. Cada any, la parra centenària només produeix uns 30 litres de vi, que van a preu d'or i que, per tant, només estan a l'abast d'uns quants, pocs, privilegiats. Entre aquests hi ha l'actor Brad Pitt i l'expresident Bill Clinton. En definitiva, tota una institució que aviat farà 400 anys i que els ciutadans de Maribor senten com un llegat ple de simbolisme i valors en què s'identifiquen.Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Svalbard és un arxipèlag situat a l’oceà Glacial Àrtic, a més de 78º al nord. Malgrat que és un lloc del qual no se’n sap gaire, hi viuen unes 2.000 persones, repartides en diversos assentaments, gairebé tantes com óssos polars.
En vista d’un clima canviant i una indústria minera en desenvolupament, l’espai més ben preservat del món podria trobar-se en risc.
Suposa la mineria un veritable risc per a l’ecosistema? L’augment del turisme podria provocar pèrdua de biodiversitat? En aquest reportatge es posarà al descobert com l’últim racó inexplorat i inexplotat del món es protegeix dels interessos exteriors.