Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: maig 2014

30/05/2014: Capítol 178

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 31 de maig a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 178 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Maribor, Eslovènia- En Marc Andreu va al restaurant.

-Lisboa- La Cristina Domingo i la calçada de la discòrdia.

-Breda, Països Baixos- El José Ruiz i la cervesa artesana.

-Londres- La Júlia Torramadé i el Regent's Canal.
Categories: Marc Andreu , Maribor
Escrit per: blogeuropa
A Eslovènia n’hi ha prou de tenir matrícula universitària perquè el govern et subvencioni part dels àpats en restaurants de tot el país. Aquest sistema de cupons, com aquí l'anomenen, fa més de 10 anys que funciona i ja s'ha transformat en una “marca de la casa”, ja que és l'únic país d'Europa que ho fa. El que també fa excepcional i curiós el sistema és la manera d'aplicar-lo a través del telèfon mòbil i unes terminals que hi ha als restaurants. Tot un descobriment que potser caldria exportar a més països d'Europa i, així, a més d’ajudar els estudiants, també ajudaríem el sector de la restauració.


Categories: Cristina Domingo , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
La Cambra Municipal de Lisboa ha aprovat un pla d'Accessibilitat que retirarà la típica calçada portuguesa d'alguns carrers de la ciutat. Aquesta iniciativa, que pretén millorar l'accés per a vianants a la ciutat, ha estat rebuda amb crítiques per part de diferents col•lectius, com l'Associació de Defensa del Patrimoni de Lisboa, que creu que la calçada hauria de ser protegida com a Patrimoni Nacional.


Categories: José Ruiz , Breda
Escrit per: blogeuropa
El Cafè Beyerd: una cerveseria, restaurant, i una petita fàbrica de cervesa. Els germans De Jongh són els actuals propietaris. El seu pare va començar a fer viatges a Bèlgica per portar cerveses cap a Holanda i avui produeixen 44.000 litres de cervesa a l’any. Un racó de 176 anys d’història.


Categories: Júlia Torramadé , Londres
Escrit per: blogeuropa
Aquesta és la història d’un canal que travessa gran part de la ciutat de Londres. Es va construir l’any 1812 amb la finalitat de transportar mercaderies des de Grand Junction al centre de la ciutat. Actualment, a Regent’s Canal es construeixen edificis molt alts que tapen gran part del canal i en treuen l’encant. Això ha molestat a molts londinencs de la zona, entre els quals Ian Shacklock, president de l’associació d’amics de Regent’s Canal, i Mickaela Khan, una jove que fa dos anys que viu literalment al canal.


23/05/2014: Capítol 177

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 24 de maig a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 177 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Glasgow, Escòcia- En Marc Ferragut i l'estrany barret del duc.

-París, França- La Natàlia Santolaria i el "Ouishare".

-Aarhus, Dinamarca- La Lara Saiz i el "binge drinking".

-Gant, Bèlgica- En Roger Riera i la sanitat belga.
Categories: Natàlia Santolaria , París
Escrit per: blogeuropa
Tres dies de festival sobre economia col•laborativa: això és el que trobem a la segona edició del OuiShare Fest. Un cabaret, un vaixell i dues carpes que seran l'escenari de connexió, conferències i cocreació de més de 1.000 visionaris de la nova economia vinguts dels 5 continents. De forma convencional podríem anomenar-ho "congrés", però feu-hi un cop d'ull i entendreu per què de convencional no en té res.


Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Les autoritats sanitàries daneses estan preocupades pel “binge drinking” (episodi alcohòlic), un patró de consum d’alcohol que porta als joves a consumir grans quantitats de beguda durant els caps de setmana.


Categories: Roger Riera , Gant
Escrit per: blogeuropa
El sistema sanitari belga es basa en el copagament de les consultes, les hospitalitzacions i els medicaments. Ara la crisi també ha afectat la sanitat i hi ha hospitals que han deixat de contractar nous treballadors. A més, les persones amb menys recursos estan posposant les seves visites al metge. Tot i així, els metges belgues són els que cobren més. El seu salari mínim és de 6.250 € i poden arribar fins als 16.600€. I això es deu, en part, al fet que cada metge cobra un plus per servei.16/05/2014: Capítol 176

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 17 de maig a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 176 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tampere, Finlàndia- L'Albert Arrabal i la conducció sota la neu.

-Aarhus, Dinamarca- La Lara Saiz i el Museu de la Dona.

-Gant, Bèlgica- L'Adrià Gelonch i De Kringwinkel.

-Colònia, Alemanya- En Ferran Porchas i les descàrregues multades.
Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca és un dels països amb menys desigualtats entre homes i dones. Aquesta igualtat és fruit del moviment feminista dels setanta. Fruit d’aquest moviment, l’any 1982 obre a Aarhus el Museu de la Dona.


Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
Hi ha diverses botigues De Kringwinkel repartides per la ciutat de Gent. En aquestes botigues trobem tota mena d’articles de segona mà en perfecte estat, des de roba fins a bicicletes, sofàs, llits... Les botigues De Kringwinkel són una perfecta oportunitat perquè joves o persones amb pocs recursos econòmics puguin fer les seves compres. A més a més, totes compten amb un servei de transport per portar allò que compris a casa per només 25 euros. Així mateix, també ajuden gent amb risc d’exclusió social i fan descomptes especials per a gent amb greus problemes econòmics.


Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
Els estereotips que tenim dels alemanys són que solen beure molta cervesa, menjar moltes salsitxes i ser molt escrupolosos amb la puntualitat. Ells mateixos diuen que també es prenen les lleis molt seriosament. I és veritat. Descobrim que està totalment prohibit descarregar-se qualsevol arxiu d’internet a través dels sistemes P2P (com el sistema Torrent). I que les multes pertinents, que arriben als més despistats, són d’una quantitat força dolorosa.09/05/2014: Capítol 175

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 10 de maig a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 175 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Aarhus, Dinamarca- La Lara Saiz i la llum del nord.

-Utrecht, Països Baixos - L'Arnau Casanova i l'hoquei fora de casa.

-Bergen, Noruega- La Marta Pascual i el canvi climàtic.

-Torí, Itàlia- L'Anna Prats i la FIAT.
Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Els horaris de cada país tenen molt a veure amb el clima. A Dinamarca es fa fosc ben d’hora, de manera que botigues i oficines pleguen força aviat. Anem a veure com els afecta, als danesos, la manca de llum, i què fan per passar les seves llarguíssimes nits.


Categories: Arnau Casanova , Utrecht
Escrit per: blogeuropa
Sóc a Leusden, un petit poble situat a la província d’Utrecht. M’he desplaçat a aquest municipi per parlar de l’hoquei gespa, un esport molt popular i amb molta tradició als Països Baixos. Per això he vingut a visitar el Mixed Hoquei Club de Leusden, un club fundat el 1973 per famílies de la zona. El primer equip del club es diferencia de la resta d’equips de la categoria per tenir en plantilla dos jugadors catalans, Carlos Masana i Nico Virgili.


Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Tots hem sentit a parlar del “canvi climàtic” a l’escola, als diaris, a la televisió... però els seus efectes semblen caure’ns lluny. Malgrat tot, en altres zones del planeta l’escalfament global no és un fantasma, sinó una amenaça palpable. A les illes noruegues Svalbard ho noten any rere any, la capa de gel dels fiords, imprescindible per a ossos i foques, va disminuint.Categories: Anna Prats , Torí
Escrit per: blogeuropa
Els torinesos parlen de la FIAT amb orgull, reivindicant la seva importància en la història i el desenvolupament d’Itàlia. Reconeguda internacionalment, la marca neix a Torí l’any 1899 i encara avui, a l’encreuament entre Corso Dante i Via Gabriele Chiabrera, queda en peu la que va ser la seva primera fàbrica. Dins hi ha exposats desenes d’automòbils d’època i tota mena d’objectes de la marca. Fins i tot s’hi conserven també algunes peces originals de la cadena de muntatge. Un autèntic i absolutament recomanable homenatge a la FIAT d’accés gratuït els diumenges.02/05/2014: Capítol 174

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 3 de maig a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 174 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Glasgow- En Marc Ferragut i la "Kiltwalk".

-Tampere - L'Albert Arrabal i les llums del cel.

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i el flamenc a Israel.

-Lisboa- La Cristina Domingo i l'art urbà.
Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Més de 6.000 persones caminen prop de 40 quilòmetres per ajudar els nens i nenes malalts d’Escòcia. I ho fan vestits amb la “kilt”, la faldilla escocesa típica. És The Kiltwalk, una caminada solidària de Glasgow fins al llac Lomond que es fa per recaptar fons per lluitar contra les malalties infantils. Una bona causa, un gran ambient amb gent de totes les edats i una experiència genuïnament escocesa.


Categories: Albert Arrabal , Tampere
Escrit per: blogeuropa
De cop i volta, apareixen al cel unes formes surrealistes i de colors que es mouen lentament. Són les aurores boreals (o revontulet en finès), un fenomen extraordinari de la natura, que només podem veure durant els mesos d’hivern a les latituds més altes. La màgia que transmeten és indescriptible i, fins i tot, la cultura finesa té llegendes que parlen d’aquest espectacle.


Categories: Anna Pérez , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
"¡Arsa, ole tu arte, eso es...!" Podríem ser a Sevilla, Cadis o Jerez de la Frontera, però no, continuem a Tel Aviv. En els darrers deu anys, el flamenc s'ha convertit en un dels gèneres més populars a Israel i hi ha com a mínim una acadèmia per ciutat. Els 20 anys del festival "Días de Flamenco" revelen la bona salut d'aquest art en l'escena israeliana; en alguns sentits, fins i tot més bona que a Espanya.Categories: Cristina Domingo , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
L'any 2008 es va crear a Lisboa la Galeria d'Art Urbana (GAU), que, inscrita dins del Departament de Patrimoni, s'encarrega de coordinar els projectes d'art urbà que proliferen per la ciutat. L'objectiu principal és de donar valor a aquest tipus de manifestacions artístiques i, de passada, protegir el patrimoni cultural històric. Amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la Revolució dels Clavells han organitzat activitats en diferents àmbits: des de pintures en un mur creat específicament per als artistes de carrer i els grafiters fins a la col•locació de vinils per a ser pintats als camions de la brossa.