Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: març 2014

27/03/2014: Capítol 170

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 29 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 170 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Aarhus, Dinamarca- La Lara Saiz i estudiar i treballar.

-Viena- La Maria Gracia i el suport a gais i lesbianes.

-París- La Natàlia Santolaria i la "Marea Granate".

-Lió- El Xavier Sendrós i la restauració de llibres.
Categories: Lara Saiz , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
L’estat del benestar danès és ben conegut per la seva educació pública. Els estudiants universitaris reben una beca mensual per cobrir les seves despeses bàsiques. Malgrat tot, la meitat dels joves entre 18 i 24 anys combina estudis i feina. Preguntem a estudiants i empresaris com és possible.


Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa
Les activitats adreçades al col•lectiu homosexual i transsexual a Viena són molt diverses. Des de l’Ajuntament, per exemple, s’intenta dinamitzar el turisme de gais, lesbianes i transsexuals a la ciutat. A més, compta amb moltes associacions culturals que s’encarreguen de donar suport i consell als més joves. Michael Buchinger, la icona gai per excel•lència del país, ens parla dels seus vídeos a Youtube. I assistirem també al Kreativball, el ball de gala més important per a homosexuals i transsexuals.


27/03/2014: Marea granate. París

Categories: Natàlia Santolaria , París
Escrit per: blogeuropa
A París, emigrants espanyols que segueixen de prop la política del país continuen fent pressió des de fora a través de col•lectius com Marea Granate. Les seves línies de treball defensen lluites que s'estan donant a Espanya però també les que els concerneixen més: els seus drets com a emigrants. Un cop passen la frontera, no són francesos però a la vegada deixen de gaudir de certs drets que tenen els espanyols residents a Espanya.


Categories: Xavier Sendrós , Lió
Escrit per: blogeuropa
El taller d’enquadernació Moura és un dels pocs que han aconseguit sobreviure a Lió. Fent ús de la tècnica tradicional, aquests tres enquadernadors continuen donant vida dia a dia a centenars de llibres antics. L’ús dels millors materials, el treball minuciós i una dedicació exclusiva ofereixen als seus clients, llibreters i particulars, els millors resultats possibles. Tot i això, els avenços en les noves tecnologies i en la indústria editorial fan que aquest ofici vegi arribar els seus últims dies.

21/03/2014: Capítol 169

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 22 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 169 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Tel-Aviv- L'Anna Pérez i uns actors especials.

-Bergen- La Marta Pascual i les Illes Svalbard .

-Londres- La Júlia Torremadé i el Regent's Canal.

-Breda- El Jose Ruiz i el museu de la imatge .

Categories: Anna Pérez , Tel Aviv
Escrit per: blogeuropa
Un teatre, una cafeteria i un restaurant. El centre Nalaga'at seria un local més del port de Jafa si no fos perquè molts dels seus treballadors són cecs, sords, o ambdues coses. El que va començar com un taller de teatre de dos mesos els ha acabat portant de gira arreu del món, i són molts els que afirmen que visitar el centre fa canviar la manera de ser i de veure les coses de la gent.Categories: José Ruiz , Breda
Escrit per: blogeuropa
Una visió diferent sobre les imatges i l’evolució digital dels últims anys té cabuda al MOTI ( Museum of the Image). L’entrada costa uns 7€, però per als estudiants val 3,50€. Píxels, pantalles i peces artístiques es barregen per ensenyar el pas del temps il•lustrat en objectes tangibles.


14/03/2014: Capítol 168

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 15 de març a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 168 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-Maribor- El Marc Andreu i un nou vell Carnaval.

-Viena- La Maria Gracia i els jueus de Viena.

-París- La Natàlia Santolaria i una llibreria utòpica.

-Praga- La Marta Roca i pocs creients .

Categories: Marc Andreu , Maribor
Escrit per: blogeuropa
A finals de febrer, a la ciutat de Ptuj (Eslovènia), deixen anar unes criatures sorolloses amb l'objectiu d'espantar ferotgement l'hivern i així donar la benvinguda a la primavera. Són els Kurentis, els protagonistes principals del Carnaval de Ptuj, un esdeveniment que rep més de 60.000 persones cada any.
I com a tots els carnavals, molta música, ball, disfresses, menjar i beure.


Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa
El col•lectiu jueu a Viena té un passat molt important, però també un present i un futur a la ciutat. La història dels jueus ha deixat una forta petjada en el que avui és. I és que molts punts d’interès de Viena, associacions jueves i museus s’encarreguen actualment de fer perdurar aquesta memòria històrica. La religió també hi té encara un paper important, sobretot en la celebració pública de la Hannukah, durant el mes de desembre.Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropa
L’església de Sant Tomàs, altrament coneguda com l’església dels espanyols, és una de les moltes esglésies que hi ha a Praga. De fet, la ciutat és coneguda com “la ciutat de les 100 torres” com a conseqüència de l’alt nombre d’esglésies que posseeix. Tanmateix, en els últims anys la República Txeca s’ha convertit en un dels països europeus amb la menor quantitat de creients, un fet que, com molts altres aspectes de la societat dels país, es deu a les històries passades que els txecs han hagut d’afrontar.