Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: setembre 2013

27/09/2013: CAPÍTOL 147

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 28 de SETEMBRE a les 21:40h no et perdis al Canal 33 el capítol número 147 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:- Nimega- La Patricia Jiménez i Airborne March.

- Praga- La Maria Castellví i LetniLetna.

- Berguen- La Marta Pascual amb el somni noruec i la realitat.

- Praga- La Marta Roca i Portus Praha.

27/09/2013: Portus Praha

Categories: Marta Roca , Praga
Escrit per: blogeuropa


La Portus Praha, una ONG txeca, ha muntat una parada al centre de la ciutat amb l'objectiu de demanar als ciutadans i als visitants de la ciutat que comprin un maó i el decorin per tal de col·laborar en la construcció d'un edifici on persones amb discapacitats mentals hi puguin treballar.
Categories: Maria Castellví , Praga
Escrit per: blogeuropa


Com a totes les ciutats on l'hivern és llarg i rigorós, durant els mesos de calor a Praga tenen lloc moltes activitats a l'aire lliure. El LetníLetná, el festival de circ contemporani més important d'Europa, n'és un bon exemple. Però aquesta ciutat no només és famosa pel fred, també gaudeix de gran renom com a capital cultural europea i aquest festival ens serveix per conèixer una mica millor com funciona el panorama cultural txec dins la situació de crisi econòmica actual.

27/09/2013: Airborne March

Categories: Patricia Jiménez , Nimega
Escrit per: blogeuropa


L'Airborne March és la marxa popular d'un dia més gran del món. Se celebra al municipi holandès d'Oosterbeek el primer dissabte de setembre amb un objectiu concret: homenatjar les víctimes de la Batalla d'Arnhem del 1944, emmarcada en el context de la Segona Guerra Mundial. Més de 1.700 soldats van morir en l'intent d'alliberar el seu país. Per aquest motiu, el 1947 es va organitzar la primera Airbone March, amb 2000 participants. Avui aquest acte ja ha entrat al Llibre Guinness dels Rècords.