Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: abril 2014

25/04/2014: Capítol 173

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 d'abril a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 173 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Londres- La Júlia Torramadé i els artistes de carrer.

-Maribor, Eslovènia - En Marc Andreu i el "Salon".

-París- La Natàlia Santolaria i les deixalles que sonen.

-Florència- La Mariona Sanz i els cotxes de cavalls.
Categories: Marc Andreu , Maribor
Escrit per: blogeuropa
De centre neuràlgic de la Maribor del principi del segle XIX, a la decadència de les sales buides. Aquesta és la història del gran cafè SALON, que el 2008 va ser reobert per una cooperativa d'artistes de la ciutat. L'essència d'aquells temps passats s’ha tornat a despertar convertida en un nou concepte de galeria-cafeteria on tot el que hi ha dins es ven.


Categories: Natàlia Santolaria , París
Escrit per: blogeuropa
Lutherie Urbaine, associació d'artistes francesos que es dediquen a transformar deixalles en instruments, acull el festival europeu de l'objecte reciclat a la creació musical. Uns altres dos col•lectius vinguts d'Itàlia i Bèlgica els acompanyen i ens obren les portes a un taller de construcció d'instruments. Un espai on els seus valors de base, el social, l'ecològic i l'interès com a compositors, es posen de manifest.


Categories: Mariona Sanz , Florència
Escrit per: blogeuropa
A Florència hi sobreviuen 12 “fiaccherai”, persones que es dediquen a conduir un carruatge d’època tirat per cavalls pel centre històric de la ciutat. Avui dia la seva feina està totalment enfocada al turisme, però es tracta d’una professió molt antiga que tradicionalment oferia un servei equivalent al dels taxis. Descobrim la curiosa història d’aquesta professió i en què s’ha convertit avui dia.


11/04/2014: Capítol 172

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 12 d'abril a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 172 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel Aviv- L'Anna Pérez i l'edifici més odiat.

-Glasgow - En Marc Ferragut i el músics de carrer.

-Colònia- En Ferran Porchas i la immigració a Alemanya.

-Lisboa- La Cristina Domingo i l'hospital de nines.
Categories: Marc Ferragut , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
La música és un element fonamental de la vida a Glasgow. L'àmplia oferta de pubs i sales de concerts així ho demostra, però aquest fet encara es fa més tangible als carrers del centre de la ciutat. Gaites, saxos, percussió, guitarres, cantants..., músics de carrer de tota mena conviuen a Glasgow en un ambient envejable respecte a altres ciutats. No hi ha cap tipus de regulació i l'Ajuntament, deixant de banda algunes recomanacions, els dóna llibertat absoluta per tocar a la via pública. Ells són el so del centre de Glasgow.


Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
El govern alemany ha llançat una proposta d’expulsar qualsevol immigrant europeu del país si no troba feina en un termini màxim de 6 mesos. Les reaccions arreu d’Europa no s’han fet esperar, tot i que han estat més moderades des del país germànic. A Alemanya sovint es creu que molts immigrants s’aprofiten de les seves bones prestacions socials ja que el populisme sembla haver-se apoderat del discurs de la immigració. Els espanyols, que en els últims quatre anys han estat una de les comunitats que més immigrants ha aportat, també queden afectats.


Categories: Cristina Domingo , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
A la Praça da Figueira, al centre de Lisboa, hi trobem aquest particular hospital, un hospital per a joguines. Està obert des de 1830 i compta amb un quiròfan i una sala de cirurgia plàstica on s'hi restauren tot tipus de figures, des de les més modernes fins a les clàssiques nines de cartó pedra.

04/04/2014: Capítol 171

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 d'abril a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 171 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Maribor, Eslovènia- El Marc Andreu i la parra més antiga del món.

-Gant, Bèlgica- L'Adrià Gelonch i els grafitis.

-Aarhus, Dinamarca- La Lara Saiz i la identitat danesa.

-Florència, Itàlia- La Mariona Sanz i les bicicletes robades.
Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Gant, a Bèlgica, hi ha zones on els grafitis estan permesos i altres on estan tolerats. Això ordena la presència d’aquest art al carrer i la majoria dels habitants estan satisfets amb aquesta solució. També hi ha rutes turístiques que visiten les pintades i entitats que fomenten aquesta expressió artística entre els nens. Un dels grafiters més conegut és Roa, especialista a pintar animals de gran mida.Categories: Mariona Sanz , Florència
Escrit per: blogeuropa
En els últims anys, a Florència hi ha augmentat el nombre de persones que fan servir la bicicleta com a mitjà de transport quotidià. Paral•lelament hi ha una altra dada que tampoc para de créixer: la xifra de furts de bicicletes. Aquestes dues variables s’entrellacen en un cercle viciós on, com el peix que es mossega la cua, una cosa porta a l’altra. Com més demanda de bicis, més robatoris per satisfer-la. Quines són les conseqüències d’aquest fenomen? Què podem fer per evitar que ens robin la bici a la capital de la Toscana?