Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: desembre 2013

20/12/2013: Capítol 159

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 21 de desembre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 159 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roma- L'Andrea Carrera i les Staminali.

- Nimega- La Patrícia Jiménez i l'Skatehall.

- Bolonya- L'Albert Sort i les Pòrtics.

- Bergen- La Marta Pascual i una Ciutat de galetes.

20/12/2013: Staminali. Roma.

Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


Des de fa més de quatre mesos, dos germans romans afectats per distròfia muscular es manifesten davant del Parlament italià per demanar de poder-se tractar amb cèl•lules mare, una mètode en fase d’experimentació que bloqueja les malalties neurodegeneratives. Aquesta iniciativa, batejada amb el nom de Civico 117a, representa més de 25.000 italians afectats per malalties d’aquest tipus que volen optar a la cura. Tot i que una llei italiana garanteix els tractaments a tots aquells que no tinguin cap més opció, la legislació europea ho prohibeix, fet que origina un xoc legal que ha desembocat en aquesta situació conflictiva.

20/12/2013: Skatehall. Nimega

Categories: Patricia Jiménez , Nimega
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat holandesa d’Arnhem, just al costat de Nimega, hi ha un skatepark dins d’una església. Sí, sí, dins d’una església. Es va començar a construir l’estiu del 2011, quan l’edifici ja feia cinc anys que estava buit, i el novembre del mateix any ja va obrir. Gran part del material prové de donacions i alguna compra que el grup de voluntaris que tira endavant l’anomenat Skatehall d’Arnhem va fer amb alguns diners estalviats. Ningú s’hi guanya la vida, amb els 3,5 € que costa l’entrada, ja que aquests diners van directament per al manteniment. Petits i grans aficionats troben aquí un lloc que protegeix la cultura skate de la pluja i el fred de l’hivern.20/12/2013: Pòrtics. Bolonya

Categories: Albert Sort , Bolonya
Escrit per: blogeuropaAl centre de Bolonya hi ha fins a gairebé 40 quilòmetres de pòrtics. Es tracta d’una història que es remunta a l’Edat Mitjana, quan l’ajuntament de la ciutat va decretar que tothom qui tingués una casa amb vista al carrer hauria de construir-hi un pòrtic. Aquest pòrtic seria del propietari de la casa però el podria utilitzar tothom. Segles després, i a l’espera de ser confirmats com a bé cultural Patrimoni de la Humanitat, els pòrtics són l’element més distintiu de la ciutat i un motiu d’orgull pels bolonyesos.
Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropaQuan s’apropa el Nadal Bergen no només s’omple de llums de colors i avets, sinó que també rep la visita de curiosos de totes les edats perquè la ciutat organitza cada any abans de les festes la ciutat de ninots de gingebre més gran del món. Centenars de cases, places, ponts, monuments i ninots s’apleguen en una exposició que dura des de mitjan novembre fins el 31 de desembre i que sota el lema: “Benvinguts tots; grans i petits” convida a tothom a fer-hi una ullada. La visita a la Pepperkakebyen, però, no és gratuïta. Malgrat això, més d’un s’animarà a visitar-la, ja que els diners recaptats del preu de les entrades i de la botigueta, com no podria ser de cap altre manera a Noruega, van destinats a ajuda social per nens.Per saber com es construeixen les figures i quins detalls i secrets s’amaguen a la ciutat més dolça del món només cal fer una ullada al Blog Europa d’aquesta setmana.

13/12/2013: Capítol 158

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 14 de desembre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 158 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Brussel·les- La Neus Amat i les Zones Verdes.

- París- La Clara Renau i La "Maîtrise" de Radio France.

- Lió- En Xavier Sendrós i la Festa de les Llums.

- Praga- La Maria Castellví i l'Art modern.
Categories: Neus Amat , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa


A Brussel·les, els grans edificis, les oficines i els centres comercials, conviuen amb 8000 hectàrees de parcs, jardins i zones recreatives, que la converteixen en la segona ciutat del món amb més zones verdes.
Categories: Clara Renau , París
Escrit per: blogeuropa


La Maîtrise de Radio France és un cor de veus blanques que, juntament amb l’Orquestra Filharmònica, l’Orquestra Nacional i el Cor de Radio France, constitueix una de les quatre formacions permanents de Radio France. La Maîtrise és l’únic cor de nens de França que té una vocació professional i el seu objectiu és promoure el cant coral i oferir als seus alumnes una educació musical completa.
Categories: Xavier Sendrós , Lió
Escrit per: blogeuropa


Celebrada cada any pels volts del 8 de desembre, la Festa de la Llum s’ha convertit en tot un referent per a Lió. Projeccions i espectacles de tot tipus il·luminen les nits d’aquesta ciutat i delecten un públic multitudinari. Per fer-ho possible, però, nombroses associacions i voluntaris lionesos treballen des de mesos abans, per mantenir viva aquesta tradició. Un clar exemple d’això és l’espectacle de les marionetes lluminoses, aquest any, dedicat a la cultura mexicana.

13/12/2013: Art modern. Praga.

Categories: Maria Castellví , Praga
Escrit per: blogeuropa


Si heu estat a Praga, de ben segur que haureu vist alguna de les estranyes escultures de David Cerny que hi ha repartides per la ciutat: els monstruosos nadons sense cara que escalen la torre de la televisió, el cavaller de cap per avall al mig d’un centre comercial, un embrió gegant incrustat en una cantonada del casc antic... Però no només són les seves obres d’art el que marca la cara cultural de Praga. La Meet Factory, centre artístic fundat per Cerny l’any 2001, ofereix tot un complet programa d’activitats (música, teatre, pintura...) i un espai de creació per a joves artistes

05/12/2013: Capítol 157

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 7 de desembre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 157 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Groningen- L'Adrià Iglesias i el Contrast arquitectònic.

- Praga- La Marta Roca i el Casal catalanotxec.

- Torí- L'Anna Prats i el Cioccola Tó.

- Gant- En Roger Riera i Kots.
Categories: Adrià Iglesias , Groningen
Escrit per: blogeuropa


A Groningen és impossible fer més de dos passos sense trobar alguna curiositat arquitectònica. La necessitat de reconstruir la ciutat després de la Segona Guerra Mundial és un dels factors que explica que els edificis històrics clàssics del nucli urbà convisquin amb l’arquitectura moderna més trencadora, i es conforma, així, una barreja peculiar, però perfectament integrada en el paisatge.
Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropaLa cultura catalana ha arribat a Praga de la mà del casal catalanotxec, una entitat creada per un grup de catalans residents a la República Txeca. Tanmateix, l’associació no només està integrada per catalans, sinó que els txecs també hi tenen cabuda. I és que un dels objectius del casal és l’intercanvi cultural entre ambdós països per tal de comprendre la realitat d’ambdues societats. D’aquesta manera, Catalunya i la República Txeca es donen la mà vestides d’un projecte que acaba de néixer, però que està carregat d’il·lusió i d’un munt de noves iniciatives.

05/12/2013: Cioccola Tò. Torí.

Categories: Anna Prats , Torí
Escrit per: blogeuropa


Negra, amb llet, blanca, en bombó, desfeta... 4.000 tipus diferents de xocolata concentrades en una de les fires més importants del país. I té lloc a Torí, ciutat considerada una de les capitals de la xocolata. El CioccolaTò és un punt de trobada. Entre els més grans i els més petits, entre petits productors locals artesanals i grans multinacionals... I el que és més especial: entre els qui produeixen cacau i els que després el converteixen en xocolata. La Costa d’Ivori, país líder en la producció de cacau, és un hoste d’honor en l’edició d’enguany. Teniu ganes de prendre xocolata?

05/12/2013: Kots. Gant.

Categories: Roger Riera , Gant
Escrit per: blogeuropa


Com que els joves cada vegada van menys als museus, ara l’art arriba a les seves cases. Gant ha celebrat la 5a edició de la KotRoute, un passeig nocturn per diverses Kots de la ciutat on s’hi pot trobar des de la música més innovadora fins a les il·lustracions més creatives de joves pintors. A Gant, hi viuen gairebé uns 65.000 estudiants i l’única opció que tenen per viure fora de casa són les Kots. A més, cada estudiant belga, des del dia que neix fins als 25 anys, rep 100 € al mes. I a diferència dels catalans, amb aquesta ajuda poden afrontar algunes de les despeses derivades d’independitzar-se.