Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: octubre 2013

28/10/2013: CAPÍTOL 151

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 26 d'octubre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 151 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Lió- En Xavier Sendrós i el "Guignol".

- Bolonya- l'Albert Sort i la Bolonya Roja.

- Bergen- La Marta Pascual i un pais de nens.

- Brussel·les- La Neus Amat i el "Brussels in dialogue".

28/10/2013: "Guignol". Lió

Categories: Xavier Sendrós , Lió
Escrit per: blogeuropa


Fruit d'una llarga tradició, la família Streble continua fent reviure la figura de Guignol al barri de la Croix-Rousse. Aquesta petita i simpàtica marioneta nascuda a Lió atrau dia rere dia persones de totes les edats, que es deixen delectar i entretenir per les aventures i l'humor d'aquest antic, però renovat, espectacle

28/10/2013: Bolonya Roja. Bolonya

Categories: Albert Sort , Bolonya
Escrit per: blogeuropaAls carrers de Bolonya gairebé tot és de color vermell, gairebé tot és roig. Però el sobrenom de “La Roja” s’explica per la tendència política històrica de la ciutat cap a l’esquerra. El de l’esquerra, però, és un model administratiu basat en la despesa pública i, per tant, molt difícil de garantir en una situació econòmica tan dura com l’actual. Aquesta conjuntura, doncs, amenaça l’hegemonia del centreesquerra a Bolonya.
Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Segur que heu sentit a dir més d’una vegada que Noruega és un país de nens i per nens. Amb una educació centrada en el contacte dels nens amb la natura i l’experimentació amb l’ambient, el sistema noruec no fa servir llibres i llapis fins que els nens no tenen com a mínim sis anys. A més a més, promouen els patis oberts, que permeten entrar a jugar a tothom i que els nens surtin a jugar al carrer. Contraposat a aquesta llibertat gairebé total, les autoritats del país són molt exigents amb com els pares tenen cura dels nens. I no seran reticents en iniciar un procés legal si a casa no es compleixen les condicions necessàries, com per exemple, que els nens mengin a taula. La solució més habitual del govern són els cursos d’aprenentatge per pares.
Categories: Neus Amat , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa


Amb un gran percentatge d’immigrants provinents d’arreu del món, Brussel•les és una de les ciutats amb més diversitat cultural de tot Europa. El projecte “Brussels in dialogue” vol treure el màxim profit d’aquesta diversitat. Organitzant grups de conversa, pretén que persones de cultures totalment diferents parlin entre elles, s’escoltin i s’entenguin.

18/10/2013: CAPÍTOL 150

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 19 d'octubre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 150 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

- Roma- L'Andrea Carrera i els llibres de segona mà.

- Nimega- La Patrícia Jiménez i viure en un vaixell.

- París- La Clara Renau i l'escola de la vida.

- Praga- La Marta Roca i el bila hora.
Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


Els carrers de Roma traspuen cultura a cada pas. Una cultura que no només és present en escultures, pintures o esglésies, sinó també en les parades de llibres que inunden la ciutat. Les bancarelle de llibres de segona mà són d'allò més comunes en llocs emblemàtics de la ciutat, com el Castel Sant'Angelo, però també en racons inhòspits com ara vies subterrànies que condueixen al metro o ponts que connecten amb estacions de trens.
Categories: Clara Renau , París
Escrit per: blogeuropa


A França, l’educació és obligatòria fins als setze anys però en canvi no ho és l’escolarització. Per algunes famílies, el sistema educatiu tradicional no és la millor opció per estimular l’aprenentatge dels seus fills i prenen la decisió d’educar-los a casa. L’objectiu és que els nens aprenguin al seu ritme, moguts únicament per la curiositat i les ànsies de conèixer, i la seva escola no és cap altra que la vida mateixa.

18/10/2013: Bila Hora. Praga.

Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropa


La batalla de Bila Hora, batalla de la Muntanya Blanca, és un dels esdeveniments històrics més importants de la República Txeca. I és que com a conseqüència d'aquest conflicte, el país va estar sotmès a l'imperi austrohongarès durant més de 300 anys. Ara els ciutadans del país escenifiquen la guerra per tal de recordar les dificultats que van haver d'afrontat per arribar a ser qui són.

11/10/2013: CAPÍTOL 149

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 11 d'octubre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 149 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Groningen- L'Adrià Iglesias i l'actuació urbanística.

- Viena- La Maria Gracia i l'Augustin.

- Gant- Roger Riera i 123 piano.

-Torí- L'Anna Prats i Torí màgica.

11/10/2013: Augustin. Viena.

Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


El primer que sobta en entrar al metro de Viena és que hi ha molts quioscos subterranis. També és xocant la presència d'homes i dones que venen un diari diferent: l'"Augustin". Aquesta publicació forma part d'una iniciativa social que permet que gent sense sostre o aturats de llarga durada ofereixin el diari als vienesos que van en metro. A més, "Augustin" també compta amb un programa de ràdio i de televisió, moltes activitats culturals i esportives, i assessorament jurídic per als seus treballadors.
Categories: Adrià Iglesias , Groningen
Escrit per: blogeuropa


El tancament de la fàbrica de gas de Groningen, ara fa mig segle, va convertir l'antic barri industrial en una zona abandonada i perillosa. Però des de fa una dècada, dos ciutadans van decidir iniciar un projecte per convertir l'espai en una gran esplanada pública dedicada a finalitats culturals i empresarials. Avui, l'Open Lab Ebbinge és un exemple exitós de remodelació urbana que ofereix als habitants de la ciutat un espai de creativitat i innovació.

11/10/2013: 123-piano. Gant.

Categories: Roger Riera , Gant
Escrit per: blogeuropa


Si alguna cosa caracteritza la ciutat de Gant, és la música. Des del 2009, Gant està considerada ciutat de la música per la UNESCO i això es deu als nombrosos festivals, les sales de concerts i els bars on diàriament hi ha música en directe. Però aquests dies la música també surt al carrer. Hi ha set pianos repartits per Gant i només cal seure i demostrar el teu talent al teclat per començar a tocar. Ara, tothom qui ho vulgui pot posar banda sonora al a ciutat.

11/10/2013: Torí màgic. Torí.

Categories: Anna Prats , Torí
Escrit per: blogeuropa


Torí està considerada una ciutat màgica. De fet, té la peculiaritat de ser l'únic lloc al món on al mateix temps coincideixen la màgia blanca i la màgia negra i els seus carrers són plens de simbologia que ho demostra. L'empresa Somewhere proposa un pla alternatiu els dissabtes a la nit i organitza passejades per descobrir els encants i misteris de Torí.

04/10/2013: CAPÍTOL 148

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 5 d'octubre a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 148 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Bochum- La Anna Abad a Bochum i les esquerres.

- Lió- El Xavier Sendrós i un Loyasse diferent.

- Tampere- La Silvia de Riva i el segona mà.

- Pecs- El Miguel Errando i el retextil.
Categories: Anna Abad , Bochum
Escrit per: blogeuropaBochum és una ciutat desconeguda i avorrida per a molta gent, però, tot i això, és molt activa. Encara ho és més quan s'acosten les eleccions al Parlament alemany, sobretot perquè aquesta ciutat és l'epicentre alemany de les coalicions de les forces d'esquerra i perquè el poble alemany sempre s'implica molt en l'àmbit polític.

Categories: Xavier Sendrós , Lió
Escrit per: blogeuropa


Els cementiris sempre han alimentat i han servit d'attrezzo per a nombrosos drames i pel·lícules de terror de Hollywood. Són llocs que ens inspiren respecte o que, si més no, preferim evitar. Disposats a acabar amb aquesta visió que tots en tenim, els lionesos obren les portes del seu cementiri més vell, coincidint amb el seu bicentenari i convidant-nos a conèixer un Loyasse ben diferent.

Categories: Silvia de Riba , Tampere
Escrit per: blogeuropa


A diferència del que estem acostumats, a Finlàndia és d'allò més usual vendre tot el que ja no es necessita. Les Kirpputoris, o botigues de segona mà, són les encarregades d'oferir aquest servei que evidencia la consciència que els finlandesos tenen sobre la reutilització i el consum responsable.
Categories: Miguel Errando , Pecs
Escrit per: blogeuropa


A Pécs, Hongria, la crisi s'accentúa especialment quan parlem de grups socials com els discapacitats. Desde fa anys, la fundació Retextil tracta de donar una sortida a aquestes minories en un projecte que és també artístic i terapèutic.