Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: gener 2014

31/01/2014: Capítol 163

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 1 de febrer a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 163 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Gant- El Roger Riera i la sanitat belga.

- Nimega- La Patrícia Jiménez i els nous immigrants.

- Bolonya- L'Albert Sort i l'"ArteFiera".

- Roma- L'Andrea Carrera i "Puzzle" okupa.
Categories: Patricia Jiménez , Nimega
Escrit per: blogeuropa
A Nimega hi ha més de 1.000 expatriats, estrangers que treballen i viuen a la ciutat. Actualment, immigrar es planteja també com una opció per millorar professionalment i acadèmicament. La majoria d’expatriats de Nimega provenen d’altres països europeus. En aquest reportatge coneixerem tres casos diferents. En Ramon és de Lleida. És enginyer industrial i treballa a Holanda des de fa dos anys. En Rajat és de l’Índia i es dedica a la investigació, fa vuit mesos que és aquí. El seu objectiu és millorar el seu perfil professional per poder tornar i treballar al seu país. L’Elpida és de Grècia. Està estudiant un màster, però ja ha trobat feina. Treballa per la companyia Canon. Voleu saber-ne més coses? Cliqueu al play!


Categories: Albert Sort , Bolonya
Escrit per: blogeuropa
A Bolonya se celebra l’ArteFiera, la Fira d’Art Modern i Contemporani més antiga d’Itàlia. En un moment molt delicat per al mercat de l’art, es postula com un element clau per dinamitzar les relacions entre artistes, galeries i col•leccionistes. A més, és l’esdeveniment artístic que reuneix més públic de tots els que tenen lloc a la ciutat.31/01/2014: "Puzzle" okupa. Roma

Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa
En ple centre del barri del Tufello, situat en una zona perifèrica de Roma, trobem un edifici públic ocupat. Es tracta de Puzzle, un espai que ha esdevingut un símbol de la lluita per aconseguir les condicions socials i econòmiques mínimes que consideren necessàries en un estat del benestar. En aquest espai conviuen 10 joves, però també és una escola popular per a nens, un centre d’ensenyament d’italià per als immigrants i un dels nexes d’unió del moviment social del barri on es troba.24/01/2014: Capítol 162

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 25 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 162 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Groningen- L'Adrià Iglesias i l'escena musical.

- Lió- El Xavier Sendrós i la restauració de llibres.

- Praga- La Marta Roca i Slovo 21.

- Bochum- L'Anna Abad i Tanquen la fàbrica.
Categories: Adrià Iglesias , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Aquesta setmana a Groningen, els amants de la música estem de celebració: durant quatre dies té lloc per tota la ciutat el festival Eurosonic, un certamen musical de pop i rock que inunda bars, carrers i places de gent afamada d’un bon espectacle en directe. Però l’afició a la música no és cosa d’uns dies a l’any sinó que a Groningen, l’escena musical és un dels elements menys coneguts però alhora més vius i diversos.


24/01/2014: Slovo 21. Praga

Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropa
Els immigrants de la República Txeca, tan sols un 4%, estan submisos a unes dures condicions d’integració. I és que bona part dels txecs encara conserven una personalitat arcaica i sovint distant que els impedeix mirar-se els estrangers amb bons ulls. Així doncs, a la majoria dels immigrants els costa trobar una feina pel simple fet de no ser del país i no ha estat fins aquest any quan se’ls ha donat la possibilitat d’obtenir la dobla nacionalitat. L’Slovo 21, una organització que ajuda els immigrants a integrar-se a la República Txeca, ens acostarà cap a la situació.Categories: Anna Abad , Bochum
Escrit per: blogeuropa
A Bochum hi ha la primera fàbrica de cotxes que tanca a Alemanya des de la Segona Guerra Mundial. Deixa sense feina milers de persones. Què hi diuen els sindicats? Com actuen en situacions com aquesta?

17/01/2014: Capítol 161

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 18 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 161 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Torí- L'Anna Prats i la passió per la Fiat.

- Viena- La Maria Gracia i Un atur molt baix.

- Bergen- La Marta Pascual i l'alcohol casolà.

- Groningen- L'Adrià Iglesias i Excàlibur,el rocòdrom.
Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa
Àustria és el país de la Unió Europa amb la taxa d’atur més baixa. Les principals causes d’aquest fet són el seu robust mercat de treball, les reduccions de jornada amb un sou molt semblant al de la jornada completa, el bon sistema educatiu i la xarxa de petites i mitjanes empreses regionals. Tot i que el percentatge és molt baix, darrerament està pujant de manera continuada. La forta emigració provinent de països de l’Europa de l’Est i del Sud fa que l’oferta de treball disminueixi cada vegada més.


Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa
A Noruega, per mantenir els índex de consum d’alcohol per càpita sota control el govern aplica unes taxes molt més altes que fora d’Escandinàvia en productes com l’alcohol o el tabac. Del preu d’una ampolla de vodka de nivell mitjà, que són uns 37 euros, 31 van destinats al govern.
És per això que sobretot persones residents al país que provenen d’altres llocs han trobat una solució: fabricar-se el seu propi vi casolà. Amb el preu d’una ampolla de vi de gama mitjana del supermercat, els productors de vi poden assumir les despeses de 23 litres de vi fet a casa: pràctic, ràpid i barat.


Categories: Adrià Iglesias , Groningen
Escrit per: blogeuropa
En un relleu completament absent de muntanyes com el dels Països Baixos sembla que activitats com l’escalada no hi puguin tenir lloc. Però els holandesos fa segles que desafien les lleis de la natura per aconseguir els seus objectius. N’és un exemple el Bjoeks Klimcentrum, un centre d’escalada de la ciutat de Groningen que té el segon rocòdrom vertical més alt del món, l’Excalibur.
10/01/2014: Capítol 160

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 11 de gener a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 160 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Gant- En Roger Riera i Menjar "Bio".

- Viena- La Maria Gracia i Prohibit fumar.

- Praga- La Marta Roca i Barri Jueu.

- Lió- En Xavier Sendrós i "Gignol".
Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


A Viena encara és possible fumar als restaurants i bars. Hi ha tres possibilitats d’espais: per a fumadors, per a no fumadors o per als dos grups, amb una divisió. Des del passat mes de juliol, es planteja la possibilitat de prohibir fumar en aquests espais tancats, i això ha generat actualment un gran debat en la societat austríaca

10/01/2014: Barri jueu. Praga.

Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropa


Els jueus van arribar a Praga a mitjans del segle X, però malgrat el temps que fa que són a la ciutat, en l’actualitat la seva presència és molt escassa. I és que durant tots aquests segles la vida d’aquesta comunitat ha estat plena d’alts i baixos com a conseqüència dels nombrosos conflictes que ha hagut d’afrontar. No obstant això, les parets del barri jueu no han deixat mai de parlar i això fa que conèixer-ne el seu passat encara sigui possible a dia d’avui. Així doncs, a través d’un petit recorregut per la barriada podrem assabentar-nos de la història d’aquesta societat. Us hi apunteu?

10/01/2014: "Guignol". Lió.

Categories: Xavier Sendrós , Lió
Escrit per: blogeuropa


Fruit d’una llarga tradició, la família Streble continua fent reviure la figura de Guignol al barri de la Croix-Rousse. Aquesta petita i simpàtica marioneta nascuda a Lió atrau dia rere dia persones de totes les edats, que es deixen delectar i entretenir per les aventures i l’humor d’aquest antic, però renovat, espectacle.